Tag resultaat

1
BOSS GP, één van de meest spectaculaire en snelste raceklassen in Europa, komt in het eerste weekend van augustus in actie op het TT Circuit Assen tijdens de jaarlijkse GAMMA Racing Day.
2
De FIM maakte eerder deze week de 2015 WK zijspannen kalender bekend. Belangrijkste verandering ten opzichte van het afgelopen seizoen; geen wedstrijden meer in het bijprogramma van een Grand Prix of World Superbike evenement.
3
Tijdens de derde editie van de Sic Supermoto Day in het Italiaanse Latina stond de zaterdag in het teken van een nieuwe activiteit; een battle tussen (4 vs 4) bekende World Superbike en MotoGP coureurs.
4
In een uitermate aantrekkelijke WK zijspan race tijdens de Gamma Racing Day heeft de combinatie van Tim Reeves de overwinning weten te pakken. In een spannend duel met het team van Ben Birchall sleepte de Britse combinatie de winst uit het vuur. Streuer en Koerts eindigden als vierde.
5
Danny de Boer leek lang op weg naar de overwinning in de Dutch Superbikeklasse, maar bij de laatste passage van de GT bocht zag hij teamgenoot Michael Ranseder op brutale wijze voorbij komen. Nigel Walraven kon het IDM-duo het langst volgen en eindigde daardoor als derde. Daarmee eindigde hij echter wel als beste ONK coureur.
6
De Oostenrijkse Stefan Kerschbaumer heeft in een spannende tweestrijd met teamgenoot Pepijn Bijsterbosch de overwinning in de Dutch Supersportklasse tijdens de Gamma Racing Day uit het vuur gesleept. Pas in de laatste ronde rekende Kerschbaumer af met de Nederlander. Christiaan Nobel eindigde op gepaste afstand als derde.
7
Ruim 82.000 bezoekers togen zondag 3 augustus naar het Circuit van Drenthe om met een GRATIS toegangsbewijs te genieten van internationale auto-, motor- en kartraces, een Formule 1-demonstratie van Infiniti Red Bull Racing verzorgd door de Zwitser Sébastien Buemi en een WK Supersportdemo van de snelste motorracer van Nederland Michael van der Mark.
8
De broers Birchall vertrekken zondag tijdens de Gamma Racing Day vanaf de pole in de WK Zijspannen klasse. Het Britse duo was tijdens de kwalificaties het snelst voor de combinaties Tim Reeves- Grégory Cluze en Sébastien Delannoy/Kevin Rousseau.
9
Rob Hartog vertrekt zondag tijdens de Gamma Racing Day vanaf de pole in de Dutch Supersport klasse. De Suzuki coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor Stefan Kerschbaumer en Pepijn Bijsterbosch.
10
Danny de Boer heeft zaterdag de Dutch Superbike pole voor zich opgeëist tijdens de Gamma Racing Day. De coureur uit Staphorst was op het TT Circuit Assen het snelst voor Nigel Walraven en Arie Vos.
11
Red Bull Formule 1 coureur Jean-Éric Vergne, Moto3 coureur Jasper Iwema, het WK Zijspannen duo Bennie Streuer en Geert Koerts en Dakar coureur Frans Verhoeven zorgden donderdag avond in de binnenstad van Assen voor een spectaculaire GAMMA Racing Day City Demo.
12
Davy Thoonen heeft afgelopen weekend bij een trainingsongeval een vervelende rugblessure opgelopen. Het is momenteel nog onzeker of de Dutch Supersport coureur komend weekend aan de start zal verschijnen tijdens de Gamma Racing Day.
13
Met nog een paar weken tot de eerste race in Phillip Island is Tony Covena helemaal klaar voor zijn debuut in het World Supersport kampioenschap, de klasse waar de coureur uit Den Haag komend seizoen samen met Michael van der Mark de Nederlandse eer hoog zal houden.
14
Doriano Romboni is woensdag is zijn geboorteplaats Ceparana begraven. De ex Grand Prix - en World Superbike coureur kwam vorige week zaterdag om het leven bij een trainingsongeval tijdens de SIC Supermoto Day, een evenement ter nagedachtenis aan de in 2011 verongelukt Marco Simoncelli.
15
De deelnemers aan de Sic Supermoto Day 2013 hebben zondag stilgestaan bij de dood van Dorian Romboni. De ex Grand Prix coureur kwam zaterdag tijdens de eerste dag van het evenement om het leven als gevolg van een crash in de tweede training.
16
Na het tragische ongeval tijdens de eerste dag van de Sic Supermoto Day waarbij Doriano Romboni om het leven kwam heeft de Italiaanse Motorsport Bond (IMF) zojuist bekend gemaakt dat de tweede dag van het evenement definitief afgelast is.
17
Voormalig Grand Prix en World Superbike coureur Doriano Romboni is zaterdagmiddag in het Santa Maria Goretti ziekenhuis in Latina, Italie overleden aan de gevolgen van een ongeval tijdens de Sic Supermoto Day.
18
De eerste dag van de SIC Supermoto Day 2013 op het Latina circuit in Italië is halverwege de middag stilgelegd na een ernstig ongeluk waarbij de Italiaan Doriano Romboni ernstige verwondingen opliep en in kritieke toestand is overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.
19
In de jaren 70 en 80 vierde de Nederlandse motorsport zijn hoogtijdagen met Wil Hartog, Boet van Dulmen en Jack Middelburg. ‘De Grote Drie’ maakte faam tot ver over de Nederlandse grens.
20
Als onderdeel van de GAMMA Racing Day - het gratis toegankelijke motor- en autosportgebeuren op het TT Circuit in Assen - reden de Yamaha R125 Cup powered by GAMMA en de Dunlop Topscooterklasse twee wedstrijden op de TT Junior Track.
21
Kervin Bos heeft zijn eerste overwinning op Honda binnen. Tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit van Assen domineerde hij de wedstrijd van start tot finish en rekende hij af met de pechduivel die hem al het hele seizoen parten speelde.
22
Als onderdeel van de GAMMA Racing Day - het gratis toegankelijke motor- en autosportgebeuren op het TT Circuit Assen - reed de Yamaha R125 Cup powered by GAMMA twee wedstrijden op de Junior Track.
23
Nelson Rolfes uit Emmen heeft tijdens de Gamma Racing Day zijn allereerste ONK Dutch Superbike overwinning uit zijn carrière gepakt. In een zwaar duel wist hij zijn concurrenten Danny de Boer en Nigel Walraven af te troeven.
24
Een bezoekersrecord voor de jaarlijkse GAMMA Racing Day op het TT Circuit afgelopen zondag. Bijna 80.000 toeschouwers waren naar Assen gekomen voor onder anderen races in de Dutch Superbike en Dutch Supersport, RW Racing GP coureur Jasper Iwema en de Schot David Coulthard. De meervoudig F1 Grand Prix winnaar verzorgde met Infiniti Red Bull Racing een Formule 1-demonstratie.
25
De wedstrijd voor het wereldkampioenschap zijspanracen zal niet worden verreden tijdens de GAMMA Racing Days. De organisatie heeft hiertoe besloten na een tragisch ongeluk waarbij de Duitse bakkenist Sandor Pohl is komen te overlijden.
26
De zijspancombinatie van de gebroeders Birchall mogen de WK Zijspanrace tijdens de Gamma Racing Day vanaf pole beginnen. De Britten werden niet meer bedreigd door de concurrentie en de startopstelling bleef gelijk aan die van de eerste sessie. Streuer en Koerts hielden vast aan de vierde startplaats.
27
Kervin Bos mag de Dutch Supersport race tijdens de Gamma Racing Day 2013 vanaf pole beginnen. De Honda-coureur was de verrassende snelste man tijdens de tweede kwalificatiesessie. Davy Thoonen en topfavoriet Raymond Schouten hadden het nakijken.
28
De pole in de Dutch Superbikeklasse voor de Gamma Racing Days is opgeeist door Danny de Boer. De Duntep-Honda coureur dook als enige coureur onder de 1.41 door en troefde daarmee Nigel Walraven en Nelson Rolfes af.
29
Bennie Streuer en Geert Koerts hebben tijdens de eerste kwalificatie voor de WK Zijspannen goede zaken gedaan door de vierde tijd te noteren. De combinatie van de gebroeders Birchall was net als tijdens de Dutch TT de snelste. Zij hielden de combinaties van Steinhausen/Hawes en Paivarintha/Hanni achter zich.
30
In de eerste kwalificatiesessie voor de Dutch Supersport tijdens de Gamma Racing Days heeft Raymond Schouten de voorlopige poletijd gezet. De Yamahacoureur werd echter op de voet gevolgd door Davy Thoonen die slechts 0.004 seconden toegaf. Kervin Bos noteerde de derde tijd.
31
BMW-coureur Nelson Rolfes heeft tijdens de eerste kwalificatiesessie voor de Dutch Superbike tijdens de Gamma Racing Days de voorlopige poletijd gezet. Met zijn 1.42.010 was hij een fractie sneller dan de regerend kampioen Danny de Boer. Nigel Walraven zette de derde tijd.
32
Voor de tweede keer dit seizoen zullen de WK zijspancoureurs in actie komen op het TT Circuit Assen. Na in juni al in het bijprogramma van de Iveco TT Assen gereden te hebben zullen de driewielers dit weekend in actie komen tijdens de gratis toegankelijke GAMMA Racing Days.
33
De Moriwaki Junior 250 Cup kwamen op vrijdag in actie tijdens de Honda Pro Racing Day op het TT Circuit Assen. De jonge talenten maakten er opnieuw een spannende wedstrijd van, Robert Schotman was uiteindelijk de snelste.
34
Vrijdag 5 juli aanstaande organiseert Honda Nederland in samenwerking met Ten Kate Racing op het TT Circuit Assen de Honda Pro Racing Day 2013. Tijdens deze dag kunt u zelf rijden op het TT circuit Assen, proefrijden op de nieuwste Honda motoren en zijn er tal van activiteiten op het circuit waar een week eerder de sterren uit het MotoGP wereldkampioenschap actief waren.
35
De lente begint aan de deur te kloppen en het is inmiddels heerlijk lente weer. Ook vrijdag wordt er heerlijk stabiel lente weer opgegeven. Ideaal om een dagje op het circuit te rijden!
36
Hoewel het niet echt wilde vlotten met het voorjaar, is het mooie weer nu eindelijk onderweg. Een nog grotere kans op mooi weer heb je wanneer je over drie weken richting het zuiden vertrekt..
37
Ook dit jaar organiseert de Motorbeurs Utrecht opnieuw de Motorvrouw van het Jaar verkiezing. Als onderdeel van de verkiezing krijgen vijf finalekandidaten een pittige door Trackdays4all georganiseerde circuittraining aangeboden.
38
De SIC Supermoto Days 2012 is gewonnen door het team Andrea Dovizioso - Mauno Hermunen. Het duo wist Matt Winstanley - Christian Iddon nipt voor te blijven in de 58 ronden tellende race. Valentino Rossi die samen met Thierry van den Bosch een duo vormde werd derde.
39
De Australiër Mike Jones zal in 2013 samen met de Oostenrijker Lukas Wimmer het Racedays Honda team gaan vormen en uit gaan komen in het EK Superstock 600 kampioenschap.
40
Op 1 en 2 december wordt op het Il Sagittario di Latina circuit in Italië de ‘Sic Supermoto Day’ georganiseerd, een motorsportdag waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Marco Simoncelli Foundation. Op de deelnemerslijst prijken vele bekende namen waaronder Valentino Rossi en Max Biaggi.
41
Al meer dan twaalf jaar organiseert Trackdays4all circuittrainingen op diverse circuits in Europa.
42
Het eerste weekend van augustus stond ook dit jaar weer in het teken van Nederlands grootste auto- en motorsport evenement. Onder toch wel verrassend goede omstandigheden wist Allard zich op zaterdag als 7e te kwalificeren.
43
Twee dagen na de bevestiging van een scheur in zijn scheenbeen heeft Stuart Voskamp de Dutch Supersportrace tijdens de Gamma Racing Day op zijn naam geschreven. De Suzukirijder verbeet op het TT circuit Assen de pijn en versloeg Leon Bovee in een rechtstreeks duel. Nigel Walraven reed zijn Amici Suzuki naar de derde plaats.
44
Na afloop van de GAMMA Racing Day die zondag 5 augustus werd georganiseerd op het TT Circuit Assen zijn er bij de organisatie klachten binnen gekomen over het toegangsbeleid dat werd gevoerd bij de Hoofd- en GT-tribune.
45
Afgelopen weekend stond voor het BR1-Racingteam uit Echt de laatste ONK race dit jaar op het programma.
46
Het begint een goede traditie te worden: Het eerste weekend in augustus wordt tijdens de Gamma Racing Days ONK races verreden in de Superbike en Supersport klassen.
47
Na de dubbele overwinning in Oschersleben waarmee Leon de leiding in het kampioenschap in handen nam, was het zaak om tijdens de Gamma Racing Day een bekeken race te rijden.
48
Afgelopen weekend was het weer Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen. In het bijprogramma werden er ook races verreden in het ONK Supersport en Superbikes. SWPN / Official Partner of Stichting Racen tegen Kanker was uiteraard ook van de partij en Lennart heeft in de Superbikerace laten zien dat hij bij de top van Nederland behoord en finishte uiteindelijk net naast het podium op een uistekende 4e plaats.
49
Rob Hartog uit het NIWA Racing Team heeft afgelopen weekend tijdens de Gamma Racing Day punten gescoord in het Open Nederlands Kampioenschap in de Supersport klasse.
50
Na een hectische week voorafgaande aan de Gamma Racing day, kon team Streuer zich weer volledig gaan focussen op het racen.
51
Gecombineerde motorische sportevenementen blijven een grote aantrekkingskracht op het publiek uitoefenen. Dat bleek ook zondag 5 augustus overduidelijk op het TT Circuit Assen. Tijdens de GAMMA Racing Day passeerden maar liefst 62.000 bezoekers de poorten van het circuit en dat betekende een nieuw record voor de Racing Day in Assen.
52
Op het TT-Circuit in Assen vond afgelopen weekend de Gamma Racing Day plaats, een gecombineerd auto- en motorsport spektakel waar ook de Dutch Supersport klasse op het programma stond. Norgracing zette op de vrijdagavond de trailer op het paddock en bracht alles in gereedheid voor de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen.
53
Konvi Racing coureur Stuart Voskamp heeft tijdens de Gamma Racing Day een absolute topprestatie geleverd door, ondanks de beenblessure, de Supersport race op zijn naam te schrijven.
54
Zondag 5 augustus streed Joey den Besten mee tijdens het ONK Supersport. Na een maand afwezigheid op de circuits ging het Nelon Racing Team vol vertrouwen naar Assen.
55
Alex Ott is tijdens de Gamma Racingday dertiende geworden in de wedstrijd voor het ONK Dutch Superbike. Dit leverde het team drie punten op in het kampioenschap.
56
Het jonge Nederlandse wegracetalent Wayne Tessels kreeg gisteren het 62.000 koppige publiek op de banken door in de internationale TTX Grand Prix de 3e plaats te pakken tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen!
57
Op zondag 5 augustus werd op het TT circuit van Assen onder de naam Gamma Racing Day de negende race verreden voor het ONK in de Dutch Superbikes. Kevin reed na een iets mindere kwalificatie een zinderende race en finishte als 2e op het podium.
58
Tim Reeves heeft zijn favorietenrol in de zijspanklasse waargemaakt door met grote overmacht de race tijdens de Gamma Racing Day te winnen. Bennie Streuer en Freek Dirksen werden na een hard gevecht met Colin Nicholson en Jarno van Lith tweede. Nicholson werd derde.
59
Bennie Streuer heeft met zijn nieuwe bakkenist Freek Dirksen een goede eerste indruk achter gelaten tijdens de kwalificatietrainingen voor de Gamma Racing Day. De eerste sessie was hij nipt langzamer dan concurrenten Kentrop en Daalhuizen, maar in de tweede kwalificatie sloeg hij terug. De pole ging echter naar de Brit Tim Reeves.
60
De pole in de Dutch Superbikeklasse is opgeëist door Duntep coureur Danny de Boer. De Honda rijder noteerde een 1.39.2 en was daarmee ruim sneller dan Raymond Schouten. Randy Gevers leverde met zijn Aprilia een goede prestatie door de derde tijd te laten noteren.
61
Leon Bovee is er in geslaagd zijn tweede tijd uit de eerste kwalificatiesessie om te zetten tot de pole bij de tweede serie. De Yamahacoureur verbeterde zijn tijd met een volle seconden en dook als enige rijder onder de grens van 1.42.0. Stuart Voskamp en Nigel Walraven mogen zondag als tweede en derde starten.
62
Bij de eerste kwalificatietrainingen voor de Gamma Racing Day op het TT Circuit van Assen hebben Stuart Voskamp, Danny de Boer en Tim Reeves de snelste tijden weten te zetten in de klassen Dutch Supersport, Dutch Superbike en de zijspanklasse.
63
Gratis genieten van het beste dat het TT Circuit in auto-, motor- en kartsport te bieden heeft. De GAMMA Racing Day vindt plaats op 5 augustus op het TT Circuit Assen móet je LIVE meemaken.
64
Racesport.nl organiseert op vrijdag 31 augustus in samenwerking met Trackdays4all een circuitdag op het TT circuit Assen.
65
Op donderdag 26 april is het zo ver, de Nederlandse circuit-introductie van de Ducati Panigale & 848 EVO CORSE op het TT-Circuit Assen!
66
De nadruk van het eerste AMA raceweekend ligt op de Daytona 200 maar er werden meer races verreden. Zo wisten Josh Hayes en Blake Young elk een Superbike race te winnen en toonde Elena Meyers haar girlpower door de Supersport race te winnen.
67
Het Amerikaanse raceseizoen is traditioneel van start gegaan met de Daytona 200, hierin wist Joey Pascarella na een spannende strijd met drie anderen de overwinning te pakken.
68
Net als de vedetten uit het wereldkampioenschap Superbike, kunnen vanaf heden ook de deelnemers aan de BIKERS’DAYS en BIKERS’SCHOOL genieten van de ervaring van Pirelli. DG Sport heeft namelijk een akkoord afgesloten met Pirelli en kan nu ook haar klanten de producten van deze Italiaanse fabrikant aanbieden.
69
Yamaha Motor Nederland gaat voor de 2012 editie op zondag 5 augustus aanstaande, een verbintenis aan met de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa staat garant voor volop genieten van het beste dat het TT Circuit te bieden heeft.
70
Het zal een beetje wennen worden voor Tony Coveña die de afgelopen jaren als enige rijder in zijn team actief was want het komende seizoen krijgt de Hagenaar niet een maar zelfs twee directe teamgenoten.
71
Road Race Promotion (Race-shop.nl) al jaren actief in het paddock, zal vanaf 1 januari 2012 exclusief de Dunlop Raceservice verzorgen.
72
Met het vertrek van Josh Day naar het WK Supersport moest het Racedays Kawasaki Team op zoek naar nieuwe rijders en heeft die gevonden in Oosterbuur Marvin Fritz en de Brit Glenn Irwin.
73
Josh Day, die het afgelopen seizoen met Jed Metcher en Michael van der Mark om de Superstock 600 titel streed, zal overstappen naar het WK Supersport. De Amerikaan zal ook nu op een Kawasaki zitten maar dan van het Go Eleven Team.
74
Na een spannende strijd met Josh Day wist Michael van der Mark op het circuit van Portimão zijn vierde zege van dit seizoen te pakken, Jed Metcher werd vierde en is daarmee de nieuwe kampioen.
75
De eerste dag in Portimão bleek een goede dag te zijn voor de Amerikaan Josh Day. De Revolution Racedays Kawasaki man bleef in de eerste kwalificatie Tomas Krajci en Romain Lanusse voor.
76
Nog vijf races op zondag 16 oktober en het World Superbike seizoen zit er al weer op. Voor wat betreft de titels is alleen die van het EK Sperstock 600 nog niet beslist, daar gaat het tussen Jed Metcher en Josh Day met een kleine kans voor Michael van der Mark.
77
Het zal er later vandaag om gaan spannen nu Josh Day de pole heeft weten te pakken voor de race op Magny-Cours terwijl klassementsleider Jed Metcher niet verder kwam dan een vijfde tijd.
78
Na een snelste tijd in de ochtend verliep de middag in Magny-Cours een stuk minder fijn voor klassementsleider Jed Metcher. Na een crash kwam hij niet verder dan de tiende tijd. Dino Lombardi was snelste en pakte de voorlopige pole.
79
De Nederlandse Superstock rijders hadden wat meer verwacht van de tweede dag in het Italiaanse Imola maar toch zijn ze niet helemaal ontevreden.
80
In een spannend gevecht met Riccardo Russo wist Josh Day op het circuit van Imola zijn tweede overwinning van dit seizoen te pakken. Beste Nederlanders was Michael van der Mark met een vijfde plaats.
81
Klassementsleider Jed Metcher heeft zichzelf de beste uitgangspositie gegeven op het vergroten van zijn voorsprong in het EK Superstock 600 klassement. Metcher hield thuisrijders Nicola Morrentino en Fransesco Cocco.
82
Revolution Racedays Kawasaki rijder Josh Day wist op de Nürburgring zijn eerste pole van het seizoen te pakken. De Amerikaan was in de eindfase net wat sneller dan Jed Metcher die geruime tijd de pole in handen had.
83
Sjoerd van Buiten heeft de volle buit gepakt in de Supermono race op het TT circuit van Assen. Hij profiteerde optimaal van het uitvallen van Brian Slooten die de trainingen domineerde.
84
De BMW coureurs Ghisbert van Ginhoven en Arie Vos maakten er een ware show van tijdens de Dutch Superbike wedstrijd van de DTS KTM Pirelli Race Days op het TT circuit van Assen. De twee wisselden elke ronde van koppositie, maar aan het eind had Van Ginhoven iets meer over dan Vos.
85
In een strijd op het scherpst van de snede heeft Jos van der Aa zijn tweede overwinning van het seizoen gepakt in de Dutch Supersport klasse. De Brabander versloeg Honda rijder Kevin Valk in de laatste ronde van de wedstrijd, in een strijd die uiteindelijk beslist werd met een verschil van slechts 0.079 seconden.
86
Ernst Dubbink heeft de 125cc race van de DTS KTM Pirelli Race Days op het TT Circuit van Assen gewonnen. De oud Nederlands kampioen ging het beste om met de moeilijke omstandigheden en profiteerde optimaal van een foutje van Bryan Schouten, die tweede werd.
87
Hij had zijn snelle ronde niet beter kunnen plannen. Ghisbert van Ginhoven dook drie minuten voor tijd onder de tijd van Arie Vos door en was daarmee nipt de regen voor. Arie Vos en Joan Veijer hadden daardoor geen antwoord.
88
Een paar grote druppels regen en een hele sessie is verloren. Het gebeurde de mannen uit de Dutch Supersport die tijdens de tweede kwalificatie nauwelijks tijd op de baan kregen. Slechts een handvol rijders trotseerden de omstandigheden.
89
Het is Bryan Schouten gelukt om zijn voorlopige pole van zaterdagochtend om te zetten in een verzekerde pole positie voor de race van zondag. De Dutch Racing Team coureur rekende af met Ernst Dubbink, die hem lange tijd voor wist te blijven. Livio Loi was de snelste in de Moriwaki GP3 Cup.
90
Er is geen IDM wedstrijd te verrijden dus rijdt Ghisbert van Ginhoven dit weekend mee met het ONK Dutch Superbike. Op zijn BMW S 1000 RR van het RAC Racing Team zette hij een 1.39.0 op de klokken in de eerste Dutch Superbike kwalificatie en daarmee hield hij Arie Vos achter zich. Raymond Schouten legde beslag op plaats drie.
91
De nieuwe Nederlands Kampioen Dutch Supersport Stuart Voskamp heeft in de eerste kwalificatiesessie de snelste tijd weten te noteren. Op zijn Suzuki bleef hij Ronald ter Braake en Leon Bovee voor. Kervin Bos maakte een schuiver mee.
92
Bryan Schouten heeft de eerste slag geslagen tijdens de openingskwalificatie voor de DTS KTM Pirelli Race Days. In een gecombineerde sessie met deelnemers uit de 125cc en de Moriwaki GP3 cup was de Dutch Racing Team coureur de snelste.
93
Tienduizenden liefhebbers van gemotoriseerde sporten hebben zondag de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen live meegemaakt. Volle tribunes, maar ook een paar duizend mensen die de paddock bezochten, zorgden voor een geweldige sfeer bij het evenement dat nagenoeg de gehele dag onder mooie weersomstandigheden plaats vond.
94
Het moest van ver komen maar het is Bennie Streuer en Kees Endeveld gelukt om de overwinning te pakken in de zijspanklasse tijdens de Gamma Racing Day. De Drentse combinatie moest hiervoor afrekenen met de zeedse combinatie van Johan Reuterfeld.
95
Opnieuw een overwinning voor Arie Vos dit weekend tijdens de Dutch Superbike race tijdens de Gamma Racing Day. De man uit Oss domineerde alle sessies en kwam met een voorsprong van zes seconden als eerste over de streep.
96
Een waar spektakelstuk bij de Dutch Supersport race op het TT circuit van Assen zondag waarbij zes coureurs streden voor de felbegeerde overwinning. Leon Bovee was uiteindelijk de beste in deze strijd. De Yamaha coureur pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen.
97
Wayne Tessels heeft zijn vierde overwinning gepakt tijdens de Talent Cup race op het circuit van Assen. Hij deed dit tijdens de Gamma Racing Day die dit weekend op het TT circuit wordt gehouden. Hij startte van pole en rekende in de race af met Christiaan Nobel.
98
Bennie Streuer en Kees Endeveld staan opnieuw op pole voor de Zijspan race voor zondag tijdens de Gamma Racing Day. De drentse combinatie wist nipt de combinatie Reuterhold/ Aalto achter zich te houden. Het verschil was uiteindelijk 0.3 seconden in het voordeel van de Nederlands kampioenen.
99
Arie Vos heeft een verrassende aanval van Joan Veijer weten af te slaan om zich zo te verzekeren van de pole tijdens de Gamma Racing Day op het TT circuit. De rijder van het Duntep Racing team kwam heel dichtbij maar bleef steken op 0.047 seconden achterstand van Vos.
100
Stuart Voskamp heeft Kervin Bos weerhouden van de pole positie bij zijn comeback in de Dutch Supersport. De leider in het kampioenschap dook als enige rijder onder de 1.42 grens waarbij hij 0.154 seconden sneller was dan Bos.
101
Arie Vos heeft in de vakantieperiode niks van zijn snelheid verloren. De BMW coureur is de snelste man tijdens de eerste kwalificatie sessie voor de Dutch Superbikes op het TT circuit . Raymond Schouten bleef het beste in het spoor van de man uit Oss.
102
Joey den Besten zal tijdens de Gamma Racing Day een voorlopig eenmalige comeback maken in het ONK. Hij doet dat voor de verandering in de Dutch Superbikes bij het team van Winteb.
103
Revolution Racedays Kawasaki rijder Josh Day wist in Silverstone zijn eerste overwinning te pakken na een spannend gevecht met Jed Metcher, Riccardo Russo en Romain Lanusse. Er waren technische problemen voor polesetter van der Mark maar wel een zevende plaats voor Tony Covena.
104
Tijdens de Dutch Supersport-trainingen op het stratencircuit van Hengelo kwam Kervin Bos ongelukkig ten val. Hierbij liep hij een vervelende enkelblessure op waardoor hij voor enkele weken was uitgeschakeld.
105
Al enige tijd deden de geruchten de ronde dat de ONK races op het circuit van Zolder geen doorgang zouden vinden, afgelopen week kwam de KNMV met het definitieve antwoord en de aankondiging dat het evenement inderdaad niet doorgaat maar wordt verplaatst naar het TT circuit Assen.
106
Dino Lombari heeft de pole van Joshua Day weten af te pakken voor de race in de EK SuperStock 600. De Italiaan was de enige die de tijd van Day uit de eerste kwalificatie wist te verbeteren. Gamarino hield vast aan de derde tijd en Micheal van der Mark start de race vanaf plaats vijf.
107
De ONK wegrace, die was gepland op 27 en 28 augustus 2011 op het circuit van Zolder (B), wordt verplaatst naar TT Circuit Assen.
108
‘Een Kleintje TT’; dat lijkt het 7 augustus aanstaande te gaan worden tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen.
109
MRS Yamaha rijder Romain Lanusse heeft op het Autodromo Nazionale di Monza de EK Superstock 600 race met overmacht gewonnen, naast Lanusse kwamen ook Dino Lombardi en Joshua Day op het podium. Michael van der Mark was met een tiende plaats de beste Nederlander.
110
Het is een serieuze uitdaging die het team DG Sport Compétition aangaat dit jaar : niet meer of minder dan de wereldtitel Endurance Superstock !
111
De 2011 editie van de Daytona 200 was er een met grote tegenstellingen. Intense actie werd afgewisseld met lange periodes van wachten met uiteindelijk een dramatisch einde van de race waarin Jason DiSalvo op bizarre wijze de winst wist te pakken.
112
Na een nipte zege in de eerste AMA Superbike race wist Blake Young ook de tweede race naar zijn hand te zetten door in de laatste ronde vlak voor start finish Josh Hayes te verslaan. Tommy Hayden werd derde.
113
Het AMA Superbike seizoen is van start gegaan met het eerste raceweekend op Daytona, de eerste race zit er inmiddels op en is gewonnen door Blake Young nu nog de tweede race en de fameuze Daytona 200 waarvoor Jake Zemke zich op pol heeft weten te kwalificeren.
114
Alweer voor het 11e jaar achtereen organiseert Trackdays4all dé voorjaarscircuittraining op het fantastische Circuit van Val de Vienne. Dit jaar vind de training op het Franse circuit plaats van maandag 21 t/m zaterdag 26 maart 2011.
115
De voorbereidingen op het op 12 maart startende AMA Pro Superbike seizoen zijn in volle gang. Nagenoeg alle teams hebben de afgelopen dagen getest in Daytona en daarvan was regerend kampioen Josh Hayes het snelste.
116
Begin december liet het Holiday Gym team nog weten dat men in 2011 met Xavier Simeon een heel seizoen zou gaan rijden maar inmiddels zijn ze tot de conclusie gekomen dat het niet gaat lukken en dus trekt het team zich terug uit het wereldkampioenschap.
117
Begin het nieuwe jaar goed met dé circuittraining van Road Race Promotion onder de Spaanse zon, een 4-daagse circuittraining op het fantastische circuit van Cartagena van donderdag 6 januari t/m zondag 9 januari 2011.
118
Het afgelopen seizoen liet Xavier Simeon al enkele leuke dingen zien tijdens zijn invalbeurten en wildcard optredens in het Moto2 wereldkampioenschap, het komende seizoen mag de Belg een volledige seizoen rijden.
119
Niet de grote favoriet BMW BMP Elf maar het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) wist de 2010 editie van de Bol d’Or op het Franse Magny-Cours te winnen. In de Superstock klasse pakte het Bikers’ Day team met Raymond Schouten de overwinning.
120
Op de Rizla Racing Day op het TT circuit van Assen heeft Double Brother Racing rijder Ronald Ter Braake zondag 8 augustus in de Dutch Supersport een fantastische 2e plaats behaald. Ronald moest na een spannende race alleen de Australische IDM rijder Damian Cudlin met iets minder dan een seconde verschil voor laten gaan.
121
Vanaf een 21e startplaats is Kok tijdens de Rizla Racing Days na zowel een matige start als race niet verder gekomen dan een 16e plek, net buiten de punten.
122
Arie Vos is tijdens de Dutch Superbike-race op de Rizla Racing Day in eerste instantie als achtste geëindigd. De Ossenaar startte goed en had tot ongeveer halverwege de aansluiting met de kopgroep. Daarna maakte de Vos Oss Motoren Racing Team-coureur echter een foutje in de Haarbocht en verloor een aantal plaatsen.
123
Op zaterdag was de 1e kwalificatie om 10.00 uur, om even voor tienen viel de regen lekker losjes uit de lucht……Ronald en zijn monteurs hadden voor aanvang van de kwalificatie besloten om niet over te gaan op regenbanden, maar te hopen op een droge periode met een droog spoor.
124
De normaal gesproken in het IDM en WK Endurance actieve Damian Cudlin wist de Dutch Supersport race tijdens de Rizla Racing Days te winnen na een rondelang duel met Kawasaki rijder Ronald Ter Braake. Twan van Poppel werd op enige achterstand derde. Na afloop werden er nog een aantal tijdstraffen terug getrokken met als resultaat een ietwat gewijzigde uitslag
125
Na een 16e tijd in de eerste natte kwalificatie op zaterdagochten wist Domburg Racing rijder Roy ten Napel op een inmiddels opgedroogd TT circuit van Assen de pole te pakken voor de zondag te verrijden Dutch Supersport race.
126
Zeven punten, tien punten, twaalf punten. Dat zijn de onderlinge verschillende tussen de koplopers in de snelste motorwegraceklasse van Nederland; respectievelijk Arie Vos en zijn directe belagers Danny de Boer en Bob Withag.
127
Motorcoureurs in spé kunnen op 7 en 8 augustus deelnemen aan de SOBW-opstapdagen die gehouden worden tijdens de RIZLA Racing Day op het TT-circuit van Assen.


Racesport.nl partner