Teams: rvb racing naar 3de plaats in IDM

Afgelopen weekeind reed rvb racing in Lausitz. Er werd gereden voor het IDM (Internationaal Duits Kampioenschap) in de MOTO3 klasse. In tegenstelling tot de meeste raceweekeinden waren er nu 2 races. De races werden gelijktijdig met de 125 cc verreden, maar voor beide klassen werden de punten afzonderlijk verdeeld.

Jerry van den Bunt

Kwalificaties
De kwalificaties verliepen goed. In de eerste kwalificatie hadden we de 6de tijd. In de tweede kwalificatie hadden we de 11de tijd.  Dit kwam doordat Jerry geen slipstream had opgezocht en hierdoor alleen reed. Alsnog kon hij zijn eerste kwalificatietijd iets verbeteren maar niet genoeg om een 6de plek vast te houden. We hadden dus de 11de startplek voor de race.


Race- Zaterdag
In de eerste race die vroegtijdig werd afgebroken door de regen (na 14 van de 18 rondes) hebben we de 4de plaats in de MOTO3 klasse behaald. 

Race-Zondag
Op zondag was de tweede race. Jerry reed in de tweede groep en had een kleine achterstand op de kopgroep. Hij kon zich losmaken uit de groep en zette de achtervolging in. Hij kon het gat naar de kopgroep echter niet meer dichtrijden en eindigde wederom als 4de in zijn klasse.


We kijken terug op een geslaagd weekeind waarin 2 keer een vierde plaats werd behaald in de eerste races voor het IDM dit jaar. We zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. Door deze resultaten staan we in het MOTO3 klassement voor het IDM momenteel op de 3de plaats, als beste Nederlander. Al met al een prima start van het nieuwe wegraceseizoen.


Op naar de volgende race in Oschersleben  van 4 tot 6 mei. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner