Rossi: “Het moet beter dan in Qatar”

Het waren geen makkelijke weken voor Valentino Rossi na zijn optreden in Qatar maar wellicht dat de Grand Prix van Jerez weer een positieve draai aan de samenwerking met Ducati kan geven.

Valentino Rossi

Je zou het een paar jaar geleden niet gezegd hebben maar het ‘nieuwe ronden, nieuwe kansen’ lijkt deze keer uitermate van toepassing op negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Na een voor team en rijder desastreus verlopen Grand Prix van Qatar bied Jerez namelijk weer nieuwe kansen, vooral omdat er al getest is en het team dus meer data heeft.

Het wordt hoe dan ook toch een beetje een bijzonder weekend voor ‘the Doctor’ want hij zal voor de 200e keer van start gaan in een race in de koningsklasse, alleen Alex Barros en Loris Capirossi zijn hem daarin voor gegaan. Verder is Rossi de meest succesvolle rijder op het Jerez circuit. De Italiaan won acht races waarvan zes in de koningsklasse.

“Ik ben altijd al gek geweest op het Jerez circuit en het moet gewoon beter gaan dan in Qatar. Aan het einde van de driedaagse test in maart hadden we een redelijke afstelling voor de GP12 gevonden, we hebben dus een basis om mee te beginnen als we de motor gaan voorbereiden voor de race. Het zal zeer belangrijk zijn om goed te werken tijdens de vrijdag en zaterdag trainingen waarbij we zullen moeten zorgen dat we de goede kant op blijven gaan en dat we voordeel halen uit wat we nu weten,” vertelde Rossi.

Reacties

Door: kevin schwantz
op: donderdag 26 april 2012 11:05:24

Ik heb er wel vertrouwen in dat er progressie geboekt gaat worden in Jerez. De nieuwe onderdelen zitten op de motor en er is al mee getest. Ik zie hem nog zeker niet gaan winnen, maar een plaatsje in de top 7 moet er wel in zitten.

Door: bruno meoni
op: donderdag 26 april 2012 16:33:29

Zullen we even wachten tot zondag

Door: LisanneB46
op: donderdag 26 april 2012 16:51:14

Ik heb veel vertrouwen in Rossi!! Ik weet ook dat hij het nooit zal opgeven, maar hij vecht voor zijjn plaatsen!! Ik hoop dat in de ferrari weer een beetje zelfvertrouwen heeft opgebouwd, zodat hij er weer helemaal 100% voor kan gaan!:) en wat die top 7 betrefd?.... ik ben het helemaal met je eens! met een beetje hard werk moet dat lukken!!:) (maar het blijft nog altijd eerst zien en dan geloven)

Door: vrossi
op: donderdag 26 april 2012 19:06:37

Blijft een top 7, drama dat bij Rossi top 7 nu ineens als goed word gezien. Hij moet presteren, vechten om het podium niks minder, het heeft lang genoeg geduurt. alles minder dan top 3 is waardeloos als je Rossi heet..

Door: kawa338
op: donderdag 26 april 2012 20:26:49

ik ben van mening dat rossi er altijd 100% voor gaat. en dat hij voor meer dan een top7 moet gaan dat moet hij zeker. maar of dat gaat lukken ik heb mijn twijfels,nieuwe onderdelen ja dat kan iets beter maar ook slechter uitpakken. rossi en ducati zijn gewoon rond uit slecht uit de winter gekomen en het word een seizoen waar ze achter de feiten aan gaan lopen want ook de rest blijft niet wachten die gaan ook zeker door. vind het jammer maar denk dat de combi rossi ducati gewoon niet werkt hoe graag italie het ook wil. maar rossi blijft echt wel vechten, en is na mijn mening zeker een van de toppers

Door: kawa338
op: vrijdag 27 april 2012 18:39:08

pfff p2 zou het dan toch nog kunnen

Nieuws

donderdag 26 februari 2015
vrijdag 20 februari 2015
woensdag 18 februari 2015
zaterdag 14 februari 2015
vrijdag 13 februari 2015
vrijdag 23 januari 2015
zaterdag 20 december 2014Racesport.nl partner