BeNeCup Zijspannen: Van Loo – Charlot op pole in Chimay

502

Tweede startplaats voor Kees Kentrop & Danny de Haas in Chimay | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

De zijspan combinatie Didier van Loo & Felix Charlot vertrekt zondag in Chimay vanaf de pole. De Belgische combinatie dook in de allerlaatste ronde van de derde kwalificatie nog onder de tot dan toe snelste tijd Kees Kentrop & Danny de Haas die de tweede startplaats wisten te behalen.







In tegenstelling tot de andere klassen werd de kwalificatie voor de zijspannen zaterdagmiddag in Chimay beslist in de derde en afsluitende kwalificatie training.

Tot aan de laatste minuut streden de Nederlandse combinaties van Kees Kentrop & Danny de Haas en Colin Nicholson & Ilse de Haas voor de pole maar in de allerlaatste ronde werden de twee Nederlandse combinatie terugverwezen naar de tweede en derde startplaats toen het duo Didier van Loo & Felix Charlot nog onder de tot dan toe snelste tijd wist te duiken.

John Smits & Gunther Verbrughe, na de eerste twee kwalificaties nog het snelst, moesten uiteindelijk genoegen nemen met de vierde startplaats.

Hilbert Talens & Remco Moes kwalificeerden zich als achtste, net voor Wout Vermeulen & Toon Harthoorn die zondag vanaf de negende plaats op de grid aan de twee races mogen beginnen.

Volledig tijdschema en uitslagen Chimay