De Gran Premio Michelin de Aragon is komend weekend niet alleen één van de thuis Grand Prix’s voor Marc Marquez, het is tevens de tweehonderdste Grand Prix start voor de Repsol Honda Team coureur.

Marc Marquez maakte in het seizoen 2008 als15-jarige coureur zijn debuut als Grand Prix coureur tijdens de Portugese ronde van het kampioenschap in de 125cc klasse. Tijdens zijn tweede Grand Prix, op het circuit van Changhai in China, toonde de Spanjaard meteen al zijn klasse door zijn eerste WK punten te scoren. Niet veel later in het seizoen, tijdens de British Grand Prix op het circuit van Donington Park, kwam daar zijn eerste podiumfinish bij. De eerste overwinning liet vervolgens iets langer op zich wachten, deze werd behaald in het seizoen 2010 tijdens de Italiaanse Grand Prix.

Deze overwinning was het begin van meer, meer overwinningen en grote successen, zo wist de Spanjaard in hetzelfde seizoen maar liefst negen races op zijn naam te schrijven met als eindresultaat zijn eerste wereldtitel.

Inmiddels is Marquez bezig aan zijn twaalfde Grand Prix seizoen en, op de eerste twee reeds genoemde seizoenen na, wist hij tot nu elk jaar bij de eerste drie te eindigen in het kampioenschap. Met inmiddels zeven wereldtitels op zak, en de achtste waarschijnlijk op komst, mag de Repsol Honda Team coureur zich inmiddels tot ’s werelds beste coureurs ooit noemen, en dat pas op 26-jarige leeftijd.

Tijdens de voorgaande MotoGP race in Misano scoorde Marquez zijn 77e Grand Prix overwinning waarmee hij op de lijst van coureurs met het grootste aantal GP-zeges MotoGP Legend Mike Hailwood passeerde en nu de vierde plaats inneemt en alleen Giacomo Agostini (122), Valentino Rossi (115) en Angel Nieto (90) nog voor zich moet dulden.

Marc Marquez: “Na een fantastische overwinning in Misano ben ik gemotiveerd en enthiousiast om weer te gaan racen, vooral in Aragon, waar ik me echt thuis voel omdat het zo dicht bij Cervera is – de geboorte- en woonplaats van Marquez. Het is het circuit waar de meeste mensen uit mijn woonplaats komen kijken en deze fans helpen me altijd om me iets extra’s te geven. We hebben een ruime voorsprong in het kampioenschap, maar het verandert niets aan de manier waarop we het weekend benaderen, we blijven pushen en proberen te gaan voor het maximaal haalbare. Laten we eens kijken wat er komend weekend in Aragon gaat gebeuren.”

De afgelopen drie seizoenen wist Marquez op Motorland Aragon de MotoGP race op zijn naam te schrijven. Gaat de Spanjaard komend weekend tijdens zijn 200e Grand Prix start zijn 78e overwinning behalen en zijn inmiddels al indrukwekkende gemiddelde nog verder opschroeven?

 

Handige links Misano MotoGP Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App