Teams: Moeilijke IDM-start voor Arie Vos

Voor het Van-Zon-alpha-Technik-BMW-team ging afgelopen weekend seizoen 2012 van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) op de Lausitzring van start. Met Fransman Erwan Nigon en Nederlander Arie Vos gooide het team twee veelbelovende rijders in de strijd om de felbegeerde kampioenskroon van de IDM Superbike.

Arie Vos

Voor Vos begon de seizoenstart helaas moeilijk. De veelvoudig Nederlands kampioen had tijdens een trainingsongeval in februari zijn zenuw in de linker duim geblesseerd en moest toen geopereerd worden. 

 

“Daarna heb ik zes weken lang gips moeten dragen”, aldus de BMW-coureur. “Verder is de kwetsuur nog niet volledig genezen. Ik kan mijn duim niet goed bewegen en draag een speciale handschoen. Mijn conditie is volledig in orde, maar in mijn linkerarm ontbreekt het mij nog aan kracht door de lange herstelperiode. Bovendien ben ik niet volledig verlost van de pijn en voel ik dit vooral bij het aanremmen nog goed. Maar ik ben blij dat ik er nog bij kan zijn.” In de trainingen eindigde Vos op de 14e plaats.

De eerste race duurde voor Vos slechts enkele meters. Door een highsider lag de Nederlander er al in de eerste bocht af. Daarna moest hij voor een medische controle naar het Medical Centre, maar hij werd volledig fit verklaard. 

 

“Mijn start was goed”, verklaarde de BMW-piloot. “Maar ik  heb in de eerste bocht iets te veel gas gegeven. De highsider verraste me. Ik ben niet gelukkig niet geblesseerd geraakt, ik heb enkel een paar kneuzingen opgelopen.” Tijdens de tweede race hield Vos dapper vol gedurende achttien ronden en scoorde met zijn vijftiende plaats een punt. Toch verkeerde Vos niet in een echte feeststemming. “Uiteraard ben ik blij dat ik er na mijn duimkwetsuur bij kon zijn. Maar ik ben hier niet gekomen om een paar punten te verzamelen, ik wil vooraan meerijden.”Teamgenoot Erwan Nigon werd vijfde en zesde en staat nu vierde in de tussenstand, Vos zeventiende. Over een goede week krijgt het van-Zon-alpha-Technik-BMW-team de kans om opnieuw punten te verzamelen bij de volgende IDM Superbike-race in Oschersleben.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner