Duntep Racing Team is klaar voor het nieuwe raceseizoen

Vrijdagavond 23 maart jl. was de teampresentatie van het Duntep Racing seizoen in uitgaanscentrum Kisteman te Staphorst. Onder grote belangstelling werd het team gepresenteerd aan het aanwezige publiek.

(foto: Oeds Zandstra)

Nadat de rijders verborgen achter een doek in het donker stonden opgesteld werd  zo rond half tien door Eurosport commentator Diederick de Vries  het team voorgesteld. Nadat het doek was gevallen stonden de coureurs Sander Hofstede (cross 85 cc kleinen wielen), en de wegracers Arjan Tiemens (ONK Dutch supersport) en Danny de Boer ( ONK Dutch Superbike) volop in de schijnwerpers.

Diederick begon met Sander Hofstede te interviewen welke doelstellingen Sander voor ogen heeft voor het komende race seizoen. Sander gaf aan dat hij de clubtitel van de AMBC  Staphorst weer wilde prolongeren en na het leerjaar bij de KNMV jeugd hij dit jaar bij de KNMV jeugdwedstrijden wilde meestrijden voor kampioenspunten.

Na Sander was Danny de Boer de volgende rijder die zijn doelstellingen voor dit jaar mocht bekend maken. Danny gaf aan dat hij elke wedstrijd om de podium plaatsen  wilde strijden en daardoor op het eind van het seizoen in de bovenste regionen van het kampioenschap is te vinden.  De voorjaarstesten geven Danny zo veel vertrouwen dat hij staat te popelen om van start te gaan voor de eerste wedstrijd. Ondanks dat het team nieuw is voor Danny heeft hij in de voorjaarstrainingen ervaren dat het een goed geolied team is en dit veel rust en vertrouwen wekt om goed te kunnen presteren.

Na deze lovende woorden van Danny aan het team was het de beurt aan Arjan Tiemens om zijn doelstellingen voor het raceseizoen 2012 bekend te maken. Na de 21e plaats in het ONK supersport van 2011 hoopt Arjan het seizoen 2012 in de wedstrijden mee te kunnen strijden voor de punten, (de eerste 15 ontvangen kampioenspunten) en middels constant scoren  een plaats bij de eerste vijftien in het kampioenschap.  Aan het eind van het seizoen hoopt Arjan in de wedstrijden ook eens in de top tien te kunnen finishen.

Nu de coureurs waren voorgesteld en de doelstellingen hadden uitgesproken werden de overige teamleden voorgesteld aan het publiek  alle teamleden werden in het voetlicht geplaatst en hun functie werd toegelicht door Diederick, op deze wijze werd het voor het aanwezige publiek duidelijk  dat de coureurs zonder deze teamleden niet tot deze prestaties kunnen komen. Zoals monteurs, bandenspecialist, data analist, catering , PR etc.

Niet alle functies werden uitgebreid toegelicht maar Diederick  de Vries vroeg zich bijvoorbeeld zelf ook af welke functie een data analist kan toevoegen aan het presteren van een coureur. Walter Jansen gaf aan dat er verschillende sensoren op de motor zijn  gemonteerd voor bv.  de vering, remdruk, gasstand etc. Met deze sensoren kan er voor worden gezorgd dat de coureur een optimale wegligging krijgt en optimaal gebruik kan maken van de prestaties van de motor.
Echter de belangrijkste sensor volgens Walter is de coureur zelf, samen met de data en bevindingen van de coureur wordt een optimale afstelling gevonden.

Na deze boeiende uiteenzetting van de data analist kwam ook Joan Veijer weer in het voetlicht, na zijn 19 jarige racecarrière is Joan niet geheel verloren voor het team en de sport.  In de winter is hij samen met de coureurs met de fysieke training bezig geweest en nu tijdens het seizoen zal hij langs het circuit gaan kijken en zo zijn ervaringen en waarnemingen delen met de coureurs . Joan hoopt zo zijn kennis en ervaring over te kunnen brengen  aan de coureurs.

Het laatst werd teameigenaar Roelof Bloemhof in het voetlicht gezet en Diederick vroeg Roelof naar de doelstellingen van het komende raceseizoen. Roelof gaf aan dat de doelstellingen die de coureurs hadden uitgesproken ook de verwachtingen van  hem zijn en hier geen verdere aanvulling nodig was. Verder was hij blij dat het grootste deel van de sponsoren het team is blijven steunen en er ook nieuwe sponsoren zijn toegetreden. Zonder deze sponsoren is het niet mogelijk om deze sport te beoefenen.

Nu de team presentatie het eindpunt had genaderd was er tijd voor de aanwezige persfotografen om enkele teamfoto’s te schieten.  Na deze fotosessie werd er gezellig nagepraat tot in de kleine uurtjes.

Nu de teampresentatie achter de rug is, is de blik alweer naar voren gericht, over twee weken tijdens het paasweekend zijn de eerste races gepland op het Asser TT circuit. Het beloofd een spannende strijd te worden, in de supersport klasse zijn er 53 inschrijvingen en de Dutch Superbike klasse 56, na de kwalificaties mogen in beide klassen 42 coureurs van start in de wedstrijd. Onder de inschrijvingen zijn ook een aantal gevestigde buitenlandse deelnemers, het zal dus geen makkelijke strijd worden. Hopelijk mogen wij u begroeten op het circuit tijdens de paasraces.

TEAMBERICHTEN

zondag 31 augustus 2014
vrijdag 29 augustus 2014
maandag 25 augustus 2014
donderdag 21 augustus 2014
woensdag 20 augustus 2014
zondag 17 augustus 2014
zaterdag 16 augustus 2014
vrijdag 15 augustus 2014
zondag 10 augustus 2014
zaterdag 9 augustus 2014
donderdag 7 augustus 2014
dinsdag 5 augustus 2014
maandag 4 augustus 2014

Racesport.nl partner