Teams: Bovee vanaf pole in de regen naar zesde plaats

Voor DTC Racing coureur Leon Bovee heeft de eerste race van het seizoen in de stromende regen 10 punten opgeleverd.

Leon Bovee

Zaterdag werd de tweede en beslissende kwalificatie op een droog circuit gereden. Hier was Leon continue erg snel en had bijna voortdurend de leiding tijdens deze sessie. Na een pitstop om een nieuwe band te steken, kwam Leon op een derde plaats terug op de baan.


Vanaf de eerste volle ronde na de bandenwissel wist hij zijn Hartelman R6 Yamaha weer op de pole te zetten. Een mooi begin van het seizoen. Maar, de punten worden op racezondag verdeeld. En de weersvooruitzichten waren nou niet bepaald zoals Leon dat graag zou hebben. Want rijden op een natte baan behoort niet tot de favoriete bezigheden van Leon.

 
RACING DAY
Helaas waren de weergoden Leon op tweede paasdag niet goed gezind. Zowat de hele ochtend regende het op Circuit Assen. En het is geen geheim dat Leon niks heeft met “wet-races”. De warm-up werd gebruikt om te wennen aan de nieuwe Pirelli regenbanden. Leon was op zich tevreden met het griplevel van deze band. Ondanks de nieuwe Pirelli banden waren de rondetijden in vergelijking met de kop van het veld verre van goed.

Race
Leon was direct erg goed weg vanaf de pole. Als tweede ging Leon door de Haarbocht. Echter al snel werd Leon door enkele coureurs voorbij gereden. De regen werd steeds heviger en Leon besloot om vooral geen enkel risico te nemen. Kervin Bos en Gauthier Duwelz waren inmiddels al lang uit zicht verdwenen. In de regen waren zij een klasse apart. Leon beperkte zich tot het consolideren van zijn positie in het veld; hij reed de hele race op een zesde en zevende positie. Uiteindelijk wist Leon zijn Yamaha als 6e over de finish te brengen. Geen schade opgelopen en 10 punten op zijn konto. Niet de start waarop Leon had gehoopt maar de kwalificatietraining heeft Leon het vertrouwen gegeven dat op een droge baan rekening met hem gehouden zal moeten worden.
 

Leon: “Tja, dit was een weekend met een dubbel gevoel. Enerzijds de pole weten te pakken maar dan die race in de regen. Dat is nou eenmaal (nog) niet mijn ding. Het gaat steeds beter maar ik zal me op dit vlak toch moeten verbeteren. Dus daar ligt ook weer een uitdaging. Dat de snelheid op een droge baan er is geeft vertrouwen voor de toekomst. Op naar Oschersleben voor mijn eerste deelname aan het IDM sinds 2010. Ik benieuwd hoe ik in deze zware competitie zal kunnen presteren.”

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner