2021 WorldSSP kampioen Dominique Aegerter: “Ik heb hier bijna geen woorden voor”

2788
dominique-aegerter
Dominique Aegerter 2021 WorldSSP kampioen | foto© GeeBee Images

Dominique Aegerter is de 2021 World Supersport kampioen! Een derde plaats tijdens de tweede race zondag op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië was ruim voldoende om de titel veilig te stellen. Het is de tiende World Supersport titel voor Ten Kate Racing en de elfde in totaal. Het is de eerste wereldtitel van het Nederlandse team als Ten Kate Racing Yamaha.

Zondagmiddag werd de tweede World Supersport race op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië verreden. Dominique Aegerter begon met een voorsprong van 52 punten in het kampioenschap aan de wedstrijd. Als de Ten Kate Racing Yamaha rijder erin slaagde om na afloop van de race 50 punten of meer voor te staan, dan zou de wereldtitel binnen zijn. Aegerter moest vanaf de tweede startrij vertrekken.







Aegerter had een goede start, maar moest in de eerste bocht uitwijken voor een crash vlak voor hem waar ook titelconcurrent Steven Odendaal bij betrokken was. Aegerter kwam vanaf de negende plaats met een strak en hoog tempo snel naar voren. In de zevende ronde kwam de Zwitser aan op de derde plaats en deze positie wist hij tot de finish vast te houden. Deze veertiende podiumplaats van het seizoen was ruim voldoende om de wereldtitel veilig te stellen.

Dominique Aegerter: “Ik heb hier bijna geen woorden voor. We hebben een fantastisch seizoen gehad met meer dan tien overwinning en veertien podiumplaatsen. Het is geweldig om als nieuwkomer in deze klasse gelijk wereldkampioen te worden. Ik wil het Ten Kate Racing Yamaha team bedanken, want ze hebben dit seizoen fantastisch werk geleverd. Ook vandaag was de motor weer beter dan gisteren. Ik had een beetje geluk in de eerste bocht, maar ik ben blij om op het podium te eindigen. Ik wil ook al mijn sponsoren bedanken, want zonder hen stond ik hier niet. Vanavond is het tijd om feest te vieren!”

Ten Kate Racing kan met het succes van Dominique Aegerter opnieuw een hoofdstuk toevoegen aan hun al indrukwekkende erelijst!

✅De eerste wereldtitel voor Dominique Aegerter 🇨🇭
✅De 10e World Supersport titel voor Ten Kate Racing 🇳🇱
✅De 11e wereldtitel voor Ten Kate Racing 🇳🇱
✅De 1e wereldtitel voor Ten Kate Racing Yamaha 🇳🇱💙

 



Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter