WSBK: Rea ongedeerd na Superpole crash in Imola

Jonathan Rea zal zondag in Imola starten vanaf de tweede startrij nadat de Brit in de Superpole kwalificatie de zevende tijd liet noteren. De Brit liet zijn team nog even schrikken toen hij in de laatste minuut door een highsider ten val kwam.

Jonathan Rea

Tijdens de eerste Superpole sessie leek het even spannend te worden voor de in Nederlandse dienst rijdende Brit toen het erop leek dat zijn snelste rondetijd in eerste instantie niet voldoende zou zijn en hij noodgedwongen al een beroep moest doen op 1 van zijn 2 beschikbare kwalificatiebanden.

Nadat de 25 jarige coureur de tweede Superpole sessie goed had door staan werd er uitgekeken naar de derde en laatste kwalificatiemogelijkheid waar gestreden wordt voor de posities op de eerste twee startrijen.

Helaas moest deze sessie gereden worden op racebanden aangezien beide kwalificatiebanden reeds verbruikt waren. Uiteindelijk werd het de zevende tijd maar aan het eind van de sessie ging het nog even flink mis toen de Honda coureur met een flinke highsider van zijn machine werd geworpen. Gelukkig was Rea in staat zelf op te staan en weg te lopen van zijn flink beschadigde machine. 

Jonathan Rea – P7 1’47.643 


“Het was een beetje frustrerend vandaag omdat het leek dat we de snelheid van het afgelopen jaar verbeterd hadden, maar de snelheid om hier nu een race te winnen ligt een stuk hoger. Pirelli heeft een nieuwe band meegenomen die iets sneller is, maar voor mij is het wel een verrassing dat we niet zo competitief zijn als we gehoopt hadden. Voorafgaand aan de Superpole hadden we een goede verandering aangebracht aan de machine maar aan het eind, toen ik op een raceband uit was, werd ik verrast met een crash. Ik had een goede split en ja met iets teveel gas erop kreeg ik bij het uitkomen van bocht vijf een flinke highsider. Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik er zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen. De fiets werkt goed, maar het is moeilijk te zeggen wat de werkelijke racesnelheid zal zijn zondag omdat veel coureurs gewerkt hebben aan verschillende bandenstrategieën. De tweede rij is nog niet zo slecht- ik zal proberen een goede start te maken en mee te gaan met de snelste mannen.”


Nieuws


Racesport.nl partner