WSBK: Video: Dubbelzege voor Checa in Ducati territorium

Er werd dan wel flink geklaagd over de extra kilogrammen die de Ducati 1198 aan boord kreeg maar voorlopig is Carlos Checa niet te stuiten, de Spanjaard reed tijdens de tweede race in Imola naar zijn derde overwinning van dit seizoen.

(donnyfoto.com)

Tijdens de trainingen en kwalificaties kwam Althea Ducati rijder Carlos Checa niet eens zo heel sterk voor de dag maar op het moment dat de punten verdeeld worden staat de regerend wereldkampioen er weer bij en hoe.

In deze tweede race leek Max Biaggi de beste start te hebben, de Aprilia rijder kwam ook als eerste aan bij de Tamburello maar in de s-bocht wist Tom Sykes de Italiaan te passeren e de leiding over te nemen. Na de eerste ronde wist ook Checa Biaggi te passeren en deze volgorde bleef enkele ronden ongewijzigd.

Achter het leidende trio wist Leon Haslam Eugene laverty te passeren waarna de Britse BMW Motorrad Motorsport rijder het ontstane gaatje naar Biaggi dichtreed en zich met de strijd om de podiumplaatsen ging bemoeien. Op het moment dat Haslam bij het trio was aangekomen verloren Checa en Biaggi door de inhaalpogingen van Haslam wat tijd waardoor Sykes kon ontsnappen.

Het gaatje van 1,6s liep in twee ronden op tot 2,3s maar op dat moment was Checa zijn Ducati de sporen aan het geven en het gat werd dan ook weer zienderogen kleiner. In de 13e ronde zat Checa weer in het achterwiel van Sykes en in de 14e ronde lag de Spanjaard weer op kop om zich vervolgens net als in de eerste race los te rijden.

Sykes, de naar de derde plek gekomen Haslam en Biaggi bleven de rest van de race nog dicht bij elkaar in de buurt maar in deze volgorde zou gaan verandering meer komen waardoor de uitslag van de tweede race gelijk was aan de eerste race. Winst voor Checa met daarachter Sykes, Haslam en Biaggi.

Achter dit viertal zat een groot lint rijders met daarin Davide Giugliano, Niccolo Canepa, Laverty, Marco Melandri, Joan Lascorz, Jakub Smrz en Lorenzo Zanetti. Canepa ging er in de eindfase bij liggen, Giugliano kreeg pech en Melandri en Zanetti zakten na een foutje terug maar de groep kreeg in de eindfase ook weer gezelschap van Leon Camier.
 
Het was Ten Kate Honda rijder Rea die er met de vijfde plek vandoor ging en dat ondanks een stukje crossen door de grindbak nadat hij net de achterkant van Laverty aan had getikt. Laverty werd zesde voor Smrz, Camier, Lascorz en Melandri.

Sylvain Guintoli bleek weinig over te hebben gehouden aan zijn crash in de eerste race en zat in de beginfase ronde de zesde plaats maar schoot rechtdoor in de chicane en moest vanaf een 15e plaats naar voren knokken, uiteindelijk werd de Fransman 11e.

Het was kommer en kwel voor Hiroshi Aoyama, John Hopkins, Michel Fabrizio en Leandro Mercado moesten net als Giugliano met technische problemen hun wedstrijd staken, Giugliano had alleen de pech dat het in de laatste ronde gebeurde nadat hij lange tijd op een vijfde plaats had gelegen.

In het kampioenschap heeft Checa met zijn dubbelzege de leiding overgenomen van Biaggi, de Spanjaard heeft 75 punten en de Italiaan 71, Sykes staat derde met 69 punten voor Haslam (46) en Melandri (46).

 

Nieuws


Racesport.nl partner