Motorspektakel op ‘Hofskampring’ Varsseveld

Op Pinkstermaandag 28 mei a.s. organiseert motorclub VAMAC uit Varsseveld de Classic Demo Race. Tijdens deze dag rijden vele klassieke racemotoren een demonstratierace op industrieterrein Hofskamp in Varsseveld, voor deze speciale dag omgedoopt in circuit ‘Hofskampring’. Het gevarieerde programma van deze dag begint om 10.00 uur en biedt de toeschouwers naast een demo race ook spectaculaire trialdemonstraties.

Oude tijden herleven op 28 mei in Varsseveld met merken als Norton, BSA, Aermacchi, MV Agusta, Ducati, Benelli, Derbi en Kreidler. De motoren, die allemaal meer dan 30 jaar oud zijn, rijden onderverdeeld in verschillende klassen. De Varssevelder Lau Wensink zal meerijden op zijn Ducati in de 350 cc klasse. Vanaf 10.00 uur draaien de motoren warm tijdens korte trainingen, waarna om 12.50 uur het startschot voor de eerste race wordt gegeven. Iedere klasse rijdt twee manches. De Classic Demo Race wordt in samenwerking met het Classic Racing Team georganiseerd.

Trialdemonstraties
Na de trainingen geeft de bekende trialrijder Ewoud Lalkens om 12.00 uur en in de pauze tussen de races een demonstratie, waarin hij laat zien waar het bij trialrijden om gaat: met veel behendigheid met de motor grote obstakels nemen. Bij de Hofskampring is een parcours uitgezet met sloopauto’s, betonnen buizen en andere hindernissen. Het belooft een spectaculaire demonstratie te worden.

Special klasse
Speciale gast tijdens deze editie van de Demo Race is het Centennial Motorracing Team. De leden van dit team willen de gouden jaren uit de wegracesport levend houden. Daarmee eren zij de grote namen van weleer zoals Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Jim Redman, maar ook de Nederlandse toppers als Wil Hartog en Boet van Dulmen. De motoren van dit team zijn originele racers of nauwkeurig nagebouwde replica’s uit deze periode. Op 28 mei worden de rijders en hun motoren voorafgaand aan de races rond 12.30 uur gepresenteerd. Dus voor wie de sfeer van vroeger wil proeven: wees op tijd!

Circuit en toegang
Het motorspektakel Classic Demo Race wordt georganiseerd op het industrieterrein de Hofskamp in Varsseveld. Het circuit is eenvoudig te vinden; bij Varsseveld volgt u volgt de borden ‘Industrieterrein de Hofskamp’. In de buurt is voldoende gratis parkeergelegenheid. De prijs van een toegangskaartje bedraagt 5 euro per persoon (incl. 1 consumptie), kinderen onder 16 jaar hebben gratis toegang.

Regelmatigheidswedstrijd
Tijdens de Classic Demo Race staat niet de snelheid, maar het plezier in het motorrijden voorop. De meest regelmatig rijdende deelnemer wint. Vandaar de naam: regelmatigheidswedstrijd. Veel van deze wedstrijden worden georganiseerd en begeleid door het Classic Racing Team. Deze vereniging heeft als doel een beeld te geven van de motorwegrace sport zoals die heeft plaatsgevonden in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en het begin van de 70-er jaren. Dit doel realiseert zij ondermeer door het geven van demonstraties op (straten)circuits, zoals op maandag 28 mei op circuit ‘Hofskampring’.


Meer informatie is te vinden op www.vamac.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Racesport.nl partner