Teams: Goede testcase voor Kervin Bos in eerste IDM Supersportrace

Vooraf was het al duidelijk dat de eerste race voor het prestigieuze IDM Supersportkampioenschap voor Kervin Bos iets te vroeg kwam.

Kervin Bos

De Yamaha-coureur kampt nog met de naweeën van zijn zware nekblessure die hij enkele weken geleden opliep tijdens een training in Spanje. Toch wilde de 24-jarige HBO-student van start gaan.

 

 “Ik ben blij dat ik naar Duitsland ben gegaan. Het circuit was nieuw voor mij en ik zag deze race dan ook als een goede testcase. De baan was behoorlijk hobbelig waardoor ik veel hinder van mijn nek had. Volgende keer wil ik weer een ouderwets gaan vlammen.”


Na afloop van de kwalificatietrainingen, waarin Bos de 24e positie pakte was de Van der Heijden Yamaha-rijder redelijk tevreden. 


“De snelheid is goed, de motorfiets loopt echt perfect. Daar ligt het niet aan. Maar ik heb nog iets meer tijd nodig om voor de volle honderd procent fit te zijn.” 


De IDM Supersportraces worden verreden over twee wedstrijden, een op zaterdag en een wedstrijd op zondag. Zaterdag finishte de Van der Heijden Yamaha-coureur als twintigste. Een klassering waar hij vrede mee kon hebben. 


“Het was vooraf duidelijk dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Ik kon direct na de start al enkele plaatsen winst boeken. Maar naarmate de race vorderde was het conditioneel te zwaar. Ik kon gewoon het hoge tempo niet bijbenen. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik de race heb uit kunnen uitrijden.”

Goed gevoel
Zondag werd de tweede race verreden. Vooraf had Bos gehoopt op regen wat voor hen fysiek minder zwaar zou zijn. Maar zijn wens kwam niet in vervulling. Toch liet de Yamaha-coureur zien de juiste race mentaliteit te hebben. Ondanks zijn lichamelijke beperkingen wist hij in de openingsfase van de race mee te knokken met een groep rijders die vochten om de tiende plaats. Naarmate de race vorderde moest de Van der Heijden Yamaha rijder het tempo wat laten zakken. Daardoor verloor hij de aansluiting. Langzaam maar zeker zakte hij terug naar de uiteindelijk achttiende plaats.


Kervin Bos: “Ondanks de iets mindere resultaten heb ik toch wel een goed gevoel aan deze race overgehouden. Ik ben op de goede weg maar nog lang niet 100 procent fit. In een competitief kampioenschap als het IDM kom je dan tekort om serieus te kunnen meedoen voor de punten. Ik heb geen onnodige risico's genomen De volgende race is over twee weken op Oschersleben en dat circuit ligt me wel.”

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner