Iwema: “ Gegokt en verloren”

De Moto3 kwalificatie voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix op het circuit van Jerez de la Frontera heeft Jasper Iwema niet gebracht wat hij er vooraf van had verwacht, hij gokte door vroeg in de sessie te kiezen voor slicks maar deze keus pakte geheel verkeerd uit met als gevolg een teleurstellende 29e startplaats.

Jasper Iwema

Tijdens de derde vrije training op zaterdagochtend noteerde Iwema de zeventiende tijd op een kletsnatte baan, dit ondanks dat de in GAMMA kleuren gespoten Honda halverwege de sessie even haperde en er lange tijd doorgebracht werd in de pitbox om het heuvel te verhelpen. 

Ondanks dat de zeventiende tijd niet de positie is waar de Nederlander graag wil staan keek hij met een goed gevoel uit naar de kwalificatie.

Toen om 13.00 uur de lichten op groen gingen voor de kwalificatie leek de Spaanse zon de overhand te krijgen maar de baan was nog dusdanig nat dat iedereen op regenbanden aan de sessie begon. Halverweg de sessie zagen we de eerste coureurs binnenkomen om hun regenbanden te wisselen voor slicks, zo ook onze landgenoot. Eenmaal terug op de baan bleek deze keus niet echt de juiste te zijn aangezien er nog teveel verradelijke plekken te vinden waren op het circuit waardoor Iwema geen moment in zijn ritme kwam en het rijden van snellere rondetijden er niet meer in zat, met als gevolg een tegenvallende negenentwintigste startplaats op de grid.

Enigszins teleurgesteld maar met de wetenschap dat de snelheid er is onder zowel droge- als ook natte omstandigheden kijkt de FGR Moto coureur toch uit naar de race van morgen.

“Het plan was om in de kwalificatie zo vroeg mogelijk over te stappen op droogweerbanden en dan enkele ronden te gebruiken om een goed ritme te vinden. Helaas pakte dit averechts uit, ik kwam geen moment in mijn ritme omdat elke bocht bijna anders was wat betreft de condities. In plaats van ritme op te bouwen was ik alleen maar druk met de omstandigheden en de motor op de baan te houden. De meeste coureurs die vroeg overstapten op slicks kenden hetzelfde probleem waardoor we een groot aantal verrassingen zien op de startgrid. Het was echt een loterij, ik heb gegokt en zeg maar gerust flink verloren. Het positieve is dat we weten dat de snelheid goed is onder zowel droge- als ook natte omstandigheden. Er zit niks anders op dan morgen een inhaalrace te rijden, dat hebben we eerder gedaan en ik zal mijn uiterste best doen om een goed resultaat te behalen.”


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Racesport.nl partner