De top drie over de kwalificatie in Jerez

Dreigende donkere regenwolken zorgden voor een wat vreemde kwalificatie die ook nog eens op een nog niet helemaal droog Jerez circuit werden verreden, de top drie - Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa en Nicky Hayden- vertellen over hun kwalificatie.

Jorge Lorenzo – Pole
“We zijn erg blij met deze pole want het was een vreemde sessie. Er waren veel natte plekken en het was eigenlijk erg gevaarlijk. Je moest echt opletten want het was makkelijk om onderuit te gaan en een blessure op te lopen,” vertelde Lorenzo. “We mogen vanaf de eerste plek aan de rae beginnen en dan zien we wel wat er in de race zal gebeuren. Ik dank mijn team voor het harde werk om mij een goede afstelling te geven in deze veranderlijke omstandigheden.”

Dani Pedrosa – 2e
“Het was een zeer goede kwalificatie. Het was moeilijk om te weten hoeveel je kon pushen want er waren wat natte plekken en het was dan ook makkelijk om een foutje te maken. Ook is het na zoveel ronden op regenbanden te hebben gereden net alsof je op een hele ander motor zit als je weer met slicks rijd, je hebt echter geen tijd te verspillen. Ik ben dan ook best onder de indruk van mijn tijd en ik ben zeer blij dat ik op de eerste startrij sta,” vertelde Pedrosa. ”Het ging goed tijdens de test hier op Jerez en ook tijdens de trainingen dit weekend, op de droge en op de natte baan. We zullen ons echter moeten klaarmaken voor een moeilijke race onder wat voor omstandigheden dan ook, ik wil hier, voor mijn fans, graag een goede race rijden.”

Nicky Hayden – 3e
“Op de eerste startrij staan is erg goed voor ons. De omstandigheden waren best vreemd en zeker anders dan we de rest van dit weekend hebben gehad. Het heeft verder zeker geholpen dat we hier eerder op een droge baan hebben kunnen testen want we hadden al een redelijk goede basisafstelling,” vertelde Hayden.” We zijn er vanaf het begin voor gaan zitten want we wisten dat er regen aan zat te komen. Ik wist een aantal keer naar voren te komen en dacht bij mezelf ‘laat het nu maar gaan regenen’, maar toen ik weer een aantal posities zakte was het ‘Oh, laat het nog maar niet gaan regenen’. Het werd aan het einde beter maar het was nog wel moeilijk omdat er nog veel natte plekken op het circuit waren, hierdoor kon je makkelijk in de fout gaan. Uiteindelijk lukte het om een voordeel uit deze vreemde situatie te halen en op de eerste startrij te komen en ik ben dus erg blij voor mijn team. Nu gaan we proberen er wat van te maken als het ook echt telt.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuws

donderdag 26 februari 2015
vrijdag 20 februari 2015
woensdag 18 februari 2015
zaterdag 14 februari 2015
vrijdag 13 februari 2015
vrijdag 23 januari 2015
zaterdag 20 december 2014Racesport.nl partner