Teams: Tijdtraining en wedstrijd Sachsenring AA Racing

Zaterdagmorgen werd om 09.10 begonnen aan de eerste kwalificatietraining. Rustig opbouwend ging Jos de baan in en reed in totaal 17 ronden, waarvan de laatste zijn snelste was.

Met een tijd van 1.30.575 eindigde hij op een 29e plaats. Op zich natuurlijk niet verkeerd, maar dat er meer inzat was duidelijk. De tweede kwalificatietraining was om 12.35, en in deze sessie reed hij wederom 17  ronden. Met nog 10 minuten op de klok ging hij er nog eens goed voor zitten, en realiseerde een knappe ronde van 1.29.360 wat hem deed belanden op de 23e plaats. Een mooie prestatie na het debacle in Assen. Toch mooi 34 rondjes gereden!
‘s-middags  om kwart over vijf was dan de eerste wedstrijd. De start was goed en Jos lag al direct op de zestiende plaats. Naar gelang de wedstrijd vorderde zakte hij een enkele plaatsen, maar was lange tijd de beste Nederlander. Later werd hij dan ook gepasseerd door Ronald ter Braake en ex GP-coureur  Hugo van den Berg. Na acht ronden was hij beland op de plaats die hij ook trainde, namelijk de 23e. Uiteindelijk werd Jos als 24e afgevlagd, en dus de race netjes uitgereden. 

Op zondag zou de tweede race beginnen rond de klok van twee uur. Bij de start was
het nog droog, maar het zag er wel dreigend uit. Jos vertrok wederom goed en zat weer rond de zestiende, zeventiende plaats. Halverwege de wedstrijd begon het wat te druppelen maar niet genoeg om de wedstrijd af te vlaggen. Jos had een lekker ritme te pakken en dat leverde hem aan het einde van de race uiteindelijk een fraaie 20e plaats op. Al met al een vruchtbaar weekend en een goede generale voor de TT komend weekend. We zijn wat afstelling en bandenkeuze weer behoorlijk wat wijzer geworden en Jos heeft aan Gerrie weer zijn ervaringen kunnen vertellen die dat weer vertaald naar de machine.

TEAMBERICHTEN

zaterdag 4 juni 2016

Racesport.nl partner