Tag resultaat

1
Jasper Iwema zal eind deze maand opnieuw aan de start verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Drent heeft een wildcard toegewezen gekregen voor de Hertz British Grand Prix in Silverstone.
2
Jasper Iwema krijgt geen wildcard voor de Tsjechische Grand Prix die op 17 augustus aanstaande wordt verreden op het circuit van Brno. Dit nieuws heeft Iwema zaterdag bekend gemaakt.
3
Pepijn Bijsterbosch en Nigel Walraven hebben een wildcard toegewezen gekregen voor de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap in Assen.
4
Tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike kampioenschap op het TT Circuit Assen zal Kervin Bos aan de start verschijnen in de World Superbike klasse. De Nederlander zal op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda uitkomen in de nieuwe EVO klasse.
5
Vol enthousiasme keek Pepijn Bijsterbosch uit naar deelname aan de World Supersport wedstrijd op de Nürburgring. Ondanks een schriftelijke toezegging heeft Team Bijsterbosch nu van de WSBK organisatie te horen gekregen dat de wildcard deelname is ingetrokken.
6
Na zijn uitstekende race tijdens de TT van Assen rijdt Bryan Schouten in het weekend van 27, 28 en 29 september opnieuw met een wildcard in de Moto3 op het circuit van Aragón.
7
Na een glansrijke overwinning als wildcardrijder in de European Junior Cup, tijdens het World Superbike evenement in Assen, krijgt Bo Bendsneijder opnieuw de kans zich te bewijzen op een Honda CBR500R.
8
Naast de vaste World Supersport deelname van Michael van der Mark en de eerdere bevestiging van Pepijn Bijsterbosch zal ook Leon Bovee tijdens de Duitse ronde van het World Supersport kampioenschap op de Nürburgring middels een wildcard aan de start verschijnen.
9
Tijdens de World Superbike ronde op de Nürburgring in Duitsland krijgt Michael van der Mark gezelschap van een landgenoot. Pepijn Bijsterbosch heeft namelijk een ‘one event’ wildcard gekregen voor deelname aan de World Supersport race op 1 september.
10
Het was Thomas van Leeuwen afgelopen zaterdag niet gegund aan de finish te komen tijdens de Iveco TT van Assen. De wildcard coureur uit Wezep, die startte vanaf de drieëndertigste plek werd in de wedstrijd achtereenvolgens geconfronteerd met een jumpstart, een crash van een collega en mechanische problemen.
11
De Nederlander Tony Coveña neemt dit weekend met een wildcard deel aan de World Supersport wedstrijd op het circuit van Donington Park. De coureur uit Den Haag wist tijdens de kwalificatie de dertigste tijd op de klok te zetten, een positie waarmee de Nederlander zeker niet tevreden was.
12
Volgend weekend zal EK Superstock 600 coureur Tony Covena op het circuit van Donington Park met een wildcard deelnemen aan de vijfde ronde van het 2013 World Supersport kampioenschap.
13
Als wildcard rijder mocht ‘bad’ Bo Bendsneijder deelnemen aan de PATA European Junior Cup powered by Honda wedstrijd op het TT circuit Assen.
14
Dutch Supersport coureur Kevin van Leuven zal op 28 april met een wildcard aan de start verschijnen tijdens de Nederlandse ronde van het World Supersport kampioenschap op het TT circuit Assen.
15
Dutch Supersport coureur Leon Bovee zal met een wildcard deel gaan nemen aan de Duitse ronde van het World Supersport kampioenschap welke begin september wordt verreden op het beroemde Nurburgring circuit.
16
Naast het al in Laguna Seca deelnemende Attack Performance team zal er in Indianapolis nog een CRT wildcard zijn, te weten die van het GPTech team dat als rijder Aaron Yates heeft ingeschakeld.
17
Het duurt nog even, Motegi is de 15e van de 18 races in dit seizoen, maar er is al naar buiten gekomen dat Katsuyuki Nakasuga voor de Japanse Grand Prix een wildcard heeft gekregen.
18
Het huidige seizoen zal Casey Stoner in ieder geval nog afmaken maar er gaan ook al geruchten dat de Australiër in 2013 wel eens als wildcard op Phillip Island in actie zou kunnen komen.
19
De Duitse Nina Prinz zal tijdens de Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring van start gaan in de Moto2 klasse.
20
Als enige Nederlander heeft Bryan Schouten een wildcard voor de 82e Dutch TT in Assen gekregen. Schouten zal op 30 juni uitkomen in de Moto3-klasse.
21
Na twee trainingen op een natte baan wist Rob Hartog met zijn Motovudu KTM op een droog en zonnig Assen een tweede plaats te behalen achter de Pool Adrian Pasek.
22
Bij zijn eerste keer op de Motovudu KTM 690 Duke wist wildcard Rob Hartog een goede indruk achter te laten, de Abbekerker wist op een nat Assen de vierde tijd te realiseren.
23
Ondanks de eerdere berichten deze week zal Twan van Poppel toch aan de start verschijnen tijdens de Nederlandse ronde van het WK Supersport komende raceweekend op Assen.
24
Het Attack Performance team heeft laten weten tijdens de Amerikaanse MotoGP races op Laguna Seca en Indianapolis als wildcard in de CRT klasse van start te willen gaan.
25
Ondanks een spetterende openingsrace tijdens de ONK Paasraces in Assen heeft Twan van Poppel bekendgemaakt af te zien van deelname aan de World Supersport race in Assen. De TGR Motorsport coureur had samen met Stuart Voskamp een wildcard toegewezen gekregen voor de Nederlandse ronde van het kampioenschap.
26
Met nog ruim anderhalve week te gaan voor de World Superbike races op het TT Circuit in Assen is het tijd om bekend te maken welke coureur de door Racesport.nl vergeven Motovudu Wildcard heeft gekregen, zijn naam is Rob Hartog.
27
De KTM European Junior Cup begint haar tweede seizoen op 22 april tijdens het World Superbike weekend op het TT Circuit in Assen en voor deze eerste race van het seizoen mag Racesport.nl een ‘Motovudu Wildcard’ toewijzen aan een Nederlandse deelnemer.
28
Sinds Troy Bayliss gestopt is met racen duikt er eens in de zoveel tijd wel een verhaal op dat de Australiër een comeback zou gaan maken, zo wordt Bayliss nu genoemd als mogelijke wildcard voor de races op Imola.
29
Ruim een maand geleden kwam naar buiten dat Bimota terug wil keren in het WK Superbike, inmiddels lijken de plannen wat concreter te zijn en wordt gedacht aan een aantal wildcards in 2013 om dan in 2014 een heel World Superbike seizoen te gaan rijden maar het kan misschien ook sneller gaan.
30
David Johnson, een oude bekende uit het ONK paddock, zal eind februari zijn WK Superbike debuut gaan maken. De Australiër en het Rossair AEP Racing team hebben voor de openingsrace een wildcard gekregen.
31
Er was lange tijd veel weerstand tegen de Grand Prix van Japan maar het lijkt er op dat we op Motegi het grootste startveld van dit seizoen zullen zien met de toevoeging van maar liefst twee Japanse wildcards.
32
Ben Bostrom heeft een druk weekend voor de boeg op Laguna Seca want naast zijn deelname aan het AMA Superbike op de Jordan Suzuki zal de Amerikaan ook als wildcard deelnemen aan de MotoGP race.
33
Tijdens de Dutch TT staat voor het eerst een Nederlander aan de start in de Moto2. Michael van der Mark heeft namelijk een wildcard gekregen voor de Nederlandse ronde van dit sterk bezette wereldkampioenschap.
34
Niet minder dan vier Nederlandse motorcoureurs hebben een wildcard gekregen voor de Dutch TT, die op zaterdag 25 juni a.s. in Assen wordt verreden. Bryan Schouten, Ernst Dubbink, Jerry van de Bunt en Thomas van Leeuwen krijgen de kans om zich te kwalificeren voor de race in de 125cc categorie.
35
Het Samsung Crescent Suzuki team heeft besloten om niet als wildcard deel te nemen aan het WK Superbike op Donington Park, in de plaats daarvan zullen John Hopkins en Jon Kirkham later in het seizoen in actie komen op Silverstone.
36
Over iets meer dan een week keert Roy ten Napel op de Nürburgring door middel van een wildcard terug naar de klasse waarin hij in 2008 actief was, de FIM Cup Superstock 1000 klasse welke in het bijprogramma van het WK Superbike wordt verreden.
37
De internationale motorbond FIM heeft aan de KNMV de namen bevestigd van de rijders die een wildcard krijgen voor de GP 125cc tijdens de Dutch TT in Assen. Ernst Dubbink, Roy Pouw, Pepijn Bijsterbosch en Jerry van de Bunt mogen zich gaan kwalificeren voor de race die zaterdag 26 juni om 11.00 uur op de Drentse hei van start gaat.


Racesport.nl partner