Wilbers-J&I Racing (Bastien Mackels- Wim van Den Broeck) hebben zondag de 2019 editie van de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps op hun naam geschreven. Het Belgische duo was na zes uur wedstrijd het snelst voor Dunlop Test Team (Xavier Siméon-Julian da Costa) en HCR-Ducati Lux (Marc Fissette, Didier Jadoul en Stéphane Mertens).

Dat het weer vaak een belangrijke rol speelt op Spa-Francorchamps ondervonden afgelopen weekend ook de deelnemers aan de 6 Heures Moto de Spa-Francorchamps. Wissselende omstandigheden en daardoor regelmatig veranderende baanomstandigheden – met af en toe zelfs flinke stortbuien zorgden voor een spannende 2019 editie van het evenement. Er waren dus de nodige – veelal onschuldige – schuivers en veel gemiste remmanoeuvres.

Meteen vanaf het begin van de race werd de toon gezet tussen de hoofdrolspelers Wilbers – J&I Racing (#91, Mackels-Van Den Broeck), HCR – Ducati Lux (#10, Fissette-Jadoul-Mertens), Phenix-Racing Ruby (#19, Fabien François-Marvin Fritz- Bobby Bos) en het Dunlop Test Team (#37, Siméon-Da Costa).

Een iets hoger brandstofverbruik voor HCR – Ducati Lux, kettingproblemen voor het Dunlop Test Team en een minder constant ritme van Phenix-Racing Ruby zorgde ervoor dat Wilbers – J&I Racing aan de leiding reden halverwege de zes uur durende race.

Deze positie wist het BMW-duo daarna vast te houden, spelend met de soms wel heel delicate weersomstandigheden om zo uiteindelijk een ​​indrukwekkende overwinning te behalen. Op iets meer dan een ronde achterstand was de strijd voor de tweede en derde plaats uitermate spannend tot op het einde. HCR – Ducati Lux met Fissette, Jadoul en Mertens leken goed stand te houden, maar moesten het uiteindelijk toch nog afleggen tegen de Dunlop Test Team mannen Siméon en Da Costa.

De vierde plaats ging naar Phenix-Racing Ruby(François-Fritz-Bos), voor het Nederlandse RR Motorsports (Nelson Rolfes-Allard Kerkhoven), Final 3 Endurance Team (Johan Larminier-Didier Boelens-Patrick Quintens) en het Mototech EWC Team (Grégory Fastré en Vincent Lonbois) dat op de zevende plaats algemeen tevens winnaar werd in de Trophy categorie.

In de categorie 600 Inter ging de winst naar Race Performance (Côme Geenen-Luca de Vleeschauwer- Wouter Aelterman), in de Junior 1000 werd Team Alien 2 (Patrice Paulis en Jérémy Legros) winnaar terwijl Lux-Moto Racing (Stig Dupuis-Kevin Kaut-Jerome Feyen) de overwinning naar zich toe trok in de 600 Junior klasse.

Volledige uitslagen 6 Heures Moto de Spa- Francorchamps:

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App