Achtste startplaats voor Zonta van den Goorbergh op de Red Bull Ring

9
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh _ Red Bull Ring | foto© Nico Schneider

Zonta van den Goorbergh heeft zich vrijdag op de Red Bull Ring als achtste gekwalificeerd voor de twee dit weekend te verrijden Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden. De pole in Oostenrijk werd een prooi voor de Spanjaard Alex Escrig.

De Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs komen dit weekend samen met de MotoE World Cup coureurs op de Red Bull Ring in actie in het bijprogramma van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich.

Voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs stonden er vrijdag twee vrije trainingen en een kwalificatie op het programma waar de startplaatsen verdeeld werden voor de twee dit weekend te verrijden races.

Onder de deelnemers ook het jonge Nederlandse talent Zonta van de Goorbergh en de Belg Barry Baltus. Na een dertiende en veertiende rondetijd in de twee vrije trainingen zorgde Van den Goorbergh tijdens de kwalificatie voor een meer dan verdienstelijke prestatie. De dit seizoen in de klasse debuterende coureur uit Breda zette de achtste rondetijd op de klok waarmee hij een startplaats op de derde rij af wist te dingen.

Zonta van den Goorbergh: “Tja nu weet ik ook even niet meer wat ik moet zeggen. P8 in de kwalificatie is nog niet helemaal waar we vanuit gaan! En het mooie is dat ik mijn snelste ronde ook nog eens alleen heb gereden, dus zonder een slipstream die op deze baan normaal oh zo belangrijk is. Mijn ideale rondetijd zou maar liefst goed geweest zijn voor P3. Hopelijk kunnen we deze mooie startplaats morgen verzilveren met een top tien klassering, dat zou helemaal fantastisch zijn.”

Baltus, die dit weekend terugkeert van een blessure, kwalificeerde zich vrijdag als twaalfde.

De pole op de Red Bull Ring werd een prooi voor de Spanjaard Alex Escrig voor zijn landgenoten Marcos Uriarte en Carlos Tatay.

De eerste wedstrijd wordt zaterdagmiddag om 17:15 uur verreden terwijl de tweede race van het weekend in Spielberg zondagmiddag om 15:30 uur op het programma staat.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App