WSBK: Komend weekend Superbike test op Phillip Island

Na een korte onderbreking voor de kerst en nieuwjaarsactiviteiten zullen diverse Superbike en Supersport teams komend weekend weer aan de slag moeten.

Van 13 – 15 januari zal er door de teams getest worden op het Phillip Island circuit in Australië waar over minder dan twee maanden de tweede race van het nieuwe seizoen verreden zal worden.

Het zal een belangrijke test worden want meestal geeft de test in het zuidelijkste punt van het vaste land van Australië een goed beeld over hoe de verhoudingen liggen. Er zal dus goed gekeken worden naar de verbeteringen die de vijf grote merken – Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha - hebben doorgevoerd en welke prestaties geleverd zullen worden op de verbeterde Pirelli banden.

Tijdens de test zullen de voornaamste kanshebbers voor het kampioenschap in 2007 de strijd met elkaar aan gaan. In de eerste plaats regerend kampioen Troy Bayliss maar ook Troy Corser, James Toseland, Noriyuki Haga maar ook Yukio Kagayama, Lorenzo Lanzi en Roberto Rolfo zullen in actie komen op het bij de coureurs geliefde circuit.

In de Supersport klasse zullen we de beide HANNspree Ten Kate Honda mannen in actie zien komen. Sebastien Charpentier en Kenan Sofuoglu zullen moeten laten zien of de nieuwe Honda CBR600RR snel genoeg is om te strijden met de Yamaha’s van Broc Parkes en Kevin Curtain, de Ducati van Gianluca Nannelli of de nieuwe Kawasaki’s van Fabien Foret en Pere Riba.

Nieuws


Racesport.nl partner