DSB: Einde carrià¨re Mile Pajic?

De inmiddels 53 jarige wegrace coureur Mile Pajic zal hoogstwaarschijnlijk zijn lange motorsport carrière noodgedwongen vroegtijdig moeten beëindigen.  De coureur uit Ulft  kwam onlangs ten val in zijn woning en liep daarbij een schedelbasis fractuur op.

De Ulftenaar komt dit seizoen vanwege de blessure niet aan racen toe en de kans dat Pajic daarna nog terug zal keren op de vaderlandse circuits is heel erg klein.

"Je kunt inderdaad zeggen dat de kans dat ik nog terugkeer heel erg klein is. Op mijn 53-jarige leeftijd kun je haast niet ongestraft een of twee seizoenen aan de kant staan."

Door de val is Pajic' evenwichtsorgaan aan de rechterzijde van zijn lichaam kapot, ook is hij aan het rechteroor doof geworden.

"Horen kan ik ook met links. Het is zaak dat mijn evenwichtsorgaan aan de linkerkant de rechterzijde leert overnemen. Ik ben enkele weken geleden flauwgevallen en klapte met mijn hoofd op het beton. Nu gaat het iets beter. Maar in het begin moet je je aan alles vasthouden om op de been te blijven, dan ben je echt afhankelijk."

Aan prognoses over hoe snel zijn rentree eventueel mogelijk is, doet Pajic niet.

"Ik luister niet naar artsen, maar naar mijn eigen lichaam. Ik denk echter niet dat ik aan het racen kom, misschien nog een keer aan het einde van het seizoen op een circuitdag."

Voor de nestor van de racers in het ONK-circuit is deze blessure zijn ergste blessure ooit.

"Ik heb de nodige blessures gehad, maar dit is absoluut de zwaarste."

De Racesport.nl redactie wens Mile een spoedig herstel.


Racesport.nl partner