WSBK: Video: Vorig jaar op het TT circuit

Op het TT circuit in Assen is men inmiddels begonnen met de laatste voorbereidingen voor het World Superbike weekend, bij Racesport.nl blikken we even terug op de races van het afgelopen jaar.

Rea voor Biaggi en Checa

In het weekend van 15-17 april werden vorig jaar onder fraaie, zij het wat frisse, weersomstandigheden de races van het World Superbike verreden.  Na al drie van de eerste vier races gewonnen te hebben was het in de trainingen Carlos Checa die zijn Althea Ducati naar de pole reed nadat eerst Jakub Smrz, Jonathan Rea en Troy Corser schitterden.  Verder werd het weekend in Assen opgeluisterd door de deelname van Barry Veneman, de Dalfsenaar verving James Toseland op de BMW van het BMW Italia team.

De eerste Superbike race werd vervolgens een mooi gevecht tussen Jonathan Rea en Max Biaggi waarbij de toen door Castrol gesponsorde Ten Kate Honda rijder de winst wist te pakken met een voorsprong van zeven tienden op Biaggi.  Checa wist het tweetal nog geruime tijd te volgen maar moest ze toch laten gaan. Marco Melandri werd vijfde voor Michel Fabrizio. Veneman pakte drie punten met een 13e plaats.

In de tweede race kon Rea op het thuiscircuit van zijn team helaas geen rol van betekenis spelen en ging het voornamelijk tussen Checa en Biaggi waarbij de Spanjaard met een voorsprong van 0,524s op Biaggi zijn vierde overwinning van het nog maar korte seizoen pakte. Rea werd nog wel derde voor Leon Camier en Leon Haslam. Veneman werd in de tweede race 17e.

In het WK Supersport vertrok Luca Scassa vanaf pole maar de Italiaan zou in de twee keer herstartte race achterop Florian Marino rijden en zo hemzelf en de Fransman uitschakelen. De winst ging uiteindelijk naar Chaz Davies die met een ruime voorsprong zijn eerste WK zege pakte voor Fabien Foret en Broc Parkes. De Nederlandse wildcards - Kervin Bos en Jos van der Aa - kwamen door een crash helaas niet aan de finish.

In de Superstock 1000 klasse was er succes voor Davide Giugliano die Danilo Petrucci en de vanaf pole gestarte Sylvain Barrier achter zich wist te houden. Domburg Racing rijder Roy ten Napel, in 2011 een vaste deelnemer in de Superstock 1000 klasse, was in gevecht voor een vijfde plaats en werd achtste.

Het grootste Nederlandse succes was in de Superstock 600 klasse, hierin wist Michael van der Mark namelijk zijn eerste overwinning te pakken voor Romain Lanusse en de uiteindelijke kampioen en vanaf pole gestarte Jed Metcher. Tristan Lentink pakte twee puntjes met een 14e plaats maar er was pech voor Tony Covena die met een onwillige Yamaha niet verder kwam dan een 18e plaats.

Bekijk hieronder de samenvattingen van de races die vorig jaar verreden werden en het SBK magazine wat vorig jaar van het raceweekend op het TT circuit in Assen gemaakt werd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nieuws


Racesport.nl partner