Teams: Mervyn Verploegen in actie tijdens Paasraces en op Zandvoort

Het raceseizoen is in volle gang voor Mervyn Verploegen uit Ewijk. Motorracen is fantastisch om te doen maar de kans dat het een goed belegde boterham oplevert is erg klein. Mervyn zit in zijn HAVO examenjaar en dat heeft grote invloed op zijn seizoens voorbereiding gehad. Iets waar de Talent Cup 600 geen rekening mee kan houden, die dendert gewoon door.

Voor nu is het belangrijker dat hij slaagt voor zijn examens, daarna zal de focus op het motorracen liggen. Met minimale trainings kilometers in de benen stond Mervyn tijdens de paasraces toch aan de start. In de eerste kwalificatietraining op een verdienstelijke 6e plek. In de tweede kwalificatietraining gaat het tempo omhoog en komt hij ondanks de winterse temperaturen in de buurt van zijn PR. Echter de overige deelnemers boeken meer progressie, met een 01:52,2 start Mervyn vanaf een 8e plek.

Niet helemaal waar hij op had gehoopt maar vanaf een tweede startrij is van alles mogelijk. In de hospitality tent van het Mervyn IKS Racing Team is het druk rondom het warme kacheltje.  Er wordt volop genoten van de overige wedstrijden waarbij de weersomstandigheden steeds slechter worden. In aanloop naar de start gaat het alsmaar harder regenen en worden de speciale regenbanden gemonteerd. Mervyn is er niet gelukkig mee, nog nooit heeft hij met de Yamaha R6 op regenbanden gereden. Helaas kent de Talent Cup 600 maar 10 deelnemers, ook al wordt je laatste je krijgt er altijd punten voor. Met dit in het achterhoofd wordt er afgesproken om geen onnodige risico’s te nemen en proberen vertrouwen te krijgen in de Pirelli regenbanden.

Risico’s worden er tijdens de wedstrijd wel door andere deelnemers genomen waardoor Mervyn in het begin doorschuift naar een 6e plek. Aan het einde van de wedstrijd wordt hij nog door twee coureurs ingehaald en finished daardoor op een 8e plek.

Mervyn over de eerste wedstrijd: “Je hoopt altijd op meer maar voor nu moet ik hier tevreden mee zijn. Deze uitslag biedt perspectief voor de volgende wedstrijden. Waar ik vooral blij mee ben is hoe het team heeft gewerkt. De tactiek was goed en ik heb me volledig kunnen richten op de trainingen en wedstrijd. Pieter, Martien, Sjon  en Anouk wil ik extra bedanken, ondanks de stromende regen is iedereen tot het einde gebleven en heeft met opruimen geholpen.”

Om toch zoveel mogelijk te kunnen trainen moet het Mervyn IKS Racing Team inventief zijn. Met dit in het achterhoofd schrijft Mervyn zich in voor de MSL Cup op zaterdag 21 april jl. De MSL Cup wordt verreden op circuit park Zandvoort het is een Cup voor hobby coureurs maar op een hoog nivo. Er zijn vier trainingssessies en daarna een wedstrijd met rollende start. Circuit park Zandvoort is vooral bekend door de auto sport maar ook de motoren kunnen in de duinen goed uit de voeten. De lay-out van de baan wordt dan iets aangepast om op enkele plekken de snelheid er uit te halen.

Of de duivel er mee speelt begint het ’s morgensvroeg te regen. Voor alle andere deelnemers vervelend maar perfect voor Mervyn, hierdoor kan hij uitgebreid trainen op de Pirelli regenbanden.  In lange sessie van 40 minuten zie je de Ewijkenaar zich telkens verbeteren. Mervyn noteert in de regen een tweede snelste tijd van de 600 CC coureurs. Erg knap als je bedenkt dat Mervyn nog nooit op Zandvoort had gereden. Helaas voor hem gaat de wedstrijd vanwege wisselende omstandigheden niet door. Toch weet hij op een droge baan in de laatste sessie een hele snelle tijd te noteren tussen het 1000 CC geweld met zijn standaard 600 CC Yamaha.

Mervyn hierover: “Normaal ben ik niet blij met regen op een trainings dag maar nu kwam het goed uit. Je moet toch ervaren wat er allemaal kan met zo’n regenband en dat is goed gelukt. De snelheid zat er goed in maar ik heb vooral veel vertrouwen getankt en dat is veel waard. Ik had graag de strijd aangegaan voor een mooie beker maar zo is het ook goed. Met het oog op de volgende wedstrijd is dit een hele goede dag geweest.”
In ditzelfde weekend werd op het TT circuit van Assen het WK Superbike verreden het allerhoogste nivo voor productie motoren. Op uitnodiging van Hans Groenendijk van Yamaha Nederland werden op zondag de wedstrijden bekeken vanuit de Yamaha VIP ruimte. Een mooie ervaring en erg gezellig om met alle Yamaha Talent Cup coureurs zo een dag door te brengen. Maar op zaterdag 28 april gaat het weer hard tegen hard in de tweede wedstrijd van de Talent Cup 600 op het TT circuit van Assen. Wil je nog meer weten over Mervyn volg hem op Facebook, even zoeken op Mervyn IKS Racing…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner