2020 editie GAMMA Racing Day met publiek

570

Publiek is, na reservering, welkom op de GAMMA Racing Day die wordt verreden op 26 en 27 september aanstaande op het TT Circuit Assen. De organisatie verwacht met een speciaal ontwikkeld protocol te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM voor evenementen.

Reserveren noodzakelijk
Verdeeld over de tribunes, normaal goed voor ruim 50 duizend zitplaatsen, worden maximaal 10.000 bezoekers per dag toegelaten die middels een geplaceerd boekingssysteem vooraf een stoeltje op de tribune kunnen reserveren. Iedere bezoeker, jong of oud moet vooraf een toegangskaartje reserveren. De taluds en paddock blijven gesloten voor bezoekers. Een uitgekiend verkeersplan voorziet dat bezoekers dichtbij de geboekte tribune parkeren.

Manager Marketing en Communicatie Laurens Miedema namens GAMMA:Ik ben blij dat de GAMMA Racing day kan zijn wat het is, een feestje en cadeautje voor onze klanten. Helaas anders dan we gewend zijn maar toch. Dus houd eind augustus de GAMMA media in de gaten, zoals onze folder en instagram. Want als je er bij wilt zijn, wees dan snel!”

 Organisator Lee van Dam van LDP International: “Het programma van de GAMMA Racing Day kon ook zonder publiek worden verreden, maar het is natuurlijk fantastisch dat we, weliswaar in beperkte getale, tóch publiek kunnen toelaten. Wij moeten via een online geplaceerd reserveringsyssteem bij houden wie waar komt te zitten op de tribune en daar ook op toezien. Dit brengt extra kosten met zich mee en om die reden betaalt een bezoeker bij zijn reserving voor de GAMMA Racing Day 1 euro reserveringskosten per kaartje. Daarnaast is het vanwege de beperkte capaciteit belangrijk dat wie reserveert, ook daadwerkelijk gebruik maakt van zijn of haar reservering. GAMMA verleent vervolgens in de bouwmarkt weer 5 euro korting op vertoon van het GAMMA Racing Day entreebewijs.”

Directeur Peter Oosterbaan van het TT Circuit Assen: “Gezien de grootte van onze accommodatie, met een reguliere capaciteit van ruim 50 duizend zitplaatsen, kan de organisatie van de GAMMA Racing day op een goede en verantwoorde wijze nu 10.0000 toeschouwers hosten. Alleen al de langste tribune van Europa, bestaande uit Winterdijk-, GT-, Hoofd- en Haarbochttribune beslaan een oppervlakte van circa 16.000 vierkante meter. Wij verdelen het maximum aantal bezoekers niet alleen over deze tribunes, maar ook over de Strubben- en TT Worldtribunes, veilig in de buitenlucht.”

Van de tribune in een F1-bolide
De GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen vindt dit jaar voor het eerst plaats ná de zomer en wel op zaterdag 26 en zondag 27 september. Ook dit jaar kunnen racefans genieten van onder meer races met échte Formule 1-bolides in BOSS GP, autoraces in de Supercar Challenge, de Mazda MX5 Cup en Ford Fiësta Cup, motorraces in de BeNeCup, races met 250cc GP-Superkarts, de snelste karts ter wereld en exclusieve demonstraties. Uniek dit jaar is dat bezoekers, vanaf de tribunes, kans maken om als passagier bij oud F1-coureur Robert Doornbos in te stappen voor een unieke ‘F1 Experience’. Tussen de bedrijven door vermaakt Red Bull motorstuntman en meervoudig kampioen Aras Gibieza de bezoekers met zijn ’free style show’.

Kaarten zijn dus enkel en alleen te boeken via het online boekingssysteem op gammaracingday.nl, vanaf 31 augustus aanstaande. Aan de kassa’s van het TT Circuit Assen zijn voor de GAMMA Racing Day geen toegangskaarten verkrijgbaar!”

 



Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App