Rins op pole na spannend slot Moto3 kwalificatie

Een opdrogende baan zorgde voor een loterij met betrekking tot de bandenkeuze, nieuwkomer Alex Rins gokte op het juiste moment goed en reed de Estrella Galicia machine naar zijn eerste pole positie.

Alex Rins en Jasper Iwema

De Moto3 kwalificatie in Jerez was er een waarin het venijn in de staart zat. In het begin van de sessie was de baan nog nat met hier en daar wat droge plekken. Tegelijk piekte het zonnetje af en toe achter de wolken tevoorschijn waardoor de baan steeds droger en droger werd. Op het laatste gokten enkele rijders op een setje slicks en dat bezorgde Alex Rins de pole.

Louis Rossi was in eerste instantie de snelste man op de baan, zijn tijd bleef enige tijd staan omdat het boven het circuit weer wat donkerder werd, de wind wat aantrok en er een paar druppels vielen. De regenbui waaide echter over en het was Jack Miller die de tijd van Rossi verbeterde.

De Australiër reed nog ene aantal snelste ronden maar in de laatste zeven minuten begonnen de rijders die voor slick banden kozen toch een voordeel te krijgen. Jakub Kornfeil wist met nog zeven minuten te gaan de tijd van Miller te verbeteren en even daarna kwam ook Arthur Sissis naar de pole.

Miller kon nog terugslaan met twee opeenvolgende snelste ronden maar in de laatste minuut ging het ineens snel met eerst Sandro Cortese, vervolgens Miguel Oliveira en tot slot Alex Rins die vlak na elkaar met de snelste tijd de finish passeerden. Rins was daarvan de laatste en hij was 0,015s sneller dan Cortese. Oliveira werd derde voor Alexis Masbou.

Kornfeil wist nog naar de vijfde plaats te komen voor Miller, Isaac Viñales, Sissis, Maverick Viñales en Romano Fenati. Jasper Iwema kwam minder goed voor de dag. De door de Gamma bouwmarkten gesteunde rijder maakte een verkeerde keuze en zakte na een goede begin, hij klom in het begin naar de vierde plek, naar een teleurstellende 29e plaats.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Racesport.nl partner