Teams: Mervyn Verploegen trapt nieuw seizoen af

Op het Belgische circuit van Zolder heeft Mervyn Verploegen het nieuwe seizoen 2012 afgetrapt. Het weekend van 24 en 25 maart jl. waren voor hem de eerste trainingsdagen op de Yamaha R6 dit nieuwe jaar.

Mervyn Verploegen

Dit seizoen zal Mervyn weer deelnemen aan de Talent Cup 600. De meeste deelnemers aan deze competitieve motorrace klasse hebben veel kilometers gemaakt in zonnige oorden zoals Spanje. Dat zat er voor de jonge Ewijkenaar niet in, hij zit in zijn examenjaar en heeft z'n lesuren hard nodig. Terwijl zijn concurrenten in januari en februari al volop aan het trainen zijn telt Mervyn de dagen af. Niet stilzittend maar met hardlopen en op de mountainbike om op en top te blijven. Met gekruiste vingers wordt het weerbericht in de gaten gehouden want:"Maart zwaait met z'n staart", luid het gezegde. De weergoden zijn het IKS International Racing Team zeer goed gezind tijdens deze trainingsdagen. Onder een stralend zonnetje en tropische temperaturen zijn de omstandigheden ideaal. 


In de eerste sessies is het nog even zoeken naar ritme maar zodra lichaam en geest weer op de hoge snelheden zijn ingesteld gaan de rondetijden gestaag naar beneden. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de set-up van de Yamaha R6. Mervyn is zich ervan bewust dat hij in deze korte tijd harder moet werken dan zijn concurrenten. Op de tweede trainingsdag gaat het tempo verder omhoog. Zijn snelste rondetijd uit 2011 rijdt hij de geschiedenisboeken in en verbeterd zijn ronderecord met ruim een seconde. Dat is absoluut niet slecht gezien het feit dat Mervyn sinds begin oktober niet meer op een motor had gezeten. In de Talent Cup wordt er op nagenoeg standaard motoren geracet dus veel kan en mag er niet veranderd worden aan de Yamaha R6. Dat is soms lastig maar ook weer de charme van deze cup. 


In de komende week staan er nog twee trainingsdagen gepland op het TT circuit van Assen. De meeste wedstrijden worden op dit circuit verreden dus is het van groot belang dat hier een goede set-up wordt gevonden.  Er is dus nog veel werk te verzetten voordat op tweede paasdag het rode startlicht voor de eerste keer zal doven. Tijdens de Paas races op het TT circuit zullen de jongens van de Talent Cup voor het eerst de strijd met elkaar aangaan. Het zal niet makkelijk gaan worden voor Mervyn gezien de beperkte mogelijkheden die hij heeft om te trainen. Maar we weten ook dat dit een extra stimulans voor hem zal zijn. Als dan in mei de examens achter de rug kan hij zich helemaal op het racen richten. U kunt de verrichtingen van Mervyn en het IKS international Racing Team volgen op www.mervyn-iks-racing.nl en op Facebook en Twitter…

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner