Teams: SWPN - SRTK scoort punten in Hengelo

SWPN / Official Partner of Stichting Racen tegen Kanker heeft afgelopen weekend belangrijke punten binnen gehaald in het ONK Superbikes. Op het zonnige Hengelo reed Lennart van Houwelingen een degelijke race en kwam als 13e over de streep, waardoor belangrijke punten werden binnen gehaald. Omdat de faciliteiten op een stratencircuit niet goed zijn konden we helaas geen gezinnen ontvangen, maar dat gaan we uiteraard op 10 juni aanstaande in Assen ruimschoots goedmaken.

Lannart van Houwelingen

SWPN / Official Partner of Stichting Racen tegen Kanker is zeker geen vriend van stratencircuits en Lennart mocht dan ook zelf bepalen of hij wilde rijden of niet. Hij wilde graag een paar punten bij elkaar gaan rijden, maar er werd hem nadrukkelijk gevraagd dit op 80% van zijn kunnen te doen om zo de risico’s te beperken.

Op vrijdag werden een aantal vrije trainingssessie’s gereden en kon Lennart proeven aan Hengelo. Op de zaterdag werden de kwalificaties verreden en aan de aan het einde van de dag stond Lennart getraind op een 19e plaats waardoor het nog een hele opgave zou worden om op zondag punten binnen te halen.

Zondag aan het einde van de middag was de start onder zonnige omstandigheden. Lennart was veilig weg en kwam de eerste ronde door rond de 20e plaats. De ronden werden gereden met een veiligheidsbuffer en Lennart schoof toch steeds een plaatsje op naar voren om zo als 13e te worden afgevlagd.

Lennart: Nee ik ben geen fan van een stratencircuit. Het is net een fietspad wat door de weilanden heen loopt en ik heb daarom echt met de handrem erop gereden. De organisatie doet echt zijn best, maar de motoren en coureurs zijn deze banen ontgroeid waardoor de risico’s een stuk hoger zijn dan op permanente circuits. Ik heb de eerste punten binnen en hoop dit de komende wedstrijden vast te houden.

Volgend weekend wordt de wedstrijd in Oss verreden en Lennart zal na de eerste training bepalen of hij de wedstrijd zal rijden, mede omdat Oss veruit de meest risicovolle wedstrijd genoemd mag worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner