Tag resultaat

1
Sylvain Guintoli komt tijdens de tweede testdag in Jerez niet in actie. De regerend World Superbike kampioen ondervind nog teveel hinder van zijn tijdens de eerste dag opgelopen nek- en enkelblessure en is inmiddels onderweg naar huis.
2
De eerste testkilometers van 2015 zitten erop voor Michael van der Mark. De Pata Honda coureur werkte deze week met het Pata Honda World Superbike team een driedaagse test af op het circuit van Portimao, een test die deels in het water viel.
3
Een nat Jerez de la Frontera circuit in de ochtend, regen in het tweede deel van de middag zorgde voor een moeizaam verlopen eerste testdag op het Zuid Spaanse circuit. Ondanks deze moeilijke omstandigheden reed Michael van der Mark zijn eerste kilometers op de Pata Honda World Superbike machine.
4
Het is officieel, 2014 World Superbike champion Sylvain Guintoli heeft een overeenkomst getekend met het Pata Honda team om komend seizoen naast Michael van der Mark op een door Ten Kate geprepareerde Honda CBR1000RR Fireblade SP actief te zijn in het World Superbike kampioenschap.
5
Het in Nieuwleusen gevestigde Pata Honda World Superbike team zal komend seizoen maar liefst twee wereldkampioenen huisvesten. Naast World Supersport kampioen Michael van der Mark zal komend seizoen ook Sylvain Guintoli voor het team uitkomen in de World Superbike klasse.
6
Sylvain Guintoli heeft zaterdagochtend in Magny Cours de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training. De Fransman was het snelst voor Davide Giugliano en Marco Melandri.
7
Marco Melandri deed in de eerste race op Laguna Seca de beste zaken door een afgetekende overwinning te pakken. De Italiaanse Aprilia rijder bleef teamgenoot Sylvain Guintoli en de van pole vertrokken leider in de tussenstand, Tom Sykes, ruim voor.
8
Sylvain Guintoli heeft op het Laguna Seca circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. Tom Sykes noteerde de tweede tijd gevolgd door Guintoli’s teamgenoot Marco Melandri.
9
De eerste World Superbike race op het circuit van Portimâo is zondagmiddag gewonnen door Tom Sykes. De Kawasaki coureur was na twintig ronden het snelst voor Sylvain Guintoli en teamgenoot Loris Baz.
10
Marco Melandri heeft in Misano tijdens de vierde en laatste vrije training de snelste tijd laten noteren. De Aprilia coureur was het snelst voor Loris Baz en Sylvain Guintoli.
11
Davide Giugliano heeft ook zaterdagochtend tijdens de derde vrije training op het circuit van Misano de snelste tijd laten noteren. De Ducati coureur was het snelst voor Marco Melandri en Sylvain Guintoli.
12
Tom Sykes heeft zondagmiddag ook de tweede World Superbike wedstrijd op het circuit van Donington Park winnend afgesloten. Net als tijdens de eerste race werd Loris Baz opnieuw tweede, Sylvain Guintoli eindigde als derde.
13
Jonathan Rea vertrekt zondag op het Enzo e Dino Ferrari circuit in Imola vanaf de pole. De in Nederlandse dienst rijdende Honda coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor Sylvain Guintoli en Davide Giugliano.
14
Chaz Davies heeft in Imola de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de vierde vrije training. De Brit was het snelst voor Sylvain Guintoli en Jonathan Rea.
15
Een nat circuit en Sylvain Guintoli gaan normaal gesproken goed samen maar na een overwinning in de eerste race op het TT Circuit Assen vergooide de Fransman een mogelijke dubbelzege door in de regen onderuit te gaan tijdens de tweede wedstrijd.
16
Het World Superbiek weekend op het TT circuit was een groot succes voor het in Nieuwleusen gevestigde Pata Honda team, naast de overwinning voor Michael van der Mark stond Jonathan Rea twee keer op het podium waarvan een keer op de hoogste trede.
17
Pata Honda rijder Jonathan Rea wist na flink wat vertraging de tweede ingekorte race op een nu nat TT Circuit te winnen, Kervin Bos reed een wereldrace en kwam als elfde over de finish.
18
Een technisch defect aan de EBR van Geoff May zorgde ervoor dat de eerste World Superbike race op het TT Circuit Assen met nog vijf ronden te gaan voortijdig werd afgevlagd. Sylvain Guintoli reed op dat moment nog ruim op kop en hij pakte dan ook de eerste overwinning van de race dag in Assen voor Tom Sykes en Jonathan Rea.
19
In de niet voor de Superpole meetellende vierde vrije training was het Kawasaki Racing team rijder Tom Sykes die de snelste tijd op de klokken zette, de Brit bleef Davide Giugliano en Sylvain Guintoli voor.
20
In een twee maal onderbroken derde vrije training was het Kawasaki rijder Tom Sykes die de snelste tijd op de klokken wist te zetten, de Brit wist echter niet onder de tijd van Davide Giugliano uit de tweede vrije training te komen en de Italiaan blijft dus op kop staan.
21
De thuisrace van het Kawasaki Racing team want Tom Sykes wist ook de tweede race op het Motorland Aragon circuit te winnen en zijn teamgenoot Loris Baz werd weer tweede, Marco Melandri was de derde man die het podium op mocht.
22
Kawasaki Racing Team rijder Tom Sykes wist de pole positie te pakken voor de twee races op het Motorland Aragon circuit. De regerend wereldkampioen wist zijn teamgenoot Loris Baz en Sylvain Guintoli voor te blijven.
23
De derde en laatste dag van de Superbike test in Jerez viel grotendeels in het water waardoor de rijders voor lange perioden in de pitboxen verbleven. Toen het in de middag iets beter werd wist Sylvain Guintoli met zijn Aprilia de snelste tijd te noteren.
24
De tweede World Superbike wedstrijd op het circuit van Phiilip Island is gewonnen door de vanaf de pole vertrokken Sylvain Guintoli. Loris Baz en Tom Sykes vergezelden de Aprilia coureur na afloop van de ingekorte race over vijftien ronden op het podium.
25
Sylvain Guintoli vertrekt zondag op Phillip Island tijdens de openingswedstrijd van het seizoen 2014 vanaf de pole. Tijdens de nieuwe World Superbike kwalificatieopzet was de Fransman tijdens de tweede Superpole sessie het snelst voor Davide Giugliano en Marco Melandri.
26
18-10-2013 Toni Elias heeft op het circuit van Jerez de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Spanjaard was het snelst voor Eugene Laverty en Sylvain Guintoli.
27
Tom Sykes heeft ook de tweede World Superbike wedstrijd op het circuit van Magny Cours naar zijn hand weten te zetten. De Kawasaki coureur was oppermachtig tijdens een wedstrijd die wederom vroegtijdig werd afgebroken. Eugene Laverty en Sylvain Guintoli werden tweede en derde.
28
Tom Sykes is winnaar geworden van de eerste World Superbike wedstrijd op het circuit van Magny Cours. De Kawasaki coureur was het snelst in de vroegtijdig afgebroken wedstrijd voor Sylvain Guintoli en Eugene Laverty.
29
Tom Sykes heeft zijn naam als ‘Mister Superpole’ opnieuw eer aan gedaan door op het circuit van Magny Cours de snelste tijd op de klok te zetten tijdens een onder zeer lastige omstandigheden verreden WET Superpole kwalificatie. De Kawasaki coureur treft zondag Sylvain Guintoli en Davide Giugliano.
30
Sylvain Guintoli heeft in Magny Cours de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste kwalificatie. De Fransman was vrijdagmiddag het snelst voor Tom Sykes en Chaz Davies.
31
Michel Fabrizio heeft de eerste vrije training op het circuit van Magny Cours afgesloten met de snelste tijd. De Pata Honda World Superbike coureur was op een opdrogend circuit het snelst voor Sylvain Guintoli en Chaz Davies.
32
Sylvain Guintoli heeft zaterdag op de Mazda Raceway de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. De Aprilia coureur was het snelst voor Tom Sykes en Chaz Davies.

33
Na zijn zege in de eerste World Superbike wedstrijd van de dag is Eugene Laverty er ook in geslaagd de tweede wedstrijd op het Turkse circuit winnend af te sluiten. Tom Sykes werd tweede, Laverty’s teamgenoot Sylvain Guintoli derde.
34
Vanwege de regenval op de late vrijdagavond en de vroege zaterdagochtend is er momenteel weinig actie op het Turkse circuit. Zowel de tweede World Superbike kwalificatie als ook de vrije training voor de World Supersport categorie vielen grotendeels in het water.
35
Sylvain Guintoli heeft vrijdagmiddag de voorlopige pole voor zich opgeëist tijdens de Turkse ronde van het 2013 World Superbike kampioenschap. In een door crashes uitgedund veld was de Fransman het snelst voor Marco Melandri en Eugene Laverty.
36
Sylvain Guintoli heeft op Istanbul Park de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training terwijl Loris Baz vlak voor het begin van de openingssessie bekend maakte dit weekend niet van start te gaan.
37
Na de snelste tijd in de eerste kwalificatie heeft Chaz Davies ook de snelste tijd laten noteren in de tweede en afsluitende kwalificatie op de Nürburgring. De BMW Motorrad GoldBet SBK coureur was op zaterdagochtend het snelst voor Sylvain Guintoli en Loris Baz.
38
World Superbike coureur Sylvain Guintoli is afgelopen zondag gewond geraakt tijdens een fietstraining. De Aprilia coureur liep bij het ongeval een vervelende schouder blessure op.
39
Eugene Laverty heeft op het circuit van Portimão de tweede World Superbike wedstrijd gewonnen. Sylvain Guintoli werd tweede, Jonathan Rea wist als derde de finishlijn te passeren.
40
Marco Melandri heeft de eerste World Superbike race op het circuit van Portimâo gewonnen. De Italiaan wist in spannende race Sylvain Guintoli en Tom Sykes achter zich te houden.
41
Tom Sykes heeft de maximale score weten te behalen op het circuit van Donington Park. Na zijn winst in de eerste wedstrijd was de Kawasaki coureur ook tijdens de tweede race oppermachtig. Achter Sykes werden Sylvain Guintoli en Eugene Laverty tweede en derde.
42
Tom Sykes heeft de eerste World Superbike race op het circuit van Donington Park gewonnen. De Kawasaki coureur kwam na 23 ronden als eerste over de finish voor Marco Melandri en Sylvain Guintoli.
43
Mister Superpole Tom Sykes heeft zijn naam opnieuw waar gemaakt op het circuit van Donington Park door de vierde pole van het seizoen en de vijftiende uit zijn carrière voor zich op te eisen. Sylvain Guintoli en Eugene Laverty vergezellen de Kawasaki coureur op de eerste startrij.
44
De vierde ronde van het 2013 World Superbike kampioenschap wordt komend weekend verreden op Autodromo Monza, het snelste circuit op de kalender.
45
Tom Sykes heeft de eerste World Superbike race van de dag op het TT circuit Assen gewonnen. De Brit was oppermachtig en won met maar liefst acht seconden voorsprong op Jonathan Rea en Sylvain Guintoli die als tweede en derde eindigden.
46
Chaz Davies heeft ook de tweede World Superbike race op Motorland Aragon op zijn naam geschreven. Sylvain Guintoli werd tweede, Tom Sykes mocht als derde mee naar het podium.
47
Het BMW Motorrad GoldBet SBK team was de afgelopen dagen voor een tweedaagse test op het circuit van Jerez de la Frontera. Chaz Davies nam het testwerk alleen voor zijn rekening aangezien Marco Melandri nog herstellende is van zijn schouderoperatie.
48
De tweede World Superbike wedstrijd op het circuit van Phillip Island is gewonnen door Eugene Laverty. De Aprilia coureur wist na een spannende wedstrijd zijn teamgenoot Sylvain Guintoli en Marco Melandri achter zich te houden.
49
De eerste World Superbike wedstrijd van het seizoen 2013 op het circuit van Phillip Island is geëindigd in een feestje voor Aprillia. Sylvain Guintoli won voor Eugene Laverty en Michel Fabrizio en daarmee werd het volledige podium bezet door de Italiaanse motorenfabrikant.
50
Het officiele Aprilia fabrieksteam heeft donderdag in Milaan haar 2013 World Superbike plannen wereldkundig gemaakt. Eugene Laverty en Sylvain Guintoli zullen komend seizoen de kleuren van het Italiaanse team gaan verdedigen.
51
Op de laatste dag van het jaar blikken we nog een keer terug op de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap op het TT circuit Assen.
52
De geruchten waren er al enige tijd, de coureur in kwestie was de afgelopen dagen al actief met het team in Jerez, maar Aprilia heeft het nu ook officieel bekendgemaakt, Sylvain Guintoli zal komend seizoen voor het Aprilia Racing Team uitkomen in het World Superbike kampioenschap.
53
Onder ideale omstandigheden heeft Tom Sykes tijdens de eerste testdag op het circuit van Jerez de snelste tijd laten noteren. Tijdens de test maakte de Fransman Sylvain Guintoli zijn debuut op de fabrieks Aprilia.
54
Sinds bekend is geworden dat de samenwerking tussen het Althea Racing Team en Ducati is beëindigd gaan er vele geruchten, zo zouden onder andere Davide Tardozzi en Francis Batta benaderd zijn.
55
Er waren sterke geruchten dat Sylvain Guintoli zou terugkeren bij Crescent Suzuki, naar nu blijkt was er al een contract getekend maar de Fransman krabbelde terug en is nu alweer exit bij het team van Paul Denning.
56
Kawasaki rijder Tom Sykes deed wat hij moest doen, winnen maar het was niet genoeg om de titel bij Max Biaggi vandaan te houden, de Italiaan werd met een halve punt verschil voor de tweede keer wereldkampioen bij de Superbikes.
57
Na eerder dit jaar een race in het land waar hij woont hebben gewonnen wist Sylvain Guintoli in zijn geboorteland zijn derde overwinning van dit seizoen te pakken voor Marco Melandri en Tom Sykes. Klassementsleider Max Biaggi ging onderuit waardoor de tweede race allesbeslissend zal zijn.
58
De tijd die Tom Sykes in de eerste kwalificatie op Magny-Cours had gezet bleef lang staan, pas op het laatst wist Marco Melandri die tijd op zijn BMW te verbeteren, Sykes zakte naar de tweede plaats en Max Biaggi werd vijfde.
59
Het laatste raceweekend van het 2012 seizoen begint helaas vochtig nadat het in de vroege ochtend geregend had, de zon scheen echter en naarmate de ochtend vorderde droogde de baan op. Franco Morbidelli, Sam Lowes, Jeremy Guarnoni en Jonathan Rea noteerden de snelste tijden.
60
Op een inmiddels weer zonnig Portimão leidde Eugene Laverty de tweede race van tart tot finish, er was echter drama voor Tom Sykes die een goede slag had kunnen slaan met betrekking tot het kampioenschap.
61
Na twee mooie dagen op Portimão zit het op de racedag een beetje tegen. Na hevige regen in de ochtend ging de race op tijd van start maar na een crash kwam olie op de baan wat voor een vertraging zorgde. Na de herstart pakte Tom Sykes de winst.
62
Het Superbike veld is weer iets kleiner geworden, het Effenbert Liberty Racing team bestaat namelijk nog maar uit twee personen nadat het team afscheid heeft genomen van Maxime Berger.
63
Regerend Superstock 1000 kampioen Davide Giugliano was de snelste man in de eerste kwalificatie in Rusland, de Italiaan was iets meer dan twee tienden sneller dan zijn Althea Ducati teamgenoot Carlos Checa.
64
Twee weken geleden leek de carrière van Sylvain Guintoli voor het raceweekend in Brno tot een voortijdig einde te komen, de Fransman sloeg echter terug en wist in Silverstone zijn tweede race van het seizoen te winnen.
65
Wederom speelde de regen de Superbike rijders parten, deze keerwas het echter te veel regen. Sylvain Guintoli hield net als in Assen zijn hoofd koel en werd als winnaar uitgeroepen nadat de race voortijdig was stil gelegd.
66
Op een nat Silverstone was het deze keer niet Tom Sykes maar Jakub Smrz die de pole wist te pakken, de Tsjech was Leon Camier, Sylvain Guintoli en Leon Haslam te snel af.
67
De tweede kwalificatiesessie voor de World Superbike rijders was door regen iets korter dan eigenlijk de bedoeling was. Toen het nog droog was wist Tom Sykes zijn snelste tijd aan te scherpen en zorgde John Hopkins voor een verrassing.
68
Enkele dagen na de breuk met het Liberty Effenbert Racing team is bekend geworden dat Sylvain Guintoli onderdak heeft gevonden in het Pata Ducati team en in Silverstone dus weer in het zadel van een Ducati zal zitten.
69
Sylvain Guintoli zal komend weekend in Brno niet aan de start verschijnen voor het Tsjechische Liberty Racing. De Fransman en het Ducati team hebben hun samenwerking per direct beëindigd.
70
De Ducati’s van Carlos Checa en Sylvain Guintoli leken de dominante factor in de eerste vrije training tot Marco Melandri er eens goed voor ging zitten op zijn BMW.
71
Na een natte eerste vrije training volgde een droge eerste kwalificatie en wederom was het Effenbert Ducati rijder Jakub Smrz die de snelste tijd wist te noteren.
72
Het slechte weer lijkt de motorsport te achtervolgen want tijdens de eerste vrije training op Miller Motorsports Park was het fris, winderig en nat. Jakub Smrz was onder deze omstandigheden verreweg de snelste voor Marco Melandri en Sylvain Guintoli.
73
Door af en toe wat lichte regen werd er voor de tweede keer op rij een natte Superpole verreden, na de twee 20 minuten durende sessies was het Sylvain Guintoli die op het circuit van Monza de pole wist te pakken.
74
Voor de tweede Superbike race moest een gok met de banden worden genomen, Ten Kate rijder Jonathan Rea koos de goede optie, namelijk slicks en pakte zijn eerste zege van het seizoen.
75
In een vanwege hevige regen opnieuw gestarte eerste Superbike race wist Effenbert Ducati rijder en regenmeester Sylvain Guintoli op het TT circuit Assen zijn eerste World Superbike overwinning te behalen. De Fransman kwam voor Davide Giugliano en Carlos Checa over de finish.
76
Het was droog en de zon scheen maar toch werd de Superpole op het TT circuit Assen vanwege natte plekken en enkele plassen als ‘wet session’ verreden, Tom Sykes was na beide sessies de snelste man op de baan en zal zondag vanaf pole mogen vertrekken.
77
Op het natte TT circuit Assen wist geen van de World Superbike rijders hun tijd uit de eerste kwalificatie te verbeteren waardoor Sylvain Guintoli op kop blijft staan, Jakub Smrz was op zaterdagochtend in de regen de snelste man.
78
Helaas voor de World Superbike rijders begon het vlak na het begin van de eerste kwalificatie licht te regenen en dat zorgde ervoor dat er niet zo heel veel ronden gereden werden, Sylvain Guintoli was het snelste op het natte TT circuit Assen.
79
Kawasaki rijder Tom Sykes wist in het Italiaanse Imola zijn goede vorm van de tweede kwalificatie door te zetten en de snelste tijd in twee van de drie Superpole sessies te noteren en zal dankzij een nieuw record zondag vanaf pole mogen starten.
80
In de strijd voor een plekje bij de eerste zestien was het Kawasaki rijder Tom Sykes die in Imola tijdens de tweede kwalificatie de snelste tijd wist te noteren voor Sylvain Guintoli op de Effenbert Ducati en Leon Haslam op de officiële BMW.
81
Het Effenbert Liberty Racing team heeft aangegeven de geplande deelname in het Superstock 1000 kampioenschap niet door te zetten, het team wil zich concentreren op het WK Superbike.
82
De eerste World Superbike race van het 2012 seizoen zit erop. Aprilia rijder Max Biaggi pakte op Phillip Island met overmacht de eerste 25 punten nadat rivaal Carlos Checa met zijn Ducati onderuit was gegaan. Marco Melandri en Sylvain Guintoli vergezelden Biaggi op het podium.
83
Na een vergeleken met de test wat matige eerste dag wist Kawasaki rijder Tom Sykes in de tweede kwalificatie op Phillip Island alle aandacht te trekken toen hij de snelste tijd wist te noteren voor Max Biaggi en Carlos Checa.
84
Op de eerste dag van de officiële test op Phillip Island kwam Tom Sykes iets minder goed uit de verf dan in de privétest maar op de tweede dag sloeg de Kawasaki rijder toe en nestelde hij zich voor Carlos Checa.
85
Op een zonnige tweede dag werd de ‘privétest’ op Phillip Island voortgezet en net als op de eerst dag waren Carlos Checa en Tom Sykes voorin te vinden maar deze keer was Checa toch net even wat sneller.
86
In navolging van het Ducati MotoGP team zocht het Effenbert Liberty Racing team voor twee dagen de Italiaanse sneeuw op voor hun teampresentatie.
87
Op de vooravond van de teampresentatie in het Italiaanse Sestriere heeft het Effenbert Liberty Racing team bekend gemaakt een vijfde rijder te zullen toevoegen aan de line-up, het betreft Federico Sandi.
88
Het afgelopen seizoen deed het Effenbert-Liberty team zijn intrede in het WK Superbike en met een aantal podiums en net geen overwinningen mogen ze niet ontevreden zijn maar toch willen ze meer.
89
Een betere afscheidsrace had Yamaha zich bijna niet kunnen wensen want met een overwinning voor Marco Melandri en een tweede plaats voor Eugene Laverty tijdens de tweede race in Portimao nam de Japanse fabrikant op een mooie manier afscheid van het World Superbike kampioenschap.
90
Met de pole en constante snelle rondetijden leek Jonathan Rea de beste papieren voor de overwinning te hebben maar het was wereldkampioen Carlos Checa die als eerste de finish passeerde voor Sylvain Guintoli en Rea.
91
Jonathan Rea wist in de ochtend Carlos Checa nog van de eerste plek te houden maar in de eerste kwalificatie sloeg de Spanjaard terug, wel wist Eugene Laverty nog vervaarlijk dichtbij te komen.
92
Op het moment dat de klok op nul sprong leek het een Frans feestje te gaan worden met Sylvain Guintoli als snelste rijder maar op het laatst wisten Carlos Checa en Eugene Laverty nog onder de tijd van Guintoli te duiken.
93
De Eifel deed zijn reputatie eer aan want na een droge eerste World Superbike race was de twee race zeiknat te noemen. Er waren dan ook flink wat crashes en een enigszins verrassende winnaar in de vorm van Tom Sykes.
94
Eerder deze week liet het Pramac Ducati team Sylvain Guintoli nog testen om mogelijk de geblesseerd Loris Capirossi op de Sachsenring en Laguna Seca te vervangen. Het feestje gaat echter niet door voor Guintoli want Capirossi zal zelf zijn opwachting gaan maken.
95
Moto2 rijder Andrea Iannone kreeg afgelopen maandag alvast even een voorproefje van de MotoGP klasse, de Italiaan mocht in de middag alvast een keertje met een van de Pramac Ducati’s rijden. Verder kwam ook Sylvain Guintoli weer in actie op de Desmosedici.
96
De maandag na de Grand Prix van Italië staat in het teken van testwerkzaamheden, zo ook voor het Pramac Ducati team dat de hulp heeft ingeroepen van voormalig MotoGP rijder Sylvain Guintoli.
97
Na een wat moeizaam weekend in Monza stonden de races op Miller Motorsports Park weer in het teken van Carlos Checa, de Althea Racing rijder pakte de pole en wist beide races te winnen.
98
De eerste race in de schaduw van de Rocky Mountains is met overmacht gewonnen door Althea Ducati rijder Carlos Checa. De Spanjaard wist de twee Effenbert Ducati’s van Jakub Smrz en Sylvain Guintoli achter zich te houden.
99
Het World Superbike seizoen leek goed te beginnen voor Sylvain Guintoli die in Australië vanaf een derde startplaats mocht vertrekken. In de eerste race Down Under ging het echter mis en nu, na de race op Donington Park, bleek hij daar een gebroken pols en enkel aan te hebben overgehouden.
100
Nog een nachtje slapen en dan zullen na de warm-up de eerste races van het seizoen van start gaan. Carlos Checa, Max Biaggi, Sylvain Guintoli en Leon Haslam staan voor deze races op de eerste rij.
101
Er lijkt geen kruid te zijn opgewassen tegen Carlos Checa die niet allen de official test domineerde maar toe nu toe ook alle trainingen en kwalificaties op zijn naam wist te zetten. In de Superpole reed de Spanjaard met een nieuw record naar zijn eerste pole van dit seizoen.
102
Het was een beetje te verwachten dat Carlos Checa sterk zou zijn na zijn dominante optreden in de test eerder deze week. Checa maakte de verwachtingen waar en domineerde de eerste vrije training en de eerste kwalificatie in Phillip Island.
103
Na op de eerste dag in de tweede sessie een zeer snelle ronde te hebben genoteerd stond de complete tweede dag in het teken van Checa die met zijn Althea Ducati de beste ronde op Phillip Island verbeterde.
104
De World Superbike rijders hebben een drukke week voor de boeg. Eerst twee dagen testen en later deze week het eerste raceweekend van het seizoen 2011. Na de eerste testdag van de test was het Carlos Checa die de snelste tijd voor zijn rekening nam.
105
Na een succesvolle test op Eastern Creek was BMW de afgelopen dagen aan het testen op Phillip Island. Ondanks een crash voor Troy Corser was ook deze test succesvol te noemen. Verder kwamen diverse teams nog in actie op het circuit van Aragon.
106
De komende drie dagen staat de eerste officiële test van 2011 op het programma. De WK Superbike en WK Supersport teams zullen op het circuit van Portimão hun voorbereiding op het aanstaande seizoen voortzetten voordat het seizoen over een maand echt van start gaat.
107
Op het Spaanse Circuito Guadix kwam het nieuwe Liberty Racing team afgelopen week tijdens een tweedaagse test voor het eerst in actie met Jakub Smrz en Sylvain Guintoli.
108
Door zijn overstap naar het WK Superbike zal Yamaha rijder Eugene Laverty afscheid moeten doen van zijn vertrouwde nummer 50 aangezien die al in gebruik is door Liberty Ducati rijder Sylvain Guintoli.
109
In het Hard Rock cafe in Praag werd donderdagavond het nieuwe Liberty Racing team, met rijders Jakub Smrz en Sylvain Guintoli, onder grote belangstelling gepresenteerd aan de aanwezige pers.
110
Na in alle trainingen de snelste tijd te hebben genoteerd wist het BMP Elf 99 team ook in de Superpole de snelste tijd te noteren en daarmee de pole te pakken voor de laatste WK Endurance race van dit seizoen.
111
Sylvain Guintoli heeft inmiddels een contract met het Liberty Ducati team maar de Fransman zal dit raceseizoen waarschijnlijk toch nog in actie komen op een Suzuki GSX-R1000 en wel op die van het Suzuki Endurance Racing Team tijdens de 8 uur van Doha.
112
De professionele racecarrière van Sylvain Guintoli is veilig gesteld nu de in Engeland wonende Fransman is bevestigd als tweede rijder bij het nieuwe Liberty Racing team dat eerder dit seizoen Jakub Smrz contracteerde.
113
Tijdens de tweede World Superbike kwalificatiesessie op het circuit van Magny Cours heeft Sylvain Guintoli de snelste tijd laten noteren. De Fransman was aan het eind van de 45 minuten durende sessie een fractie sneller dan de als tweede en derde eindigende Michel Fabrizio en Max Biaggi.
114
De langlopende samenwerking tussen het Belgische Alstare en de Japanse fabrikant Suzuki zal ook in 2011 gecontinueerd worden, wel zal het team inkrimpen en maar een rijder contracteren, wie dat wordt zal in Magny-Cours bekend gemaakt gaan worden.
115
Het ging vanochtend even niet helemaal goed met Max Biaggi die in de tweede kwalificatie onderuit ging maar de Italiaan wist zich goed te herstellen met een zevende tijd in de tweede vrije trainig en de snelste tijd in de Superpole.


Racesport.nl partner