Nadat de 2020 editie van de Gran Premio d’Italia Oakley eerder uitgesteld werd vanwege de uitbraak van het coronavirus is het nu definitief dat het evenement dit seizoen niet door zal gaan. De FIM, IRTA en Dorna Sports hebben nu officieel bekend gemaakt dat het evenement geen deel uit zal maken van de eventuele nieuwe 2020 MotoGP kalender.

Het spectaculaire Autodromo Internazionale del Mugello staat normaalgesproken garant voor spectaculaire MotoGP race en de geweldige sfeer op en rondom de baan. Het historische Italiaanse circuit in de Toscaanse heuvel zal het dit seizoen echter moeten doen zonder Grand Prix evenement,

Het circuit, in 1976 voor het eerst gastheer van een ronde van het MotoGP wereldkampioenschap en sinds 1991 jaarlijks een vaste waarde op de kalender, moet het in 2020 dus voor het eerst in 30 jaar doen zonder MotoGP evenement, dit vanwege het feit dat de FIM, IRTA en Dorna Sports geen kans zien het circuit op te nemen in de eventueel nieuw te vormen MotoGP kalender voor dit jaar.

Paolo Poli, CEO Mugello Circuit: “Ondanks de gezamenlijke inspanningen om een praktische oplossing te vinden blijkt het onmogelijk om nog dit seizoen een evenement te organiseren dat openstaat voor toeschouwers. Dit in combinatie met de moeilijkheden die de huidige situatie met zich meebrengt zorgt ervoor dat we als circuit niet in staat zijn om een nieuwe datum te vinden voor de Italiaanse Grand Prix. Ik wil al onze fans bedanken, fans die ons tijdens deze maanden hebben gesteund en aangemoedigd, en hen uitnodigen om in 2021 weer naar Mugello te komen voor wat, zoals altijd, één van de meest iconische evenementen van het seizoen zal zijn.”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “Het is met pijn in ons hart dat we het niet doorgaan van het evenement in Mugello aan moeten kondigen. Helaas zijn we er niet in geslaagd om een oplossing te vinden voor de logistieke en operationele problemen als gevolg van de huidige corona pandemie. Het lukt dus niet om later dit jaar nog een bezoek te brengen aan deze geweldige locatie. Het is een groot verlies, want Mugello is een van de mooiste circuits ter wereld en we zijn er erg trots op dat we het de thuisbasis van de Italiaanse Grand Prix kunnen noemen. Namens Dorna wil ik de fans bedanken voor het begrip en het geduld dat ze hebben getoond terwijl we wachten op een verbetering van de situatie. We kijken er erg naar uit om volgend seizoen terug te keren naar Mugello voor weer een prachtig raceweekend.”

Mocht het MotoGP seizoen binnenkort weer van start gaan – de planning is dat het seizoen hervat zal worden in het weekend van 17 t/m 19 juli in Jerez maar een officiële bevestiging laat al een aantal weken op zich wachten – dan lijkt de 2020 MotoGP kalender er als volgt uit te gaan zien:

 • 17-19 juli: Jerez 1
 • 24-26 juli: Jerez 2
 • 07-09 augustus: Brno
 • 14-16 augustus: Red Bull Ring 1
 • 21-23 augustus: Red Bull Ring 2
 • 04-06 september: Misano 1
 • 11-13 september: Misano 2
 • 25-27 september: Aragón 1
 • 02-04 oktober: Aragón 2
 • 09-11 oktober: Le Mans (twijfelgeval)
 • 23-25 oktober: Barcelona-Catalunya
 • 06-08 november: Valencia 1
 • 13-15 november: Valencia 2

Bovengenoemde Grand Prix evenementen zullen allen verreden worden achter gesloten deuren en zonder media en publiek.

Naast bovengenoemde data is Dorna nog voornemens om een Grand Prix aan de kalender toe te voegen in Thailand (27-29 november) en Maleisië (14-16 december). Deze twee evenementen zullen echter uitsluitend plaatsvinden indien er een mogelijkheid is om de circuits open te stellen voor het publiek. Mocht dit niet het geval zijn dan zal het 2020 MotoGP seizoen in het weekend van 13-15 november afgesloten worden op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App