Supermonokalender boordevol mooie evenementen!

Na druk overleg tussen de vele betrokken partijen is de Dutch Supermono Association, kortweg DSA, er weer in geslaagd een mooie racekalender voor komend jaar samen te stellen.

12 races tijdens 8 weekenden moeten in 2012 het strijdtoneel gaan vormen voor het donderende geweld van de Supermono prototypes. De volle startvelden, het rijdersniveau en de competitie tijdens de laatste evenementen van 2011 beloven dan ook voor 2012 niets minder dan schitterende races met veel spanning en spektakel!

Gedurende de verschillende evenementen delen wij de baan met rijders uit het IDM, BSB, WK en ONK. Er gaat daarbij gereden worden op een variatie aan uitdagende circuits waaronder de Redbull Ring, Schleizer Dreieck, Oschersleben, Oss en natuurlijk enkele bezoeken aan ons eigen prachtige Assen!

Zoals ieder jaar worden ONK en EK races gecombineerd in één kalender. Zeker tijdens de EK weekenden zijn startvelden van meer dan 50 man, afkomstig uit heel Europa, eerder regel dan uitzondering. De uitzonderlijke variatie aan machines en onderhuids vaak prachtige techniek levert hierbij zowel op de baan als in de paddock een hoop kijkplezier op.

De voorlopige kalender is als volgt: 
07-08 April         Assen (Lenteraces) ONK
12-13 Mei         Assen (Ducati Clubraces) ONK / EK
26-28 Mei         Oss, (Pinksterraces) ONK
29-30 Juni tm 1 Juli     Red Bull Ring (IDM Weekend) ONK
21-22 July         Schleizer Dreieck (WK Zijspannen) ONK / EK
11-12 Augustus         Oschersleben (German Speedweek) ONK / EK
22-23 September     Assen (BSB Weekend) ONK / EK
06-07 Oktober         Assen (Race of The Champions) ONK

Met dubbele races tijdens de Ducati Clubraces, Pinksterraces, German Speedweek en het Britse Superbike weekend is ook de hoeveelheid tracktime voor de rijders dik in orde!

Om direct op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, foto’s en de mooie techniek binnen de Supermono klasse kunt u ook terecht op:

Web:         www.supermono.org
Facebook:     www.facebook.com/dutchsupermono
Twitter:         www.twitter.com/DSA_Supermono (@DSA_Supermono)

Bron: DSA - Dutch Supermono Association (www.supermono.org)

Racesport.nl partner

Uitslagen/Agenda