WSBK: World Superbike Assen: 'Ten Kate eist overwinning op'

In aanloop op de FIM Superbike World Championship die van 20 tot en met 22 april op het TT Circuit Assen wordt verreden, meldde Honda-teambaas Ronald ten Kate uit Nieuwleusen tijdens de persconferentie op het TT Circuit Assen dat Johnny Rea een veelbelovend raceweekend tegemoet gaat.

Jonathan Rea en Ronald ten Kate

Dit ondanks de teleurstellende resultaten op de races in Australië en Italië. Tegelijkertijd denkt Ten Kate met EK Superstock 600 rijder Michael van der Mark hoge ogen te gooien.

 

Samen met wildcardhouders Wayne Tessels, Stuart Voskamp en Davy Thoonen weet het deelnemersveld zich tijdens de WK Superbike goed vertegenwoordigd met Nederlandse coureurs. Zo denkt Davy Thoonen te eindigen bij de eerste tien. “Kom maar op”, liet hij strijdvaardig weten. Wayne Tessels gokt op een plek bij de eerste acht en Stuart Voskamp gokt op een WK punt. 


Johnny Rea bereidt zich in de tussentijd voor op de races in Assen. Ten Kate schetst: “We kennen het circuit, we weten de weersomstandigheden voor een deel en we hebben de fiets strijdklaar.” Het zal volgens hem nog meer dan voorgaande edities vooral close racing zijn. Rea laat weten dat het een paar dagen hard werken is, testen, testen en nog eens testen, maar dat de snelheid er nu goed inkomt en de verwachting voor de einduitslag veelbelovend is.


TT Junior Track:
Voorzitter Arjan Bos maakte tijdens de persconferentie van de gelegenheid gebruik om het belang van jeugdsportontwikkeling nadrukkelijk voor het voetlicht te brengen. Volgens de voorzitter is daarbij de totstandkoming van de TT Junior Track, die op 19 april officieel wordt geopend van groot belang. Een nieuw circuit dat gerealiseerd is bij de ingang van het TT Circuit Assen. Hier kan de jeugd trainen voor het echte werk op de grote baan. “De Junior Track is in onze ogen een onontbeerlijke investering. Juist nu moet de jeugd kunnen oefenen en trainen op een topaccommodatie. Een accommodatie die letterlijk de springplank vormt naar het Grand Prix Circuit.” 

Behalve bijzondere aandacht voor de jeugd wil het TT Circuit Assen ook “de vrouw” bij de motorsportevenementen betrekken. De komende periode wordt in samenwerking met de motorvrouwen van het jaar 2010 en 2012 een plan uitgewerkt. Dit moet erin resulteren dat er meer vrouwen naar motorraces komen. 


Directeur Peter Oosterbaan wil ook de jeugd meer bij het circuit betrokken. Zo zijn vrijdag voorafgaande aan de WK Superbike zo´n 900 basisschoolleerlingen uit Assen en Hooghalen te gast op het circuit. “Dit doen we onder meer om de band tussen de jeugd en het circuit te versterken, maar ook om ze een kijkje te gunnen in de wereld van de motorsport” liet de directeur weten.


Oosterbaan roemde de WK Superbike. “Een wereldevenement met mooie sport en volle startvelden”, zo memoreerde hij. Eveneens een mooi kenmerk van de Superbike races is volgens de directeur het volle wedstrijdprogramma. “En daar doen we in Assen nog een schepje bovenop door er een ONK-klasse aan toe te voegen, de Dutch Superbike.” Nederlandse teams en Nederlandse rijders die competitief zijn is volgens Peter Oosterbaan voor de toekomst echt een must. “Met deze dagprogrammering proberen we een goede aansluiting tussen internationaal en nationaal te bewerkstelligen. We gaan volgende week dan ook een prachtig en spannend Superbike-evenement beleven.”Meer informatie en het tijdschema over het World Superbike in Assen is te vinden op www.ttcircuit.com


Extra bussen tijdens WK Superbike
Bezoekers van de WK Superbike die met de trein naar Assen komen, kunnen op 21 en 22 april gebruik maken van extra pendelbussen. Deze bussen vervoeren de bezoekers van het station naar het TT-circuit. Zaterdagochtend rijden de bussen tussen 09.00 uur en 12.00 uur en in de middag tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Op zondag pendelen de bussen tussen 8.00 en 18.00 uur heen en weer. Een retour kost vijf euro en kinderen tot en met elf jaar reizen gratis. Op de website www.ovbureau.nl staat de volledige dienstregeling. 


De Nederlandse deelnemers (foto: Oeds Zandstra)

Nieuws


Racesport.nl partner