Teams: Verslag Tristan Lentink Dutch Superbike Assen

In het weekend van 22 april in Assen stond in het bijprogramma van het WK Superbike een race in de Dutch Superbike gepland.

Tristan Lentink

Voor Tristan een uitgelezen kans om te zien hoe ver hij kon komen na zijn verrassend sterke optreden in Assen tijdens de Paasraces. 

De eerste training was op vrijdag aan het eind van de dag en Tristan was aan het worstelen: “Ik kwam niet in een goed ritme, ik was aan het hakken en breken, maar gelukkig kon ik wel een snelle tijd neerzetten. Een lage 1:42 en dat was gezien de omstandigheden prima. Aan het begin van de training was de baan op plekken nog nat, maar droogde snel. 


Daarom startte Tristan pas laat in de training: “Ik wilde niet het risico lopen eraf te gaan over een natte plek. Dat gebeurde wel met Chris Burns en die staat nu helemaal achteraan het veld. “ Tristan kwam uit op een vierde startplaats. Eerste startrij, een prima resultaat.

De tweede training stond gepland voor zondagochtend. Al om kwart over acht begint de training en op de natte baan verbetert niemand zijn tijd. Tristan traint wel, probeert een paar dingen uit maar neemt geen enkel risico met het oog op de race. 

Aan het eind van de dag, als de WK Superbike rijders hun races hebben gereden komt de Dutch Superbikes in actie. Tristan Lentink schuift op de grid op naar de derde plaats achter Danny de Boer en Kevin Valk omdat Raymond Schouten zich met een blessure heeft afgemeld. Een geweldige prestatie in zijn eerste jaar en tweede race in de Dutch Superbikes. Op de grid komen er echter vragen op bij Tristan: Gaat het allemaal wel goed, wat als de motor stilvalt bij de start. De twijfels herinneren natuurlijk aan zijn zeer ernstig ongeluk tijdens de Dutch Supersport race tijdens de TT in Assen van 2010. De twijfels in zijn hoofd blijven doordreunen en na de opwarmronde gaat hij de pitstraat in en start vanuit de pitstraat als laatste.

Hij rijdt verder een prima inhaalrace en wordt 12de, maar het is een race met twee gezichten. Wat was er gebeurt als hij wel gewoon vanaf de eerste startrij was gestart? Had een podiumplek erin gezeten?

We weten het niet en moeten de beslissing van Tristan respecteren. Tristan over deze zaak: “Ik keek een aantal malen om toen ik op de grid stond en kreeg het gewoon benauwd. Alles van het ongeluk kwam weer terug. Misschien komt het doordat ik na het ongeluk zo hard heb gewerkt om terug te komen dat ik het niet goed overdacht heb als de situatie zich voor zou doen dat ik weer echt van voren zou staan. Ik had mijzelf niet zo snel van voren verwacht.

Afgelopen jaar reed ik in het EK Superstock en daarin stond ik, als gevolg van de blessures  meestal meer van achteren op de grid.  Nu op de eerste startrij werd het me even teveel. Ik moet dit de komende weken een plaatsje geven om eroverheen te kunnen stappen net als ik alle andere zaken tijdens mijn revalidatie een plaats heb gegeven.”

Het is te hopen dat Tristan de komende weken de zaken op een rij kan krijgen. De volgende race is op 10 juni in Assen tijdens de Speedchallenge. 

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner