Goed nieuws voor de Belgische Endurance liefhebbers. De slotrace van het kampioenschap wordt komend seizoen verreden op zondag 18 augustus in Spa-Francorchamps, dit ter gelegenheid van de bekende 6 Heures Moto.

Het label “Belgisch kampioenschap” veranderd in 2019 weliswaar niet van opzet wat betreft wedstrijdopzet, die blijft met de toetreding van de bekende 6H Moto Spa-Francorchamps gewoon trouw aan haar “alles-in-één-dag” formule (trainingen ’s ochtends, wedstrijd in de namiddag), en natuurlijk ook aan de ideale mix van gemoedelijkheid en professionalisme tot groot genoegen van zowel de liefhebbers als de professionele teams.

De inschrijvingen voor de 6 Heures Moto van Spa-Francorchamps 2019 zijn al gestart op de site www.6heuresmoto.com. Het is nog te vroeg om nu al de deelname van bepaalde teams te bevestigen, in 2018 was bijvoorbeeld het Franse team Viltaïs Experience één van de topteams van de wedstrijd. Een team dat onlangs haar samenwerking met een zekere Xavier Siméon komt te bevestigen voor het Wereldkampioenschap Endurance 2019…

Het Belgische kampioenschap Endurance zal in 2019 uit vier wedstrijden bestaan. De drie overige wedstrijden vinden plaats op de Nürburgring (Duitsland). Die gaan door op 1 mei (8 uren), 30 juni (6 uren) en 3 oktober (6 uren). Deze races worden geïntegreerd in de RL Cup die georganiseerd wordt door de Dortmunder Motosport Club.

Wat de categorieën betreft zijn er drie verschillende klasses voor het Belgisch kampioenschap: Endurance 600cc, Endurance 1000cc en Endurance Trophy, deze laatste is gereserveerd voor teams die deelnemen met één motorfiets. In de 600cc en de 1000cc categorie mag elke coureur met zijn eigen motorfiets rijden, een formule die zich al lang heeft gewezen in de 6 Heures. In Spa wordt trouwens ook traditiegetrouw een verschil gemaakt tussen Inters en Juniors, kwestie van een specifiek klassement te hebben voor de amateurs en de ervaren coureur.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App