WSBK: De tweede kwalificatie in Imola is voor Sykes

In de strijd voor een plekje bij de eerste zestien was het Kawasaki rijder Tom Sykes die in Imola tijdens de tweede kwalificatie de snelste tijd wist te noteren voor Sylvain Guintoli op de Effenbert Ducati en Leon Haslam op de officiële BMW.

Tom Sykes (donnyfoto.com)

In de eerste kwalificatie wist Jakub Smrz op het laatste moment voor de twee Kawasaki’s van Joan Lascorz en Tom Sykes te komen maar in de tweede kwalificatie was de rol van Smrz een stuk kleiner.

In de eerste tien minuten hadden verschillende rijders bovenaan het lijstje gestaan waarbij in het tweede deel van die tien minuten Kawasaki rijder Tom Sykes de sterkste man was, de tijd van Smrz uit de eerste kwalificatie stond op dat moment echter nog bovenaan maar daar zou snel verandering in komen toen Sylvain Guintoli vijf minuten later een 1’47.608 wist te noteren.

De Fransman was daarmee bijna een halve seconde sneller dan Smrz. De tijd van Guintoli bleef vervolgens zo’n tien minuten staan voordat Sykes na een bezoekje aan de pits het gas van de ZX-10R goed opendraaide en een 1’47.458 wist te noteren, deze tijd werd in het resterende kwartier niet meer verbeterd.

Guintoli bleef op de tweede plaats staan maar daarachter veranderde nog wel het een en ander. Zo wisten Leon Haslam en Carlos Checa een sprongetje naar voren te maken, net als Marco Melandri, Eugene Laverty en Leon Camier. De Crescent Suzuki rijder kwam overigens na zijn snelle ronde onschuldig ten val en kort daarna kon Smrz zijn Ducati tijdens een uitstapje in de grindbak niet meer rechtop houden, de Tsjech werd in de sessie zelf 18e.


Met de twee kwalificaties bij elkaar ziet het er gelukkig iets rooskleuriger uit voor Smrz want zijn tijd uit de eerste kwalificatie is nog goed voor een achtste plaats achter Sykes, Guintoli, Haslam, Checa, Melandri, Laverty en Camier.


Joan Lascorz werd negende voor Jonathan Rea, Max Biaggi, Lorenzo Zanetti, Niccolò Canepa, Maxime Berger, Ayrton Badovini en Davide Giugliano. De rest van de rijders, waaronder een tegenvallende John Hopkins, Michel Fabrizio en Hiroshi Aoyama, zullen niet aan de later op de dag te verrijden Superpole mogen deelnemen.    

 

Nieuws


Racesport.nl partner