Kas Beekmans had zich tijdens zijn voorbereiding voor de race in Emmen een heel andere wedstrijd voorgesteld, dan wat het zou gaan worden.

Na zijn 4-voudige overwinning in Assen, had hij aan 19 punten genoeg om kampioen te worden.
Op de dag van de wedstrijd regende het enorm. De crew van Molenaar onder leiding van Leon Bovee boog zich over het probleem met de enorme wateroverlast op het circuit.


Doordat er op de ideale racelijnen wel 5cm. water stond, en er in het weerbeeld geen verbetering te zien was, besloten Carla Molenaar en Leo Bovee in overleg met de coureurs en de ouders, dat het te gevaarlijk was om te rijden, en werd voor de 1e keer in de geschiedenis van het Molenaar NSF100 kampioenschap beslist om de wedstrijddag niet door te laten gaan.


Dit betekende voor Kas Beekmans, dat hij zonder 1 ronde gereden te hebben, werd benoemd tot de kampioen van 2017. 
Kas had het liever anders gezien, hij had liever de strijd aangegaan, maar het was een wijze beslissing om niet te rijden.


Met nog 2 wedstrijden in Assen op 23 september te gaan, is Kas niet meer in te halen en is hij in navolging van Scott Deroue, Livio Loi, Bo Bendsneyder, Robert Schotman, Victor Steeman, Walid Soppe, Rick Dunnik en Loran Faber de 9e coureur die het prestigieuze kampioenschap op zijn naam weet te schrijven.