2021 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender: Assen is terug

161
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Red Bull Content Pool

De Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie heeft woensdag 25 november de eerste voorlopige kalender voor het seizoen 2021 bekend gemaakt. Goed nieuws voor de Nederlandse motorsportfans: Assen maakt na een jaar aanwezigheid namelijk weer deel uit van de kalender.

Assen maakt in 2021 weer deel uit van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Dit nieuws kunnen we opmaken uit de woensdag 25 november bekendgemaakte kalender. Het Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen zal komend seizoen bestaan uit veertien races verdeeld over een zevental raceweekenden, raceweekend die allen plaats zullen vinden in het bijprogramma van een ronde van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het seizoen zal worden geopend tijdens het eerste Europese MotoGP weekend van 2021 in het weekend van 01-02 mei op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera. Na Mugello en de Sachsenring staat in het weekend van 26-27 juni het TT Circuit Assen op het programma. Goed nieuws dus voor de Nederlandse fans nadat de klasse in 2020 geen deel uitmaakte van Nederlands grootste eendaagse sportevenement.

Na Assen staan vervolgens Finland, Oostenrijk op het programma waarna het seizoen in het weekend van 11-12 september afgesloten zal worden in Aragon.

Goed nieuws dus voor de Nederlandse wegracefans, maar niet alleen voor de fans, ook voor het Nederlandse talent Collin Veijer die komend seizoen als enige landgenoot aan de start zal verschijnen en zich hiermee in Assen dus kan presenteren voor zijn thuispubliek.

Officiële test

  • 15-16 april – Spanje – Circuito de Jerez

Voorlopige 2021 Red Bull MotoGP Rookies Cup kalender:

  • 01-02 mei – Spanje – Circuito de Jerez
  • 29-30 mei – Italië – Autodromo del Mugello
  • 19-20 juni – Duitsland – Sachsenring
  • 26-27 juni – Nederland – TT Circuit Assen
  • 10-11 juli – Finland – KymiRing
  • 14-15 augustus – Oostenrijk – Red Bull Ring
  • 11-12 september – Aragón – MotorLand Aragón

Opvallend is dat naast de Red Bull MotoGP Rookies Cup ook de FIM Enel MotoE World Cup in 2021 deel uitmaakt van de Nederlandse ronde van het MotoGP wereldkampioenschap. De Dutch TT is hiermee uniek en de enige Grand Prix waar twee verschillende categorien deel uitmaken van het bijprogramma.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App