De zeven Nederlandse WorldSSP 300 coureurs die het afgelopen weekend aan de start stonden tijdens de Acerbis Spanish Round kijken nagenoeg allen met gemengde gevoelens terug op het evenement dat verreden werd op Zuid-Spaanse Jerez circuit.

Met een pole, een podiumplaats, WK-punten maar ook met een aantal teleurstellingen, crashes en blessures werd het een bewogen weekend voor de Nederlandse WorldSSP 300 delegatie.

Onderstaand de reacties van de jonge Nederlandse talenten:

Victor Steeman (P12-P5): ‘Vanzelfsprekend ben ik heel blij met het resultaat ik de kwalificatie. Om vanaf de pole aan de race te mogen beginnen is natuurlijk fantastisch. Gezien de kwalificatie had ik gehoopt in de race, zij het met een paar anderen, weg te kunnen rijden. Dit lukte helaas niet en het werd een race waarin voorin het veld van alles gebeurde en op het scherpst van de snede gestreden werd. Ik kon me goed handhaven in de voorste groep en reed zelfs een aantal keren aan de leiding. In de laatste ronde gokte ik verkeerd, liep het even niet zoals het moest en moest ik uiteindelijk genoegen nemen met de twaalfde plaats. Gezien het wedstrijdverloop en mijn snelheid best wel een teleurstelling. De tweede race ging opnieuw goed. Zelf een goede start, alleen daarna door een klein foutje een gat met de eerste drie rijders. Zelf goed en snel het gaatje dichtgereden maar helaas geen actie kunnen plaatsen in de laatste bocht en als vijfde gefinisht. Ben tevreden met deze vijfde plaats, hopen op een poduim tijdens de volgende race.’

Scott Deroue (P2-P23): ‘Het ging niet makkelijk in de trainingen. Ik had verwacht dat ik mee zou doen, maar dat bleek niet zo te zijn en dan ga jij je toch wel een beetje zorgen maken. De snelle jongens trainen allemaal in de andere groep, dus ik moest in de race echt een stap extra zetten wat ik in de trainingen nog niet gedaan had. De eerste race verliep erg goed. In het begin moest ik echt pushen, maar daarna liep het eigenlijk allemaal wel redelijk volgens plan. Ik kwam op het laatste rechte stuk net tekort om Garcia te passeren, maar de tweede plaats is natuurlijk super. In de tweede race had ik erg veel pech dat ik de crashende rijder voor mij niet kon ontwijken. We hebben er alles aan gedaan om te kunnen rijden met de herstart. Vanaf de laatste plaats op de grid had ik niet het juiste gevoel en kwam ik niet aan mijn rondetijden. Erg balen, maar nu moeten we vooruitkijken naar Misano!’

Koen Meuffels (P16-DNF): ‘Tijdens de eerste race kon ik lange tijd meestrijden in de voorste groep en het gevecht aangaan voor een podiumklassering. Helaas kreeg in de laatste ronden te maken met een technisch probleem waardoor ik veel plaatsen verloor en uiteindelijk met de zestiende plaats net naast het laatste WK punt greep. Tijdens de tweede race zat ik opnieuw in de voorste groep. Nadat ik de snelste raceronde had gereden maakte ik een fout waardoor ik ten val kwam. We hadden dit weekend de snelheid, maar we hebben iets meer geluk nodig. Ik kijk dan ook uit naar de volgende race

Jeffrey Buis (P9-P14): ‘Zaterdag had ik een pittige crash. Het team heeft hard gewerkt om mijn motor weer klaar te krijgen voor de Superpole. Ik was erg blij met de negende plaats in de eerste race, het was een geweldige wedstrijd. De tweede race was ook goed, al was het jammer van het foutje. Aan het begin van het seizoen zou ik heel tevreden zijn geweest met de veertiende plaats, maar nu valt het een klein beetje tegen. Maar we hebben twee keer punten gepakt en ik sta nu dertiende in het wereldkampioenschap.’

Robert Schotman (P19-DNF): ‘Door het slechte resultaat in de kwalificatie zijn beide races helaas geëindigd in een teleurstelling. Maar we nemen ook een aantal positieve punten mee naar Misano. Ondanks het missen van de test stond ik er in de trainingen nu beter bij dan bij de afgelopen races. Helaas kwam dit er niet uit in de kwalificatie. Daarnaast heb ik dit weekend een stuk agressiever gereden dan in vorige weekenden. Dit is het punt waarop ik het meeste winst kan maken en ik ben blij dat ik daar een flinke stap in heb kunnen zetten dit weekend. Ik kijk dus uit naar de race in Misano!’

Dion Otten (DNF–DNS): ‘Het ging best goed tijdens de trainingen en kwalificatie. Ik mocht vanaf P20 aan de race beginnen. De start was goed en ik wist meteen een aantal plaatsen goed te maken, maar door een klein foutje moest ik deze even later weer prijsgeven. Op de 21e plaats rijdend sloeg het noodlot toe, zeg maar gerust wéér toe. Door een onbesuisde actie van een collega coureur werd ik er in bocht 11 afgereden met een flinke klapper tot gevolg. Onderzoek in het medical centre heeft uitgewezen dat er een breuk in mijn linkerpols zit. Na een sleutelbeenbreuk in Andalucia, daarna twee gebroken vingers en een scheur in mijn rechterpols in Assen hadden we deze nog niet gehad. De gifbeker moet blijkbaar leeg tot op de bodem. Het herstel zal minimaal vier weken in beslag nemen, hierdoor mis ik sowieso de wedstrijd op Misano in Italië, over twee weken. Ook deelname op het Engelse circuit van Donington Park op 7 juli aanstaande komt in gevaar, maar begin september is de race op het Portugese Portimâo, dan sta ik er gewoon weer!’

Finn de Bruin: Geen quote

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App