Lanzi terug in WK Supersport

Voormalig Ducati fabrieksrijder Lorenzo Lanzi zal komend weekend op het TT circuit zijn comeback maken in het WK, maar dan wel in het WK Supersport.

Lorenzo Lanzi

Een 'oude bekende' keert volgende week tijdens het raceweekend op het TT Circuit in Assen terug naar het FIM World Superbike kampioenschap, Lorenzo Lanzi zal namelijk in het WK Supersport zijn opwachting maken op een Honda van het Prorace team.

Lanzi werd halverwege het vorige decennium gezien als een talent en wist dankzij verrassend goede prestaties als invaller voor een geblesseerde Régis Laconi – de Italiaan pakte in 2005 op de Lauzitsring de pole en won de tweede race en won later dat jaar nog een race op Magny-Cours – voor de daaropvolgende twee seizoenen een plekje in het Xerox Ducati team te bemachtigen.
 
In de jaren daarna reed de Italiaan nog een volledig World Superbike seizoen op de RG Ducati (2008 – 1 overwinning) en de DFX Ducati (2010 – 1 tweede plaats) en werd hij in 2009 en 2011 ingeschakeld als invaller/vervanger en dat is ook nu het geval aangezien hij de plaats in neemt van Lukas Pesek.

Op het TT circuit zal Lanzi dus terugkeren naar het WK Supersport waarin hij in 2004 nog uitkwam op de Breil Ducati en het onder andere opname tegen Jurgen van den Goorbergh. Het zal dus wel even wennen worden voor de 31 jarige Italiaan om na al die jaren met Ducati Superbikes te hebben gereden nu ineens op een viercilinder 600cc Honda te gaan rijden.
 

Het betreft overigens voorlopig een eenmalig optreden, na Assen zal er door Lanzi en het team gekeken worden of er aan meer races deelgenomen zal worden.

 


Racesport.nl partner

Uitslagen/Agenda