Teams: Pechvol Paasweekend voor het Interwel Racing Team

Op tweede paasdag werden traditiegetrouw de races verreden op de wielerbaan van Brakel. De weersvooruitzichten waren niet al te rooskleurig en kwamen ook nog eens volledig uit. De dag begon en eindigde met flink wat regen.

In de vrije training was het voor de rijders weer even inkomen bij het rijden in de regen. Vooral voor Sebastian was het wennen, aangezien het pas zijn tweede wedstrijd is en dan ook nog eens voor het eerst in de regen. Voor Alfred duurde de vrije training slechts drie ronden, aangezien bij het uitkomen van de bocht na start finish in de derde ronde zijn ketting eraf liep en zijn vrije training afgelopen was.

In de kwalificatie wist Sebastian netjes zijn ronden te rijden en zich ronde na ronde te verbeteren. Hij kwalificeerde zich op een nette 7e startplaats. Ook Herma reed in haar kwalificatie lekker haar ronden, maar kwam voor haar eigen gevoel pas te laat in een goed ritme. Ze pakte hiermee de 9e startpositie waar ze zelf nog niet erg tevreden mee was.
Alfred reed een goede kwalificatie en wist na zijn korte vrije training al snel goede tijden op de klokken te zetten. Hij pakte een mooie vierde startpositie, maar had zelf het idee dat er nog meer in had gezeten.

Na de pauze was het als eerst aan Sebastian om zijn eerste race van de dag te verrijden. Helaas ging het bij start mis en liet hij zijn machine afslaan. Gelukkig had hij deze al snel weer aan het lopen, echter moest hij nu wel met een flinke achterstand aan de race beginnen. Ronde na ronde wist hij zijn tijden aan te scherpen, zijn achterstand in te lopen en zijn voorliggers in te halen. Zo finishte hij uiteindelijk toch nog op een nette achtste plaats.

Herma had ook een minder begin van haar eerste race. Na een redelijke start kwam ze in de eerste bocht volledig klem te zitten achter een voorligger die ineens wel erg hard in de remmen ging. Vervolgens werd er de ronde erna in de eerste bocht door een rijder voor haar een flinke hoeveelheid modder de baan op gespoten, waar Herma bijna over weg gleed. Door een opstapeling van foutjes kwam ze maar moeilijk in haar ritme en wist ze geen vuist te maken. Pas in de laatste paar ronden wist ze een beter ritme te pakken te krijgen en zo op de finish nog net met een bandlengte voorsprong de rijder voor haar te passeren. Dit bracht haar echter slechts op de elfde plaats, waar ze zelf verre van tevreden mee was. Een hoop om over na te denken voor de tweede race dus.

Ook Alfred's start was niet ideaal, doordat het erg lang duurde voor de startlichten uitgingen en hij in de verdrukking kwam in de eerste bocht was zijn mooi verdiende vierde startplaats omgezet in een negende plaats. Ronde na ronde wist hij echter weer in te lopen op zijn voorliggers en enkele daarvan ook in te halen, waarna hij in gevecht kwam met Roland Wobben en Danny Hulst om de laatste podiumplaats. Helaas kwam hij net enkele meters tekort om hier aanspraak op te maken en finishte hij op de vijfde positie.

In zijn tweede race had Sebastian een iets betere start, echter had hij hier de pech dat in de eerste bocht de rijder voor hem onderuit ging, waardoor hij weer met achterstand aan zijn race moest beginnen. Weer wist hij een goede inhaalrace te rijden, echter in de voorlaatste ronde ging het mis voor Sebastian. In de laatste bocht voor start-finish maakte hij een schakelfoutje waardoor hij in het gras terecht kwam en viel. Hij wist de machine nog wel weer op te rapen, maar kreeg deze helaas niet meer aan het lopen en wist dan ook niet te finishen.

Herma had in haar tweede race een betere start, maar kwam weer in de eerste bocht in de verdrukking waardoor ze de bij de start gewonnen plaatsen direct weer kwijt was. Helaas begon haar machine al vanaf de eerste ronde te sputteren, wat gedurende de race steeds erger werd. Hierdoor kon Herma niet voluit gaan, om toch punten te kunnen pakken heeft ze de race zo goed als mogelijk uitgereden. Ze wist uiteindelijk toch nog als achtste over de finish te komen en de daarbij behorende punten te pakken.

Bij de start van Alfred’s tweede race schoot de machine uit de versnelling, waardoor hij helaas twee plaatsen verloor. Hij wist al snel weer aan te pikken bij Roland Wobben en samen reden ze het gat naar de vierde man langzaam maar zeker dicht. Tot op een gegeven moment de nummers drie en vier samen onderuit gingen en op bijna hetzelfde moment ook de nummers één en twee samen van het asfalt schoven. Hierdoor ging het gevecht nu ineens om de eerste positie! Alfred zat strak in het achterwiel van Roland en was net zijn inhaalactie aan het voorbereiden toen ook bij hem het noodlot toesloeg. In één van de kortste bochten van het circuit liep zijn ketting eraf en sloeg tussen het tandwiel en de achterbrug vast, waardoor ook voor Alfred de wedstrijd over was.

Al met al was het voor het team een redelijk pechvolle tweede paasdag, met slechte starts, een valpartij en machineproblemen. Lichtpuntje is dat alle rijders, ondanks alles, weer veel geleerd hebben  van het racen in de regen. Vol goede moed gaan we op naar de volgende race die op 21 april plaats vindt op het circuit Pottendijk bij Emmen.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner