De organisatoren van de North West 200 hebben maandag officieel bevestigd dat 2020 editie van het bekende Roadracing evenement is afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. De eerstvolgende editie staat nu gepland van 09 t/m 15 mei in 2021.

Nadat de North West 200 organisatie in eerste instantie de oorspronkelijke datum van het evenement (12 t/m 16 mei) al had moeten verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar heeft men nu besloten om ook af te zien van deze datum en de 2020 editie in zijn geheel te annuleren.

Officieel statement North West 200 organisatie:
Sinds maart zijn de organisatoren van de NW200 in overleg met alle betrokken instanties om de mogelijkheid te onderzoeken om het evenement op een later tijdstip in 2020 uit te voeren. We hebben gecorrespondeerd met ambtenaren van de N.I. Executive en de Causeway Coast en de Glens Borough Council plus alle belanghebbenden van de NW200, waarbij we elke optie die ons ter beschikking werd gesteld in overweging hebben genomen. Ondanks deze inspanningen is het nu duidelijk dat de verstoring en de onzekerheid die het virus de komende maanden zal blijven veroorzaken het onmogelijk maken om de uitgebreide planning, die een evenement als de North West 200 met zich meebrengt, op een verantwoorde wijze te kunnen uitvoeren. Met deze wetenschap hebben Coleraine en de District Motor Club een noodzakelijke beslissing genomen en besloten om de races in 2020 af te gelasten. Wij verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak dat deze beslissing zal veroorzaken voor onze deelnemers, vrijwilligers en racefans.”

Nu het evenement in 2020 definitief is afgelast heeft de organisatie meteen al wel een voorlopige datum bekend gemaakt voor het evenement in 2021. Hoewel het nog een voorlopige datum betreft staat het evenement komend seizoen van 09 t/m 15 mei op de kalender.

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App