Gresini CRT debuut weer uitgesteld

Het merendeel van de CRT teams hebben er al aardig wat testkilometers opzitten maar het Gresini Honda team is tot nu toe de grote afwezige en nu blijkt dat het team ook de aanstaande ‘CRT’ test op Aragon moet laten schieten.

Michele Pirro

De meeste CRT teams zijn druk aan het testen geweest. Het NGM Forward Racing Team en het Avintia Racing team deden dat op Sepang en Aspar Aprilia, Ioda Racing, Speedmaster en Paul Bird Motorsport deden dat op Valencia en Jerez maar de grote afwezige bij al deze tests was het Gresini Honda CRT team met Michele Pirro.

Het Italiaanse team, dat voor het motorische gedeelte een samenwerking is aangegaan met Ten Kate Racing Products, heeft voor wat betreft hun CRT project wat vertraging opgelopen en heeft tot nu toe alleen wat kilometers gemaakt op het Vallelunga circuit maar dat was een test met een ‘standaard’ CBR1000RR voorzien van carbon remschijven zodat Pirro daar alvast een beetje aan kon wennen en de roest uit zijn lichaam kon rijden.
 
Het team zou oorspronkelijk later deze week naar de tweedaagse CRT test op het Aragon circuit gaan maar aanpassingen aan het zitgedeelte en andere kleine details hebben vertraging opgelopen waardoor het team ook deze test aan zich voorbij moet laten gaan.

“Er waren enkele last-minute problemen met de aanpassing van het zitgedeelte en enkele andere details, dit gebeurd ook wel eens bij de grote fabrikanten maar nu dus bij ons. We hebben wel het motorblok al op de testbank gehad en het vermogen is goed, ik denk zelfs dat we wat meer vermogen zullen hebben dan de Superbike zodra alles goed op elkaar is afgestemd. Van het frame verwachten we geen verrassingen maar het spreekt voor zich dat we die zullen opwaarderen,” vertelde technisch manager Fabrizio Cecchini.
Pirro, die eind 2011 zijn eerste Moto2 race wist te winnen, maakt zich al aardig zorgen aangezien hij nog geen testkilometers heeft gemaakt op de machine waarmee hij straks 18 races zal moeten rijden.
“Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen, ik maak me ernstig zorgen maar ik kan er verder weinig aan doen. FTR zou ons 15 januari twee frames geven maar die zijn er nog niet en dat is zonde van de tijd want straks is er voor de eerste race in Qatar alleen nog de IRTA test in Jerez. Ik had dit soort dingen absoluut niet verwacht bij mijn komst naar de MotoGP,” vertelde Pirro.

Nieuws

maandag 4 augustus 2014
vrijdag 1 augustus 2014
donderdag 24 juli 2014Racesport.nl partner