KTM Pirelli JR Superbike Team presenteert zich bij RTV Drenthe

Vrijdagavond 30 maart was het zover, het KTM Pirelli JR Superbike Team uit Emmen presenteerde zich voor seizoen 2012 van het ONK Wegrace aan haar sponsoren, relaties en de pers.

De presentatie vond, geheel in lijn met de onlangs aangekondigde samenwerking met RTV Drenthe Reclame, plaats in het pand van RTV Drenthe in Assen. Ruim 80 gasten woonden de presentatie bij om hernieuwd kennis te maken met het team. De presentatie was in handen van RTV Drenthe-coryfee Karin Mulder, die de avond zeer vakkundig aan elkaar praatte.  


De focus lag, uiteraard, op de ambities voor komend seizoen. Teammanager Jan Rolfes en zoon en coureur Nelson Rolfes werden stevig aan de tand gevoeld door Karin Mulder over hun blik op komend seizoen en alle veranderingen ten opzichte van afgelopen seizoen. 


Jan beet het spits af met het voorstellen van het gehele team, waarbij natuurlijk aandacht werd besteed aan de nieuwe “aanwinsten”. Drie nieuwe monteurs en een logistiek medewerker moeten ervoor zorgen dat de zaken op en rond het circuit nog gesmeerder verlopen. Teamcoördinator van afgelopen jaar Dennis Nijmeijer gaat zich dit jaar meer focussen op de ontvangst van relaties en het verzorgen van een kijk achter de schermen bij ons raceteam. De coördinatie tijdens raceweekenden zal opgevangen worden door Jan Rolfes. Om hem op andere plekken te “ontlasten” werd eerder Geert Smit al verantwoordelijk gemaakt voor alle commerciële zaken, die op zijn beurt weer nauw samenwerkt met Dennis Nijmeijer en Vincent Bekkema. Ook werd het nieuwe logo van het team volop getoond en was er kort aandacht voor de nieuwe website, die eind deze week ook voor het publiek beschikbaar zal zijn.


Flink wat veranderingen dus, maar er moet natuurlijk ook worden geracet. Dus was het tijd voor de man die het op het asfalt allemaal mag gaan doen, coureur Nelson Rolfes. Hij gaat dit jaar voor de tweede maal de strijd aan met zijn concurrenten in het ONK Dutch Superbike kampioenschap. Zijn debuutjaar 2011 wordt door het team voornamelijk beschouwd als leerjaar, logischerwijs zijn de doelen voor het komende seizoen anders. Met de verbeterde RC8R Track mikt Nelson op een positie in de top 5. De motor is dankzij inzet van een slipkoppeling nog beter te beheersen. Daarnaast is de directe concurrentie van Nelson enigzins uitgedund. Samen met de inmiddels opgedane ervaring met de KTM maakt dit de weg vrij voor deze stevige ambities. De voorjaarstraining in Frankrijk geeft hier alle vertrouwen in, aldus de 23-jarige Emmenaar. 

Ook KTM en Pirelli spraken deze avond hun verwachtingen uit. Jeroen Punt, Managing Director Assistant van KTM, roemt het team om haar professionaliteit en toewijding. KTM is nog steeds voornemens haar aandeel in de straatmotorenmarkt te vergroten en vindt in het Drentse team een toegewijd partner. Hij gaf aan dat KTM het team zal ondersteunen waar nodig om haar ambities te realiseren. Ook oud-coureur Martin van Soest, Pirelli-importeur voor de Benelux, was positief. Hij ondersteunt het team met veel plezier maar is ook duidelijk over zijn verwachtingen: als het team de top vijf wil halen zal er hard moeten worden gewerkt komend jaar.

Als besluit van de avond werd, onder genot door alle genodigden van een glas bubbels, door het team het doek van de motor afgehaald. De machine is wederom weer herkenbaar door de fel oranje KTM kleuren en zal met het bekende startnummer 88 op de grid verschijnen. Tevens wordt de motor gesierd door een aantal nieuwe sponsoren. De bijzonder fraai gelijnde KTM RC8R Track op Pirelli-sloffen oogt weer ready to race.


Alle dank gaat uit naar RTV Drenthe, Karin Mulder en alle sponsoren en relaties voor het mogelijk maken van deze avond. Het voltallig team zal reeds komend weekend haar opwachting maken tijdens de Paasraces van 7,8 en 9 April op het TT-circuit te Assen.

TEAMBERICHTEN

woensdag 20 augustus 2014
dinsdag 12 augustus 2014
zondag 10 augustus 2014
zaterdag 9 augustus 2014
donderdag 7 augustus 2014
dinsdag 5 augustus 2014
maandag 4 augustus 2014

Racesport.nl partner