Laatste nieuws Rossi

De crash van Valentino Rossi tijdens de trainingen voor de grand Prix op zijn geliefde Mugello zette een streep door zijn record van 230 opeenvolgende races waarin hij van start ging en de kans is groot dat de Italiaan meerdere races zal moeten missen.

Valentino Rossi heeft in zijn carrière best wel een aantal crashes gemaakt, ook enkele stevige, maar tot nu toe kon de nog immer zeer populaire Italiaan nog elke keer van start gaan. De laatste keer dat Rossi zich goed bezeerde was in 2006 tijdens de trainingen voor de TT van Assen, Rossi liep toen een  breuk in zijn linkerenkel en rechterpols op maar ging de dag daarna ‘gewoon’ van start en werd nog achtste.

Ook in 2007 blesseerde Rossi zich , toen tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen. Rossi ging in de kwalificatie onderuit en brak drie botjes in zijn rechterhand maar ging desondanks wel van start in de race waarin hij uiteindelijk uit zou vallen toen zij Yamaha de geest had gegeven.

Deze valpartij in Mugello zorgt er nu echter voor dat Rossi voor het eerst sinds zijn eerste Grand Prix in 1996 niet van start zal gaan in een Grand Prix waarmee een record van 230 opeenvolgende Grand Prix’s is afgelopen.

Tijdens de tweede vrije training werd Valentino Rossi bij het insturen voor de s-bocht met de naam Biondetti met een highsider van zijn Yamaha M1 geworpen waarbij hij zijn scheenbeen brak. De Italiaan werd meteen naar het medisch centrum vervoerd waar een open botbreuk werd geconstateerd.

“Het is een verwonding die erger is dan we hadden gedacht omdat het een open breuk is waarbij het bot uit het been stak. We hebben de twee botten dichter bij elkaar kunnen brengen waarbij gelukkig geen aders of zenuwen zijn beschadigd,” vertelde Dokter Macchiagodena van de Clinica Mobile. “Het is een serieuze verwonding waarvan het herstel enkele maanden kan duren maar het is te vroeg om daar nu al wat over te zeggen.”

Na het bezoek aan het medisch centruim werd Rossi per helikopter naar een ziekenhuis in Florence gevlogen waarna hij na een onderzoek naar een nabij gelegen orthopedisch trauma centrum werd vervoerd alwaar hij nog diezelfde middag is geopereerd.

Later meer nieuws

Nieuws

donderdag 26 februari 2015
vrijdag 20 februari 2015
woensdag 18 februari 2015
zaterdag 14 februari 2015
vrijdag 13 februari 2015
vrijdag 23 januari 2015
zaterdag 20 december 2014Racesport.nl partner