2021 editie Classic Race Demonstratie Luttenbergring gaat definitief door

5715
Classic-Race
Classic Race Demonstratie Luttenbergring 2020 | foto© Hendrik Jan Lotterman

Op 18 september 2021 vindt de Classic Race Demonstratie Luttenbergring plaats op het stratencircuit de “Luttenbergring”. Bekend door de vermaarde “Raalte Races” voor motoren, tijdens de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Alle benodigde vergunningen zijn verleend door Gemeente Raalte waardoor het evenement, weliswaar met aangescherpte maatregelen, definitief door kan gaan.

Na een geslaagde Corona-Editie in 2020 bleef het lang onzeker of het evenement dit jaar door kon gaan. Het bestuur van de Stichting Behoud Luttenbergring is dan ook blij alle 280 ingeschreven deelnemers vanaf zaterdag 28 augustus een definitieve bevestiging te kunnen sturen.







De vergunning werd verleend op basis van een doorstroom-evenement. Dat betekent dat er langs het circuit en op het rennerskwartier per persoon 5m2 vrije ruimte moet zijn, voorzien van gescheiden looproutes.

Bestuur Stichting Behoud Luttenbergring: “Gelukkig hebben we dankzij meerdere grondeigenaren die ruimte zodat mensen kunnen rondlopen langs de prachtige Monumentenbochten en op het rennerskwartier. Er wordt géén gebruik gemaakt van vaste zitplaatsen, of meegebrachte klapstoelen.”

Het opzoeken van vrije ruimte en doorstroming is juist de sleutel voor succes.

Bestuur Stichting Behoud Luttenbergring: “Het circuitterrein bestrijkt ruim twee kilometer aan wandelroutes, maar is niet té groot om scherp toezicht te kunnen houden. We willen het vooral bij start-finish en in de Tiesbocht beter organiseren als vorig jaar, al hebben we toen ook laten zien dat we er alles aan doen.”

Entree bedraagt voor bezoekers € 7,50 inclusief een programmaboek. Het evenement begint zaterdagochtend om 09:30 uur met trainingen, en duurt tot 18:00 uur.

  • Verder wordt door beveiliging gehandhaafd op de volgende regels:
  • Registratieplicht voor IEDEREEN door gecertificeerde beveiligers.
  • Gezondheidscheck (triage).
  • Altijd 1,5 meter afstand, overál, met handhaving.
  • Bezoekersstromen scheiden door looproutes.
  • Hygiëne maatregelen.
  • Huisdieren zijn op geen enkele wijze toegestaan.
  • Deelnemerstent aan 3 zijden open i.v.m. ventilatie.
  • Overtreding regels betekent verwijdering.

Bestuur Stichting Behoud Luttenbergring: “Door het vertrouwen van de Gemeente Raalte, de omliggende grondeigenaren, en alle aanwonenden die ons evenement een warm hart toedragen is het toch mogelijk geworden in 2021 nog een Classic Race Demonstratie te organiseren, zonder al te grote concessies.  Mede dankzij het goed verlopen evenement van 2020. Tegelijkertijd beseffen we als organisatie dat we nu, nog meer als vorig jaar, onder een vergrootglas liggen. Wij voelen dan ook een grote verantwoordelijkheid om het evenement dit jaar nog ordentelijker te laten verlopen, zonder al te veel in te boeten aan gezelligheid. Graag tot ziens op 18 september, in de mooiste bochten van Nederland.”

Om één en ander soepel te laten verlopen zal naast extra beveiliging, ook de organisatie zelf extra toezichthouders inzetten. Daarmee hoopt de organisatie op een gezellig evenement in goede sfeer, en met mooi weer!

Voor meer info: www.luttenbergring.nl



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter