WSBK: McCormick legt oorzaak crash bij Checa

In een interview met de Canadese radiozender CBC.ca gaf Brett McCormick een update over zijn gezondheidstoestand, tevens vertelde hij over de oorzaak van zijn Crash in de tweede race op het TT Circuit in Assen.

Brett McCormick (l)

Vanaf zijn ziekenhuisbed in Assen gaf Brett McCormick een update over zijn gezondheidstoestand aan de Canadese radiozender CBC.ca. De 20 jarige Canadees, die pas voor de tweede keer in het World Superbike in actie kwam, sprak over zijn verwondingen maar sprak zich tevens uit over de oorzaak van de crash in die negende ronde van de tweede World Superbike race in Assen.

“Het gaat elke dag een beetje beter. Ik heb veel pijn maar ik krijg verder goed nieuws betreffende mijn verwondingen, ik ben nu aan het afwachten wanneer ik te horen krijg dat ik weer terug naar huis kan vliegen. Er zijn geen zenuwbeschadigingen en elk deel van mijn lichaam werkt naar behoren. Ik heb geen verwondingen aan mijn organen opgelopen en er was ook geen sprake van zenuwbeschadigingen bij mijn wervelkolom.”

“De C5 wervel in mijn nek is gebroken, dat is een wervel die je liever niet wil breken dus ik heb veel geluk gehad. Verder zitten er halverwege mijn rug enkel scheurtjes in mijn wervels. Alles doet dus goed pijn en doe alles gewoon heel voorzichtig, ik beweeg momenteel niet veel.”

Over de race en de oorzaak van de crash vertelde de Effenbert Ducati rijder dat hij door Carlos Checa een andere lijn moest nemen en daardoor naast de baan terecht kwam.

“Toen de race begon was het nog wat vochtig maar we gingen op slick banden rijden en halverwege de race was de baan goed droog. Ik werd toen in een snelle bocht ingehaald door een andere rijder – Checa – en ik zag hem pas op het laatste moment. Hij kwam me in het midden van de bocht aan de binnenkant voorbij en ik moest daarom mijn lijn aanpassen, ik kwam hierdoor wijder uit en kwam naast de baan op het kunstgras terecht en dat was nat.”

“Ik kan me verder niet veel herinneren behalve dat ik dus wijd ging en zat te denken hoe ik het beste weer op de baan kon komen, maar zodra ik van de baan raakte stapte de motor opzij en gooide me er af. Ik weet verder alleen nog dat toen ik weer bijkwam, dat ik me realiseerde dat ik in het medisch centrum lag.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuws


Racesport.nl partner