Teams: Winteb Racing volop in de punten tijdens de paasraces

Het Winteb Elcee de Boer Pirelli Racing team is tijdens de Paasraces goed voor de dag gekomen met een 7de plek voor Maarten Bekker.

Maarten Bekker

Na een succesvolle voorjaarstraining in Spanje was het nu eindelijk tijd voor de eerste race van het seizoen;  De Paasraces op het circuit van Assen. Het team was op de donderdag voorafgaand aan het evenement al naar het circuit gekomen om op vrijdag nog  een extra training mee te kunnen pakken. De extra trainingsdag verliep goed al was het wel koud, het duurde even voordat Maarten het goede gevoel en vertrouwen weer had door de kou.

De eerste kwalificatie op de zaterdag werd met dezelfde omstandigheden gereden, koude en veel wind. Ook tijdens de tweede kwalificatie was het fris.

Winteb Racing coureur Maarten Bekker: "Aan het einde van de extra trainingsdag op vrijdag had ik eindelijk eens weer het goede gevoel op Assen te pakken, ik had dus vanzelf sprekend veel zin in de kwalificaties van zaterdag, alleen toen ik ‘s ochtends tijdens de eerste kwalificatie op de motor stapte wou het gewoon niet lukken, zelfs de tijden die ik de dag ervoor had gereden waren gewoon moeilijk, het sloeg nergens op maar het vertrouwen liet het gewoon afweten. Tijdens de tweede kwalificatie hebben we het roer omgegooid qua afstelling en reed ik nog 1.8 sec. van mijn tijd af maar iedere ronde die ik reed was er wel weer iets aan de hand, een compleet lekker rondje lukte gewoon niet.  We staan nu echt even te ver naar achteren maar in de race worden pas de punten verdeeld, ik heb er wel vertrouwen in dat ik in de race naar voren kan rijden."

Maarten moest dus vanaf een 17e startplek naar voren zien te rijden om punten te kunnen pakken tijdens de race.  Maar toen begon het ineens te regenen op de racedag!  Maarten had in Assen nog nooit in de regen gereden maar gezien de goede uitslagen van de vorige races in de regen had iedereen erg veel zin in de race.

Maarten: "Ik ben ‘s ochtends tijdens de warmup met een lekker gevoel de baan op gegaan, ik vind regen rijden erg leuk! Ik had direct een lekker tempo te pakken en reed makkelijk top 5 tijden, maar jammer genoeg was ik toch even teveel aan het pushen en brak het achterwiel ineens behoorlijk uit. Met een dikke highsider werd ik van de motor geworpen en moest ik de warmup afsluiten met een crash. Door de super inzet van de jongens was de motor weer ruim op tijd klaar voor de race en konden we toch zo weer het goede gevoel van de warmup meenemen naar de race."
Met de motor weer in perfecte staat werden er nog een paar laatste dingetjes veranderd in de traction control en kon de eerste race in de regen van start gaan.

Maarten had geen super start en had zelfs nog even een schrik momentje doordat een andere rijder direct naast hem in de allereerste bocht kwam te vallen, maar kon zijn opmars naar voren volhouden tot het einde van de race wat hem uiteindelijk een 7de plek opleverde!
"Ik wist dat ik in deze race heel veel goed zou kunnen maken vanwege de gladde omstandigheden in de regen, de Pirelli banden geven mij een goed gevoel en ik kon dus vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde had ik al een man of 7 te pakken en na een paar hachelijke momenten van anderen gezien te hebben en ik zelf ook weer een paar leuke waarschuwingen had gehad  van de motor koos ik eieren voor mijn geld en heb ik de motor veilig thuis gebracht op de 7de plek.  Geen slecht begin van het seizoen gezien de slechte kwalificatie!" aldus een tevreden coureur en een nog meer tevreden team! "Komend weekend gaan we weer verder met de tweede race van het seizoen, de mooie races tijdens het World Superbike weekend, ook nu proberen we de goede resultaten te behouden om zo nog  verder naar voren te komen in het kampioenschap!"

TEAMBERICHTEN

donderdag 5 mei 2016
donderdag 28 april 2016

Racesport.nl partner