2020 FIM Sidecar World Championship in zijn geheel afgelast

12
bennie-streuer
Bennie Streuer & Ilse de Haas - IDM Assen | foto© Henk Teerink

Na diverse pogingen om de 2020 kalender te reorganiseren i.v.m. de uitbraak van het coronavirus en gesprekken met diverse lokale organisatoren hebben de FIM, de promotor RKB-F1/Santander Salt Ltd, de nationale bonden van Kroatië, Hongarije, Duitsland, Groot-Brittannië, Portugal tot hun spijt het besluit moeten nemen om het 2020 FIM Sidecar World Championship in zijn geheel af te gelasten.

Na twee prachtige IDM Sidecar races op het TT Circuit Assen is er nu dus minder goed nieuws voor de liefhebbers van de zijspannen. Het 2020 FIM Sidecar World Championship in zijn geheel afgelast.

Roger Body, RKB-F1-Santander Salt Ltd CEO: “Een teleurstellend einde van wat een zeer moeilijke 3-4 maanden zijn geweest. Heel veel mensen hebben echt hard gewerkt om het 2020 FIM Sidecar World Championship te kunnen organiseren en door te laten gaan. We hopen allemaal dat het stappenplan voor 2021 duidelijker is en dat we in staat zijn om komend seizoen een FIM Sidecar World Championship kalender samen te stellen die deze naam waardig is. Eén ding is zeker: het vele werk en de planning die al zijn gedaan, zullen niet worden verspild. We hebben een solide relatie en de steun van de FIM.”

Jorge Viegas de FIM-voorzitter: “Hoewel dergelijke beslissingen altijd teleurstellend zijn, zullen de FIM en RKB-F1/Santander Salt Ltd blijven samenwerken om te zorgen voor een sterk kampioenschap in 2021, zodat alle partijen zich positief kunnen profileren. Ik wil de nationale federaties, organisatoren, officials, teams, renners en alle betrokkenen bedanken voor hun begrip en steun tijdens deze uitdagende periode”.

Team Streuer (Bennie Streuer en Ilse de Haas) en Drugsadvies Sidecarshop Racing (Kees Endeveld en Hendrik Crome) waren dit seizoen de twee Nederlandse combinaties die voornemens waren om van start te gaan in het 2020 FIM Sidecar World Championship.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App