Tag resultaat

1
Na het success van Michael van der Mark in het WK Supersport was e rook Nederlands succes in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. Kevin Valk reed de concurrentie op grote achterstand en pakte zijn eerste overwinning, Nigel Walraven werd netjes tiende.
2
Vlak voor aanvang van de EK Superstock 600 race begon het op het TT Circuit Assen te regenen, een ‘wet race’ dus. De Fin Niki Tuuli wist het beste om te gaan met de omstandigheden en pakte de winst voor Kevin Manfredi en Wayne Tessels, Rob Hartog greep net naast het podium.
3
De tweede dag op het TT circuit was de dag van Lorenzo Savadori, de Italiaan was na de drie vrije trainingen het snelst en sloot ook de kwalificatie als snelste man af. Kevin Valk noteerde de vijfde tijd, Nigel Walraven werd zevende.
4
De eerste Nederlandse pole position tijdens het World Superbike weekend is een feit. In de kwalificatie voor de EK Superstock 600 klasse kwam Wayne Tessels met een nieuw ronderecord van 1.40.829 als beste uit de bus. Ook de Nederlanders Davy Thoonen, Koen Zeelen en Rob Hartog lieten zich gelden tijdens de kwalificatie.
5
In de derde vrije training voor de Superstock 1000 klasse heeft Lorenzo Savadori de snelste tijd genoteerd. De Kawasaki coureur was met zijn tijd van 1.39.064 een fractie sneller dan Ducatirijder Ondrej Jezek. Fabio Massei zette de derde tijd op de klokken en Kevin Valk reed de vijfde tijd.
6
In de eerste training moest Wayne Tessels Gauthier Duwelz nog voor zich dulden maar in de tweede vrije training voor de EK Superstock 600 wedstrijd op het TT Circuit in Assen wist de Suzuki rijder de Belg wel achter zich te houden.
7
Ook in de tweede vrije training wist Ondrej Jezek de snelste tijd op de klokken te zetten. MtM Kawasaki rijder Kevin Valk stond even tweede maar werd uiteindelijk vierde.
8
In de eerste FIM Cup Superstock 1000 training ging de snelste tijd naar de Tsjech Ondrej Jezek, niet ver daarachter zien we Kevin Valk op een derde plaats. Nigel Walraven noteerde vrijdagmorgen op het TT Circuit Assen de zesde rondetijd.
9
Het WK Superbike op het TT Circuit van Assen is van start gegaan met de eerste vrije training voor de Superstock 600 klasse, Wayne Tessels was lange tijd de snelste maar op het laatst wist de Belg Gauthier Duwelz een fractie sneller te gaan dan de Suzuki rijder.
10
Barni Racing Team rijder Leandro Mercado was op het Motorland Aragon circuit een maatje te groot voor de concurrentie, met ruim vijf seconden voorsprong werd hij als eerste afgevlagd. Kevin Valk reed zich naar een nette top tien positie.
11
De eerste EK Superstock race van het seizoen op het Motorland Aragon circuit werd gewonnen door Marco Faccani. Achter de rug van de Italiaan vocht Wayne Tessels zich als een leeuw naar de derde plaats, Koen Zeelen werd 14e.
12
Barni Racing team rijder Leandro Mercado wist op zaterdagmiddag op het Motorland Aragon circuit de pole te pakken voor de FIM Cup Superstock 1000 race onze in Belgische dienst rijdende landgenoot Kevin Valk werd 13e.
13
In de kwalificatie voor de later vandaag te verrijden EK Superstock 600 race wist Marco Faccani de pole positie te pakken, naast hem zullen Niki Tuuli en de Belg Gauthier Duwelz staan. Wayne Tessels vertrekt vanaf de voorste plek op de tweede startrij.
14
De tweede ochtend op het Motorland Aragon is nat begonnen. Op deze natte baan was het Chris Bergman die de snelste tijd wist te noteren tijdens de derde vrije training voor Fabio Massei. MtM Racing rijder Kevin Valk zat er met een vijfde tijd ook goed bij.
15
Wayne Tessels wist in de ochtend al de aandacht naar zich toe te trekken door een tweede tijd te noteren, in de middag ging de Suzuki rijder nog een stapje hoger en staat aan het einde van de eerste dag in Aragon helemaal bovenaan.
16
Was het in de eerste vrije training op Motorland Aragon nog Barni Racing Team rijder Ondrej Jezek die op kop stond, in de tweede vrije training was het zijn teamgenoot Leandro Mercado die de snelste tijd wist te realiseren, Jezek werd tweede voor Lorenzo Savadori. Kevin Valk noteerde de twintigste tijd op vrijdagmiddag.
17
Net als tijdens de eerste World Supersport training was er tijdens de eerste FIM Cup Superstock 1000 training op Motorland Aragon een man die het merendeel van de sessie de lijst aanvoerde. De Tsjech Ondrej Jezek was uiteindelijk het snelst voor Fabio Massei en Leandro Mercado. MtM Racing coureur Kevin Valk noteerde de vijftiende rondetijd.
18
Het EK Superstock 600 seizoen is goed begonnen voor Wayne Tessels, de Suzuki rijder zat er tijdens de eerste vrije training op Motorland Aragon goed bij en werd uiteindelijk tweede, MVR Yamaha rijder Koen Zeelen noteerde de 19e tijd.
19
Het Barni Racing team is al enkele jaren met succes actief in de FIM Cup Superstock 1000 klasse, het komende seizoen zal het team ook enkele races met een EVO machine in de World Superbike klasse van start gaan.
20
Naast de startlijst voor de UEM Superstock 600 klasse is ook de startlijst van de FIM Superstock 1000 klasse uitgekomen, dit veld is weliswaar iets kleiner maar is met 26 deelnemers nog vrij groot te noemen. Dit jaar is er ook weer een Nederlandse deelname in de vorm van Kevin Valk.
21
Op 11 april zullen de trainingen voor de eerste Europese World Superbike race plaats gaan vinden en daarbij zullen ook de FIM Cup EK Superstock 1000 en UEM Superstock 600 klasse aanwezig zijn, de EK Superstock klasse zal in 2014 bestaan uit maar liefst 35 deelnemers.
22
12-11-2013 Kevin van Leuven zal in 2014 uitkomen in de Pirelli National Superstock 600 klasse van het British Superbike Championship. De Nederlander tekende een overeenkomst met het G&S Racing Team.
23
Fransman Sylvian Barrier heeft in het Engelse Silverstone dit weekend goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Na de eerste race al op zijn naam te hebben geschreven, pakte hij ook in race 2 de overwinning voor de Superstock 1000. De Kawasaki coureurs Leandro Mercado en Lorenzo Savadori mochten mee naar het podium.
24
Sylvain Barrier heeft tijdens de openingsrace van het Superstock 1000 kampioenschap op het circuit van Aragon een ruime zege weten te pakken. De Fransman was het hele weekend al oppermachtig en wist in de race de Italiaan Niccolo Canepa en de Argentijn Leandro Mercado achter zich te houden.
25
Aankomend seizoen maakt Wayne Tessels met zijn eigen team de overstap van het Dutch Supersport naar het EK Superstock 600 kampioenschap, de opstapklasse binnen het World Superbike kampioenschap.
26
Het ziet er naar uit dat Dorna vanaf het seizoen 2014 de Superstock 600 - en de FIM Superstock 1000 klasse wil gaan schrappen in het bijprogramma van het World Superbike kampioenschap.
27
Het kampioenschap voor de |Superstock 1000 klasse werd in de tweede ronde beslist, Jeremy Guarnoni reed toen al op kop en gaf de leiding niet meer uit handen om een kleine tien seconde voor de nieuwe kampioen over de finish te komen.
28
In een spectaculaire laatste EK Superstock 600 race van het seizoen wist Michael van der Mark ondanks stevige tegenstand van Riccardo Russo, die soms een wat vuil spelletje speelde, met een overwinning de titel te pakken.
29
Goldbet BMW rijder Sylvain Barrier wist zijn voorlopige pole te verzilveren, de Fransman, die in Magny-Cours kampioen kan worden, was een kleine zes tienden sneller dan op vrijdag.
30
Voor de laatste EK Superstock 600 race van het seizoen heeft Michael van der Mark zich een goede uitgangspositie bezorgd, de Rotterdammer pakte in de tweede kwalificatie de pole voor rivaal Riccardo Russo die zelf zijn tijd niet wist te verbeteren.
31
In de tweede vrije training op het Circuit de Nevers in Magny-Cours was MRS Kawasaki rijder Jeremy Guarnoni duidelijk de sterkste voor zijn landgenoot en de man op de voorlopige pole Sylvain Barrier.
32
Na een groot deel van de eerste kwalificatie op Magny-Cours te hebben gedomineerd moest Michael van der Mark toch zijn meerdere erkennen in Riccardo Russo, de Italiaan pakte op het laatst de voorlopige pole weg van Van der Mark.
33
Het is EAB Ten Kate Honda rijder Michael van der Mark gelukt om in Portugal zijn rivaal Riccardo Russo een deuk in zijn zelfvertrouwen te geven. Van der Mark was oppermachtig en finishte bijna zes seconden voor Russo, Adrian Nestorovic werd derde.
34
In de vanwege hevige regen naar het einde van de dag verplaatste Superstock 1000 race wist de Australiër Bryan Staring Sylvain Barrier te verslaan, Jeremy Guarnoni werd derde. Barrier is na deze race de nieuwe klassementsleider.
35
Voor de vierde keer in twee dagen wist Sylvain Barrier de snelste tijd te noteren, even leek het nog Bryan Staring te gaan worden maar op het laatst liet Barrier duidelijk weten dat hij op het Portimão circuit snel is.
36
In de tweede kwalificatie op het Autodromo Internacional do Algarve wist Michael van der Mark een voorlopige tweede startplaats om te zetten in de pole positie, zijn rivaal Riccardo Russo had technische problemen en kon geen tijd noteren.
37
Op een wederom zonnig Portimão is de tweede dag van de Portugese ronde van het WK Superbike van start gegaan met de Superstock 1000 klasse, Sylvain Barrier vervolgde hierin zijn dominantie van de eerste dag.
38
Na de eerste vrije training al naar zijn hand gezet te hebben wist Sylvain Barrier ook de eerste kwalificatie te regeren, de Fransman was een kleien halve seconde sneller dan Bryan Staring.
39
Op een zonovergoten Portimão was het voor de tweede keer vandaag dat Team Italia rijder Riccardo Russo een sessie als snelste afsloot, de Italiaan was een fractie sneller dan Adrian Nestorovic en Michael van der Mark.
40
Niet Jeremy Guarnoni of Sylvain Barrier maar Pedercini Kawasaki rijder Bryan Staring pakte de pole positie voor de Superstock 1000 race op de Nürburgring.
41
In de Duitse Eiffel heeft Michael van der Mark in de tweede kwalificatie zijn voorlopige pole weten te verzilveren, de EAB Ten Kate Honda rijder moest daarvoor wel afrekenen met titelrivaal Riccardo Russo.
42
Ook de EK Superstock 600 race bleef een rode vlag niet bespaard, na de herstart wist Riccardo Russo de tot vijf ronden ingekorte race te winnen voor Michael van der Mark en wildcard Lee Jackson.
43
In een spannend gevecht met MRS Kawasaki rijder Jeremy Guarnoni wist Eddi La Marra met zijn Barni Racing Ducati Panigale zijn eerste Superstock 1000 overwinning te pakken.
44
De strijd tussen de Fransen Sylvain Barrier en Jeremy Guarnoni zette zich ook in de tweede kwalificatie voort, Barrier trok op het laatste aan het langste eind en pakte de pole.
45
Na een natte eerste kwalificatie was het tijdens de tweede kwalificatie droog en op het droge Silverstone was er geen kruid opgewassen tegen klassementsleider Michael van der Mark die 1,3s sneller was dan Gauthier Duwelz.
46
MRS Kawasaki rijder Jeremy Guarnoni was de snelste rijder in een door crashes van de twee Goldbet BMW rijders Sylvain Barrier en Lorenzo Baroni voortijdig beëindigde tweede vrije training.
47
Door een crash in Brno is Sylvain Barrier zijn leiding in het klassement kwijt maar het doel is deze zo snel weer terug te krijgen. De Fransman nam dan ook het heft in handen en sloot de eerste vrije training af met de snelste tijd.
48
In een nat Silverstone wist MtM Yamaha rijder Gauthier Duwelz in de vrije training de snelste tijd te noteren. Michael van der Mark werd op de Honda van het EAB Ten Kate Junior team vierde.
49
Net nu de stijgende lijn duidelijk te pakken was ging het mis met Hagenaar Tony Coveña. De Go Eleven Kawasaki rijder kwam op de eerste dag in Brno ten val en zal waarschijnlijk de rest van het seizoen moeten missen.
50
Op een regenachtig Brno wist Pedercini Kawasaki rijder Bryan Staring zijn tweede opeenvolgende overwinning te pakken. De Australiër pakte in de eerste ronde al meteen een grote voorsprong en stond zijn leiding niet meer af.
51
Nadat hij in de vorige twee trainingen zijn landgenoot Jeremy Guarnoni voor zich zag staan was het in de tweede kwalificatie weer Sylvain Barrier die de snelste tijd wist te noteren en daarom van pole zal mogen starten voor de Superstock 1000 race.
52
In de tweede kwalificatie wist Michael van der Mark zijn EAB Ten Kate Honda naar de snelste tijd te rijden, Riccardo Russo’s tijd van de vrijdag was echter sneller en de Italiaan zal dan ook vanaf pole mogen starten.
53
MRS Kawasaki rijder Jeremy Guarnoni was op een opdrogend Brno circuit verreden tweede vrije training wederom klassementsleider Sylvain Barrier te vlug af.
54
Klassementsleider Sylvain Barrier was in de eerste training nog een maatje te groot maar in de eerste kwalificatie werd de Fransman achterhaald en zelfs gepasseerd en wel door landgenoot Jeremy Guarnoni.
55
Sylvain Barrier wil zijn DNF in Aragon blijkbaar snel vergeten want de Fransman was op zijn Goldbet BMW in dominante vorm in de eerste vrije training op het Brno circuit.
56
De negende ronde van het WK Superbike is begonnen met de vrije training voor de Superstock 600 klasse, hierin waren het geruime tijd Michael van der Mark en Tony Covena die op kop stonden maar uiteindelijk was het Riccardo Russo die er met de snelste tijd vandoor ging.
57
Na vijf races is het EK Superstock 600 avontuur van Koen Zeelen voorbij, de Grubbenvorster kan het benodigde budget voor het restant van het seizoen niet bij elkaar krijgen en is genoodzaakt te stoppen.
58
Op een zonovergoten Motorland Aragon heeft de Australiër Bryan Staring de Superstock 1000 race gewonnen. De Kawasaki coureur wist tijdens de 12 ronden tellende race Jeremy Guarnoni en Lorenzo Baroni voor te blijven.
59
Na de Superstock 600 race in Aragon had Michael van der Mark wat leuks om over naar huis te schrijven, bij Koen Zeelen en Tony Covena ging het helaas wat minder goed.
60
In een onderbroken EK Superstock race op het circuit van Aragon wist Riccardo Russo los te breken van zijn achtervolgers, Michael van der Mark ging nog op jacht maar kon niet dichtbij genoeg komen en werd tweede voor Gauthier Duwelz.
61
Klassementsleider Sylvain Barrier was op het motorland Aragon circuit de concurrentie te snel af, de Fransman was net even wat sneller dan zijn landgenoot Jeremy Guarnoni, Eddi La Marra werd derde.
62
Op het Motorland Aragon circuit kwamen de EK Superstock 600 rijders in actie voor de tweede kwalificatie. Riccardo Russo pakte daarin de pole voor Michael van der Mark. Tony Covena start vanaf plek zes.
63
Ook in de derde sessie staat er een Goldbet BMW rijder op kop. Na Lorenzo Baroni in de eerste vrije training en Sylvain Barrier in de eerste kwalificatie is het nu weer Baroni die de kop heeft ingenomen.
64
De drie BMW rijders die in het Superstock 1000 kampioenschap actief zijn waren na afloop van de eerste kwalificatie allemaal voorin te vinden en voorop stond klassementsleider Sylvain Barrier.
65
Na een snelste tijd in de vrije training moest Michael van der Mark in de eerste kwalificatie op het Motorland Aragon circuit zijn meerdere erkennen in Riccardo Russo, tevens zijn rivaal in het kampioenschap.
66
Een olievlek na een crash van Markus Reiterberger zorgde in de vierde ronde voor een rode vlag, na de herstart was het Sylvain Barrier die als eerste over de finish kwam voor zijn teamgenoot Lorenzo Baroni.
67
In het Italiaanse Misano Adriatico heeft Michael van der Mark zijn tweede overwinning van dit seizoen binnen, de EAB Ten Kate Junior Team rijder wist Riccardo Russo in de voorlaatste ronde te passeren en achter zich te houden.
68
Net als in het WK Supersport werd de voorlopige poletijd niet verbeterd en dus is het Barni Racing Ducati rijder Eddi La Marra die voor de Superstock 1000 race vanaf pole zal mogen vertrekken.
69
EAB Ten Kate Junior Team rijder Fabio Massei reed een sterke tweede vrije training maar de Italiaan moest zich op het laatst gewonnen geven aan MRS Kawasaki rijder Jeremy Guarnoni.
70
Na een verrassende snelste tijd voor Jeremy Guarnoni in de eerste vrije training stond de Fransman er deze keer weer goed bij maar hij moest wel net zijn meerdere erkennen in Eddi La Marra.
71
Riccardo Russo wist met zijn door de Italiaanse motorbond gesteunde Yamaha net als eerder vandaag in de vrije training ook in de eerste kwalificatie de snelste tijd te noteren voor Christian Gamarino. Michael van der Mark was met zijn vierde tijd de beste Nederlander maar ook Tony Covena zat er weer goed bij.
72
De nu in plaats van Loris Baz voor het MRS Kawasaki team uitkomende Jeremy Guarnoni wist meteen een goede eerste indruk voor het Franse Team achter te laten door de snelste tijd te noteren.
73
De eerste dag op het Misano World Circuit is goed begonnen voor de Nederlanders. Michael van der Mark en Tony Covena waren steevast voorin te vinden, Riccardo Russo was uiteindelijk de snelste van de 30 deelnemers.
74
Na twee overwinningen van Sylvain Barrier was het nu de beurt aan Barni Racing Ducati rijder Lorenzo Savadori om de winst te pakken, het is de eerste overwinning met de nieuwe Ducati 1199 Panigale.
75
Een onweersbui boven Monza heeft er voor gezorgd dat de EK Superstock 600 race uit veiligheidsoverwegingen is uitgesteld tot zondagmiddag na de tweede Superbike race.
76
Net als in het WK Supersport was er door de regen ook in de Superstock 1000 klasse geen mogelijkheid tot het verbeteren van de tijden uit de eerste kwalificatie, Sylvain Barrier zal dan ook, indien hij fit genoeg is, van pole mogen vertrekken.
77
Een korte regenbui vlak na de herstart van de tweede kwalificatie zorgde ervoor dat er qua startposities voor de EK Superstock 600 race van later vandaag weinig veranderde, wel zakten onze landgenoten een of meerdere plekken.
78
Nachtelijke regen heeft ervoor gezorgd dat de Superstock 1000 rijders een natte baan voorgeschoteld kregen, Loris Baz kon het beste met deze omstandigheden omgaan, EAB Ten Kate Honda rijder Fabio Massei noteerde de tweede tijd.
79
Sylvain Barrier heeft de GoldBet BMW naar de snelste tijd gereden maar vlak daarna kwam de Fransman ten val en blesseerde daarbij zijn schouder. Lorenzo Savadori werd tweede.
80
Afgelopen weken is Wayne Tessels met het team druk geweest met de voorbereidingen voor het Europees Kampioenschap, waar hij een wildkaart voor de Superstock had gekregen van de KNMV. En hier dankzij zijn sponsoren ook gebruik van kon maken.
81
In een door olielekkage voortijdig gestopte Superstock 1000 race wist Sylvain Barrier zijn tweede opeenvolgende overwinning te pakken, Lorenzo Savadori en Eddi La Marra stonden ook op het podium.
82
Het TT Circuit was gedurende de tweede kwalificatie voor de EK Superstock klasse niet droog genoeg om tijden te verbeteren, Tony Covena was het snelste maar Chesaux zal vanaf pole mogen starten
83
Na een deels zonnige eerste dag lijkt de regen het TT Circuit definitief gevonden te hebben, op het koude en natte asfalt wist Sylvain Barrier ondanks een schuiver de snelste tijd te noteren.
84
Ook in de Superstock 1000 klasse was er geen verandering voor wat betreft de snelste tijd van de eerste sessie, het was namelijk wederom Sylvain Barrier die de BMW S 1000 RR van het GoldBet team naar de voorlopige pole reed.
85
In de eerste kwalificatie voor de EK Superstock 600 klasse is het niet Michael van der Mark maar zijn Zwitserse teamgenoot Bastien Chesaux geworden die de Ten Kate Honda op pole heeft weten te zetten.
86
Sylvain Barrier, de winnaar van de eerste race van het seizoen, nam op het TT circuit in de eerste vrije training de snelste tijd voor zijn rekening, de Fransman bleef zijn teamgenoot Lorenzo Baroni en Eddi La Marra voor.
87
Op een fris maar zonnig TT circuit was het EAB Ten Kate Junior rijder Michael van der Mark die de snelste tijd noteerde in de eerste vrije training, de Belg Gauthier Duwelz werd tweede.
88
De Ducati 1199 Panigale maakt haar debuut in de Superstock 1000 klasse en Eddi La Marra wist de nieuwe machine in Imola voor haar eerst race meteen op pole te zetten.
89
Het is Michael van der Mark niet gelukt om de pole vast te houden, de Italiaan Riccardo Russo was net even wat sneller in de tweede kwalificatie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola.
90
Na de BMW van Markus Reiterberger op vrijdag is het nu de BMW van Lorenzo Baroni die de snelste tijd wist te noteren in de tweede vrije training voor de Superstock 1000 klasse op Imola.
91
Na een winter met diverse voorbereidingen kwamen de Nederlandse EK Superstock 600 rijders vandaag voor het eerst in actie en het leverde Michael van der Mark alvast een voorlopige pole op maar bij Koen Zeelen en Tony Covena is er nog werk aan de winkel.
92
Markus Reiterberger zat er in de eerste vrije training al goed bij maar in de eerste kwalificatie deed de Duitser het nog wat beter en reed zijn Team Alpha Racing BMW naar de voorlopige pole.
93
Na een derde tijd in de eerste vrije training wist Michael van der Mark in de eerste kwalificatie de snelheid van zijn EAB Ten Kate Honda goed te benutten en de beste tijd te noteren voor Nacho Calero Perez en Luca Vitali.
94
Het Effenbert Liberty Racing team heeft aangegeven de geplande deelname in het Superstock 1000 kampioenschap niet door te zetten, het team wil zich concentreren op het WK Superbike.
95
Het deelnemersveld van het WK Superbike zal nog iets groter worden nu de Canadees Brett McCormick in Imola niet op de Superstock maar op de Superbike Ducati van het Effenbert Liberty Racing team zal rijden.
96
De FIM heeft de voorlopige deelnemerslijst van de FIM Superstock 1000 Cup vrijgegeven. Ook hier zien we met 25 deelnemers een gezond startveld maar helaas zonder Nederlanders.
97
Het WTR Ten 10 team, bekend uit de Grand Prix, heeft besloten om het komende seizoen toe te treden to het WK Supersport en mogelijk ook in beide Superstock klassen, het uiteindelijk doel is echter het WK Superbike.
98
Voormalig Superstock 600 kampioen Loris Baz zal het komende seizoen terugkeren naar het MRS Racing team waarmee hij op een Kawasaki aan het Superstock 1000 kampioenschap[ zal deelnemen.
99
Na een spannende strijd met Josh Day wist Michael van der Mark op het circuit van Portimão zijn vierde zege van dit seizoen te pakken, Jed Metcher werd vierde en is daarmee de nieuwe kampioen.
100
Een tiental bochten moest Danilo Petrucci genoegen nemen met de tweede plaats maar eenmaal op kop was de Italiaan niet meer te stuiten en pakte zijn vierde overwinning van dit seizoen.
101
Ook in de tweede vrije training op een overwegend zonnig Portimão was er niemand opgewassen tegen Danilo Petrucci, alhoewel het verschil naar de tweede in het rijtje wel iets kleiner werd.
102
Zonder tegengas van Davide Giugliano is het de vraag wie het op kan nemen tegen een ontketende Danilo Petrucci, de Italiaan was in de eerste kwalificatie 1,3s sneller dan wie dan ook.
103
De eerste dag in Portimão bleek een goede dag te zijn voor de Amerikaan Josh Day. De Revolution Racedays Kawasaki man bleef in de eerste kwalificatie Tomas Krajci en Romain Lanusse voor.
104
Danilo Petrucci wist in het Franse Magny-Cours een ietwat omstreden derde overwinning van het seizoen te pakken. Klassementsleider Davide Giugliano nam geen risico en pakte zo de Superstock 1000 FIM Cup titel.
105
Danilo Petrucci troefde in het Franse Magny-Cours zijn landgenoot Davide Giugliano af en pakte de pole voor de een na laatste race van het seizoen.
106
Het zal er later vandaag om gaan spannen nu Josh Day de pole heeft weten te pakken voor de race op Magny-Cours terwijl klassementsleider Jed Metcher niet verder kwam dan een vijfde tijd.
107
Klassementsleider Davide Giugliano reed in de tweede vrije training op een wederom zonnig maar nog wat fris Magny-Cours naar de snelste tijd maar het verschil met lokale held Sylvain Barrier was miniem te noemen.
108
Met een vierde tijd zou je denken dat Michael van der Mark wel tevreden is, nee dus, het moet morgen beter en dat geld ook voor Tony Covena die problemen had met de derde sector. Roy ten Napel had machinepech na een crash.
109
Met het kampioenschap in het vooruitzicht besloot Davide Giugliano iedereen al even te laten zien wat zijn intenties zijn door iets minder dan drie tonden onder het ronderecord te duiken, een poging nog sneller te gaan leverde hem wel een crash op.
110
Na een snelste tijd in de ochtend verliep de middag in Magny-Cours een stuk minder fijn voor klassementsleider Jed Metcher. Na een crash kwam hij niet verder dan de tiende tijd. Dino Lombardi was snelste en pakte de voorlopige pole.
111
Barni Racing rijder Danilo Petrucci wist op het circuit van Imola zijn tweede overwinning van dit seizoen te pakken na een spannend gevecht met zijn landgenoten Davide Giugliano en Niccolo Canepa.
112
De Nederlandse Superstock rijders hadden wat meer verwacht van de tweede dag in het Italiaanse Imola maar toch zijn ze niet helemaal ontevreden.
113
In een spannend gevecht met Riccardo Russo wist Josh Day op het circuit van Imola zijn tweede overwinning van dit seizoen te pakken. Beste Nederlanders was Michael van der Mark met een vijfde plaats.
114
Het is Althea Ducati rijder Davide Giugliano gelukt om ook in Imola de pole te pakken. De Italiaan bleef zij landgenoot Danilo Petrucci en de Fransman Sylvain Barrier voor.
115
Klassementsleider Jed Metcher heeft zichzelf de beste uitgangspositie gegeven op het vergroten van zijn voorsprong in het EK Superstock 600 klassement. Metcher hield thuisrijders Nicola Morrentino en Fransesco Cocco.
116
Na Sylvain Barrier en Danilo Petrucci was het in de tweede vrije training op het circuit van Imola de beurt aan Althea Ducati rijder Davide Giugliano om de snelste tijd te noteren.
117
De rangorde is weer hersteld in tweede kwalificatie. Danilo Petrucci noteerde namelijk de snelste tijd voor klassementsleider Davide Giugliano en Sylvain Barrier.
118
In de ochtend was Dino Lombardi de snelste man maar in de middag speelde hij tweede viool achter Giuliano Gregorini. Beste Nederlanders was Michael van der Mark met een zevende tijd.
119
In de Duitse Eifel wist Davide Giugliano zijn vierde overwinning van het seizoen te pakken na een kortstondig gevecht met BMW rijder Sylvain Barrier. Roy ten Napel kwam helaas ten val.
120
Het was oranje boven op de Nürburgring want Michael van der Mark bracht de Honda van het Ten Kate Junior Team naar zijn tweede overwinning van dit seizoen.
121
De tweede kwalificatie op de Nürburgring werd deze keer geen ‘strijd’ tussen Davide Giugliano en Danilo Petrucci want daarvoor was Giugliano te snel. De Althea Ducati rijder pakte dan ook de pole.
122
Revolution Racedays Kawasaki rijder Josh Day wist op de Nürburgring zijn eerste pole van het seizoen te pakken. De Amerikaan was in de eindfase net wat sneller dan Jed Metcher die geruime tijd de pole in handen had.
123
Net als in de eerste kwalificatie waren Davide Giugliano en Danilo Petrucci goed op dreef. De twee Italianen staan ook na de tweede vrije training erg dicht op elkaar met daarachter een groot gat naar de rest.
124
Op de deels natte baan kon Danilo Petrucci Davide Giugliano nog niet bijbenen maar in de eerste kwalificatie wisten de twee Italianen elkaar weer te vinden, Giugliano werd snelste maar het verschil was klein.
125
De eerste kwalificatie op de Nürburgring was een groot succes voor de Nederlandse rijders want achter snelste man Stephane Egea wist Michael van der Mark de derde tijd te noteren en kwam Tony Covena terecht op een voorlopige vijfde startplek.
126
Revolution Racedays Kawasaki rijder Josh Day wist in Silverstone zijn eerste overwinning te pakken na een spannend gevecht met Jed Metcher, Riccardo Russo en Romain Lanusse. Er waren technische problemen voor polesetter van der Mark maar wel een zevende plaats voor Tony Covena.
127
Voor de vierde opeenvolgende keer mocht Danilo Petrucci dit seizoen vanaf pole starten, de vorige keren moest hij in de race steeds zijn meerdere erkennen in Davide Giugliano maar op het circuit van Silverstone wist de Bari Racing team rijder de overwinning wel voor zich op te eisen..
128
Het huidige World Superbike seizoen heeft nog vijf raceweekends te gaan maar daarna lijken er een aantal veranderingen te gaan plaatsvinden, de vraag is welke veranderingen.
129
In de Superstock 1000 race op Brno vocht een kwartet rijders voor de overwinning. BMW Italia rijder Sylvain Barrier wist klassementsleider Davide Giugliano van zich af te houden en pakte zo zijn eerste overwinning.
130
Het is Dino Lombardi gelukt om zijn pole positie om te zetten in een overwinning. Het is de eerste overwinning voor de Italiaan op EK niveau. Joshua Day werd tweede en Thomas Krajci werd derde. Michael van der Mark was de beste Nederlander op plaats zes.
131
Danilo Petrucci is tot nu toe ongeslagen in het World Superbike racewekend in het Tsjechische Brno. De Bari Racing rijder wist ook in de tweede kwalificatie de snelste tijd te noteren en pakte zo de pole voor de Superstock 1000 race.
132
Dino Lombari heeft de pole van Joshua Day weten af te pakken voor de race in de EK SuperStock 600. De Italiaan was de enige die de tijd van Day uit de eerste kwalificatie wist te verbeteren. Gamarino hield vast aan de derde tijd en Micheal van der Mark start de race vanaf plaats vijf.
133
Voor de derde maal in het Tsjechische raceweekend wist Danilo Petrucci de snelste tijd te noteren, de Italiaan kreeg deze keer echter wel iets meer tegenstand. Roy ten Napel noteerde de 22e tijd.
134
Bari Racing rijder Danilo Petrucci wist zijn goede vorm uit de eerste vrije training op het Brno circuit vast te houden en plaatste zich op de voorlopige pole voor de Superstock 1000 race.
135
Joshua Day heeft tijdens de eerste kwalificatie voor de SuperStock 600 klasse op het circuit van Brno de snelste tijd gezet en daarmee staat de Kawasaki coureur op de voorlopige pole. Michael van der Mark kwam in deze tijdsessie tot de negende plaats.
136
Tony Coveña is zaterdag op het circuit van het Spaanse Aragon knap als tiende geëindigd. De jonge R6-coureur had zich eerder op die dag al netjes als veertiende gekwalificeerd. Hoewel Coveña een goede start had, kon hij dit helaas geen passend vervolg geven vanwege het gedrang in de eerste bocht. Hierdoor kwam hij in een groepje dat streed om de negende plaats.
137
Davide Giugliano heeft op zijn Althea Ducati de Superstock 1000 race op het Spaanse Aragon weten te winnen, de Italiaan kwam nog flink onder druk te staan van Lorenzo Zanetti maar wist de BMW achter zich te houden.
138
De Australische MtM-RT Motorsports rijder Jed Metcher wist in de Superstock 600 race klassementsleider Romain Lanusse achter zich te houden en pakte de volle 25 punten. Metcher’s teamgenoot Gauthier Duwelz werd derde.
139
Op vrijdagmiddag reed Danilo Petrucci op het Motorland Aragon zijn Bari Racing Ducati naar de voorlopige pole, op zaterdagmiddag wist hij deze met een flinke voorsprong te verzilveren.
140
Danilo Petrucci wist de eerste dag in Aragon naar zijn hand te zetten maar in de ochtend van de tweede dag kwam klassementsleider Davide Giugliano naar voren, Roy ten Napel noteerde een 15e tijd.
141
Bari Racing rijder Danilo Petrucci was ook in de eerste kwalificatie de snelste man voor Davide Giugliano en Sylvain Barrier. Roy ten Napel werd op zijn Domburg Racing Honda 18e.
142
De Fransman Stephane Egea zorgde voor een verrassing door in de eerste kwalificatie voor de EK Superstock 600 race op het Motorland Aragon circuit de snelste tijd te noteren. Michael van der Mar zakte van een fraaie derde plaats naar een voorlopige zevende startplek.
143
In de eerste vrije training voor de Superstock 1000 rijders was het Danilo Petrucci die de snelste tijd op de klokken wist te zetten, klassementsleider Davide Giugliano werd derde. Domburg Racing rijder Roy ten Napel noteerde de elfde tijd.
144
Davide Giugliano wist in het Italiaanse Misano zijn voorsprong op Danilo Petrucci met vijf punten te vergroten nadat de Althea Ducati rijder met een riante voorsprong de overwinning pakte in een race die drie ronden voor het einde werd stilgelegd na een crash van Mical Salac.
145
Giuliano Gregorini was de natte omstandigheden op het circuit van Misano het beste de baas, de Italiaan won de race met een ruime voorsprong op Jed Metcher. De race kende 19 valpartijen waaronder die van Michael van der Mark en Tony Covena.
146
Ook de meeste Superstock 1000 rijders kozen er voor om geen risico te nemen op het natte Monza. Davide Giugliano was een van de vijftien mannen die wel de baan op gingen en hij noteerde de snelste tijd, de pole blijft echter in handen van Danilo Petrucci.
147
De top drie uit de eerste kwalificatie voor de EK Superstock 600 klasse bleef in de tweede kwalificatie gelijk en het is dus Giuliano Gregorini die later vandaag vanaf pole zal mogen vertrekken.
148
Klassementsleider Davide Giugliano nam in de tweede vrije training voor de Superstock 1000 rijders de leiding weer over van Danilo Petrucci, Andrea Antonelli noteerde de derde tijd.
149
In tweede sessie voor de Superstock 1000 rijders op het circuit van Misano mondde uit in een voorlopige pole voor Bari Racing team rijder Danilo Petrucci.
150
De middag in Misano begon met de eerste kwalificatie voor de EK Superstock 600 klasse. Hierin wist de Italiaan Giuliano Gregorini de voorlopige pole te pakken. Michael van der Mark werd op de Ten Kate Junior Team Honda elfde.
151
BMW Italia rijder Lorenzo Zanetti wist na een spannende strijd met Davide Giugliano de Superstock 1000 race op het Italiaanse Monza te winnen. Roy ten Napel werd 21e.
152
MRS Yamaha rijder Romain Lanusse heeft op het Autodromo Nazionale di Monza de EK Superstock 600 race met overmacht gewonnen, naast Lanusse kwamen ook Dino Lombardi en Joshua Day op het podium. Michael van der Mark was met een tiende plaats de beste Nederlander.
153
De voorlopige pole mocht vrijdag dan naar Lorenzo Zanetti zijn gegaan maar in alle andere sessie was Davide Giugliano de snelste man, zo ook in de tweede kwalificatie. De Italiaan start morgen dan ook vanaf pole.
154
Romain Lanusse is voor de race later vandaag duidelijk de te kloppen man. De Fransman wist in beide kwalificaties de snelste tijd te noteren. Beste Nederlander was Michael van der Mark, hij werd 11e.
155
De problemen die Davide Giugliano in de eerste kwalificatie had lijken te zijn opgelost want de Italiaan reed zijn Althea Ducati in de tweede vrije training naar de snelste tijd voor voorlopige polesetter Lorenzo Zanetti.
156
BMW Italia rijder Lorenzo Zanetti wist op Monza de eerste kwalificatie voor de Superstock 1000 klasse op zijn naam te schrijven, de Italiaan was twee tienden sneller dan de eerstvolgende rijder.
157
In de eerste vrije training op het Autodromo Nazionale di Monza stond Romain Lanusse nog achter Giuliano Gregorini maar in de eerste kwalificatie waren de rollen omgekeerd, beste Nederlander was Michael van der Mark met een 18e tijd.
158
In een spannende eerste FIM Superstock1000 race van het seizoen heeft Davide Giugliano op het TT Circuit Assen de overwinning behaald, de Italiaan kwam vlak voor Danilo Petrucci over de finish. Roy ten Napel streed lang voor een vijfde plaats maar werd uiteindelijk als achtste afgevlagd.
159
Na een spannend gevecht met polesetter Jed Metcher en Romain Lanusse wist Michael van der Mark op het TT circuit zijn eerste EK Superstock 600 race te winnen.
160
De tweede dag in de Superstock 1000 klasse kwam op naam van Sylvain Barrier te staan, de Franse BMW Italia rijder was vandaag in de tweede vrije training en de tweede kwalificatie de snelste man en zal zondagochtend vanaf pole mogen vertrekken.
161
MTM-RT Motorsports rijder Jed Metcher wist tijdens de tweede kwalificatie op het circuit van Drenthe de pole te pakken voor de EK Superstock 600 race die later vandaag verreden zal worden, Michael van der Mark werd derde.
162
In de derde training voor de Superstock 1000 klasse zagen we weer een andere naam naar voren komen, na Roy ten Napel en Davide Giugliano was het nu Sylvain Barrier die de snelste tijd voor zijn rekening nam.
163
Althea Ducati rijder Davide Giugliano wist in de eerste kwalificatie op het circuit van Drenthe de snelste tijd te noteren, de Italiaan bleef Sylvain Barrier en Danilo Petrucci voor, Roy ten Napel werd zesde.
164
In de eerste kwalificatie voor de EK Superstock 600 klasse wist Romain Lanusse op zijn Yamaha met een riante voorsprong de voorlopige pole te pakken. Beste Nederlander was Michael van der Mark, hij staat voorlopig zesde.
165
Roy ten Napel is terug in de Superstock 1000 klasse en hoe. De Domburg Racing rijder wist in de eerste vrije training op het TT circuit in Assen de snelste tijd te noteren.
166
Op een nog fris maar zonnig Assen zijn de eerste trainingen voor het World Superbike weekend begonnen. Als eerste waren de jongens van het EK Superstock 600 aan de beurt en daar wist Nelson Major de snelste tijd te noteren, Michael van der Mark werd vierde.
167
In een goed gevulde zaal in het motorcafé van restaurant d’Anner Oele te Annen met sponsoren, pers, genodigden, fans en vrienden werd zaterdag 9 april 2011 het team van Tony Covena gepresenteerd.
168
Door de goede prestaties in zijn debuutjaar in het EK Superstock 600, met twee podiums en een 6e plaats in het eindklassement, hebben Yamaha Europa en Yamaha Nederland besloten van Tony Coveña dit jaar te ondersteunen door een geheel nieuwe Yamaha R6 ter beschikking te stellen.
169
Op het circuit van Assen zullen ze pas voor de eerste keer in actie komen maar nu is er alvast een deelnemerslijst voor het 2011 FIM Superstock 1000 Cup vrijgegeven, onder hen de Nederlander Roy ten Napel.
170
Het is een lange tijd stil geweest rond Domburg Racing maar achter de schermen was het team druk bezig om in 2011 een droom waar te kunnen maken en het is gelukt. Domburg Racing zal in het EK de Nederlandse kleuren gaan verdedigen met Roy Ten Napel in de FIM Superstock 1000 klasse en de jonge Tristan Lentink in de EK Superstock 600.
171
BMW Italia rijder Ayrton Badovini wist op het Masaryk circuit bij Brno ook de zesde race van dit seizoen te winnen en is tot nu toe ongeslagen maar deze keer maakte Lorenzo ‘Zorro’ Zanetti het hem nog flink lastig.


Racesport.nl partner