Pedrosa ook in derde vrije training snel in de regen

Vroeger was Dani Pedrosa geen ster als het begon te regenen maar de Spanjaard begint zich al aardig thuis te voelen op nat asfalt getuige het feit dat hij ook in de derde vrije training de snelste tijd wist te noteren.

Het circuit zelf was nog nat en zal dat nog wel even blijven maar toen de MotoGP klasse aan de derde vrije training begon viel er in eerste instantie geen neerslag van betekenis. De rijders verspilden echter geen tijd en gingen meteen aan de slag waarbij de meerderheid koos voor een lange run op de Bridgestone regenbanden om te kijken hoe banden zich houden over een langere afstand.

Het was Hector Barbera die de Pramac Ducati in het begin bovenaan zette. Vlak daarna waren het Cal Crutchlow en Jorge Lorenzo die even op de eerste plaats stonden voordat Casey Stoner en later ook Dani Pedrosa sneller rond gingen.

De Spaanse Repsol Honda rijder bleef met zijn 1’50.121 langere tijd bovenaan staan, ook omdat het met nog ruim 20 minuten te gaan weer hard begon te regenen. Door de harde regen wist niemand zijn tijden meer te verbeteren op Mattia Pasini na, de Italiaan kwam met nog tien minuten te gaan van de staart van het veld naar de 14e plek. Ook Ivan Silva wist zijn tijd nog aan te scherpen maar was en bleef laatste.

Pedrosa, die in het verleden niet zo goed uit de verf kwam op een natte baan, is dus voor de tweede opeenvolgende natte sessie de snelste man op de baan, hij was deze keer 0,111s sneller dan zijn landgenoot Jorge Lorenzo met daarachter zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Stoner.

Ducati rijder Nicky Hayden noteerde de vierde tijd voor Cal Crutchlow, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Stefan Bradl, Karel Abraham en Randy de Puniet, de eerste van de CRT rijders. Er was nog een crash voor Alvaro Bautista die bij het aanremmen voor de eerste bocht zijn voorwiel onder zich weg zag klappen, het duurde even voordat de Spanjaard uitgegleden was maar het belangrijkste was dat hij in orde was.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuws

vrijdag 23 januari 2015
vrijdag 16 januari 2015
donderdag 8 januari 2015
woensdag 31 december 2014
maandag 29 december 2014
zaterdag 27 december 2014
vrijdag 26 december 2014
donderdag 25 december 2014
maandag 22 december 2014
vrijdag 19 december 2014

Racesport.nl partner