2020 FIM CEV Repsol seizoen definitief van start

11
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Estoril 2019 | foto© Nico Schneider

Het 2020 FIM CEV Repsol gaat binnenkort definitief van start. Begin juli zullen de eerste twee wedstrijdweekenden worden verreden op Portugees grondgebied, te weten op Circuito do Estoril en het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão.

De FIM CEV Repsol organisatie heeft bekend gemaakt dat, na een lange onderbreking vanwege de uitbraak van het coronavirus, de eerste twee wedstrijdweekenden in Estoril en Portimâo definitief door zullen gaan. Vanwege protocollen en reisbeperkingen zijn de data echter wel aangepast, de races zullen hierdoor niet op zondag maar respectievelijk op maandag en dinsdag worden verreden.

Onderstaand de schema’s van de twee inmiddels bevestigde evenementen.

Estoril:

  • Zaterdag 4 juli: CEV officiële testdag
  • Zondag 5 juli: CEV officiële testdag
  • Maandag 6 juli: kwalificaties
  • Dinsdag 7 juli: races

Categorieën: Moto3 Junior Wereldkampioenschap, Moto2 Europees Kampioenschap (2 races) en European Talent Cup (2 races).

Portimâo:

  • Vrijdag 10 juli: CEV officiële testdag
  • Zaterdag 11 juli: CEV officiële testdag
  • Zondag 12 juli: kwalificaties
  • Maandag 13 juli: races

Categorieën: Moto3 Junior Wereldkampioenschap, Moto2 Europees Kampioenschap (2 races), en European Talent Cup.

Nederlanders
Op dit moment hebben zich drie Nederlandse deelnemers een vaste startplaats in het kampioenschap, te weten Zonta van den Goorbergh, Justin Fokkert en Collin Veijer. Alle drie jonge Nederlandse talenten komen uit in de European Talent Cup.

Covid-19 protocol
De FIM CEV Repsol organisatie en de genoemde circuits werken nauw samen met de sport- en gezondheidsautoriteiten om ervoor te zorgen dat de FIM CEV Repsol races in een veilige omgeving plaats kunnen vinden en de vereiste maatregelen op de gespecificeerde data volgen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een Covid-19 protocol waarin de richtlijnen die moeten worden gevolgd en de maatregelen die zijn genomen, zoals de vermindering en strikte controle van het aantal mensen in de paddock, temperatuurcontroles voorafgaand aan de toegang, medische zorg indien van toepassing, en sociale distantie, worden toegelicht.

Kalender
Verdere updates over het vervolg van de FIM CEV Repsol-kalender zullen worden gepubliceerd nadat de officiële FIM MotoGP wereldkalender is gepubliceerd.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App